Rajat kiinni virukselta? -Persut ja vihreät eri mieltä (VIDEO)

Extrauutisten eduskuntatoimittaja Seppo Huhta haastatteli neljää kansanedustajaa korona-pandemian tiimoilta.

Korona, tuo hengityselinten toimintaan tuhoisasti vaikuttava virus uhkaa koko maailmaa ja saa myös Suomessa politiikot ymmälleen. Ja kumpi ennuste käy toteen Saksan liittokansleri Angela Merkelin arvio, että 70 %:a saksalaisista eli noin 60 miljoonaa sairastuu. Vai Suomessa sosiaaliministeri Anna- Kaisa Pekosen 35 % :a suomalaisista.

Meillä kysymys on siis joko 2 miljoonasta tai 4 miljoonasta. Myös arviot kuolleista vaihtelevat Kiinan mukaan kuolleisuusluku tulee olemaan 0,6 prosenttia ja Italian terveiysviranomaisten ennuste on 6,1 prosenttia, Suomessa tuo tarkoittaisi,että sairastuneista menehtyy joku määrä välillä -alimmillaan 12000 – ja ylimmillään runsaat 300 000 kuolonuhria, siis kun käytetään lukuja 35/70 %:a ja 0,6/ 6,1 prosenttia.

Perussuomalaiset ja Vihreät taas tukkanuottasilla rajoista. PS:n mielestä rajat pitää sulkea ja vihreiden mielestä suomalaisten ei pidä matkustaa mihinkään mutta tänne saa tulla. Extrauutisten haastattelemista kansanedustajista Kike Elomaa pitää rajojen sulkemista kaikkein tärkeimpänä asiana. Saman puolueen Arja Juvonen taas on huolissaan hoitohenkilökunnan riittävyydestä ja erittäin niukoista hengityskoneresursseista.

Kankaanpääläistä perussuomalaista kansanedustajaa Jari Koskista harmittaa, että meillä on pulaa puhtaasta hapesta ja nimenomaan edullisesta hengitysilmasta, koska lupa käyttää sellaista laitteistoa on vain yhdellä sairaalla, vaikka se on vain kymmenesosa nykyisen systeemin hinnoista.  Vihreiden Satu Hassin mukaan Suomalaisten pitää pysyä kotona.

Hoitohenkilökunnan lisäksi etenkin opettajille ja tarhaikäisten sekä koululaisten vanhemmille arjen ongelmat- jos valmiuslain käyttöönotto sulkee päiväkodit ja koulut – ovat ennennäkemättömät.

10 Comments

 1. ro
  13.3.2020 19:07

  Rajat olisi pitänut panna aikaa sitten kiinni.Ei se mitään enää auta kun pahempi vitsaus ( vittumaisin virustauti ”islam”) on jo täällä.

  Vastaa
 2. Petri Pard
  13.3.2020 21:46

  Miksi hallitus ei noudata who:n ohjeita? Kun monet maat laittavat rajat kiinni, niin onko vihreät niin ylimielinen puolue, että hälläväliä suomalaisten turvallisuudesta ja terveydestä? Tänne saa lampsia morjestellen rajalla ilman että testataan viruksen varalta jne.

  Vastaa
 3. Eipäs nyt pankoida
  13.3.2020 21:58

  Ei tuota koronaa tarvitse pelätä. Se on pelkkää bluffia. Montakos ihmistä se on tappanut Suomessa, tai raiskannut? Jos matuhin olisi sovellettu samoja sääntöjä niin vuoden -90 somali-aalto olisi saatu suljettua heti pari viikkoa alkamisesta. Eikä Suomess vieläkään tiedettäsi raiskaajista, pään irti sahaajista tai murhaajista. Sillä sen jälkeenhän ei olisi yhtään saman lajin edustajaa päästetty maahamme lois-viisumilla. Työ- ja opiskeluviisumit ovat erikseen.

  Mutta joo, Suomessa ei tehohoidossa ole vielä ollut yhtään korona-tartunnan saanutta. Mutta kausin-influenssan saaneita jo satoja. Siis tänä vuonna.

  Vastaa
  1. Pertti Grandell
   15.3.2020 09:44

   kerroppas tota totuutta hallitukselle…… olisi mukava nähdä vastaukset. hölmölässä kun ollaan…..

   Vastaa
 4. Happinaamio ja Devil katti
  14.3.2020 00:11

  Kylläpäs syksyisen ja keväisin muutenkin toistuvasta nuha-yskä-kuumeesta saatiin maapallon laajuinen teatteriesitys. Mikä mahtaa olla se taloudellisesti hyötyvä sisäpiiri? Viranomaisten pitäisi jahdata rötösherroja eikä aivastelijoita. Aivastuksesta pitäisi selvitä rikesakolla. Etelä-Korea tiesi heti alussa miten harvat heikkoon kuntoon menevät hoidetaan – happinaamari naamalle – eikä sitä käsittelyä korona kauan kestänyt. Mediasivujen ulkopuoliset lääkärit sanovat etteivät virukset ja bakteerit siedä happirikasta ympäristöä. Pitääköhän asiasta tehdä vaikea? Osataanko sairaaloissa laittaa happinaamari vai onko osaajapula? Jos finskillä seisoo kone tai pari, voiko niistä lainata matkustajapenkkikohtaiset happinaamarit sairaalaan?

  Vastaa
 5. Maan parasta ajatteleva
  14.3.2020 08:56

  Tilanne on todella vakava, jos tarttuvuus on suuri ja tauti tappaa 2% väestöstä.
  Suomen vallanpitäjät ovat surkeita, tietämättömiä ja omissa kuvitelmissaan olevia poliitikkoja kuuluvat mihin puolueeseeen tahansa. Suomalaiset ovat poliittisesti tyhmää väkeä puhuvat suomea tai ruotsia, kun äänestävät poliitikkoja eivätkä koulutettua valistunutta joukkoa eduskuntaan. Muista äänestää seuraavissa vaaleissa, ei poliitikkoa vaan hyvin koulutettua henkilöä. Puolueella ei ole merkitystä, tämäkin haastattelu sen osoitti, kunhan kohde on älykäs ja korkeasti koulutettu.

  Vastaa
 6. Putte
  14.3.2020 11:40

  Vihernatsit leikkii ihmisten elämillä. Kuten hyvin tiedätte jokainen vihreiden vasemmistoliiton ja sdp:n jäsen ja äänestäjä ovat kovan luokan rasisteja joista suurin osa myös kuuluu erilaisiin natsijärjestöihin.

  Vastaa
 7. Osmo
  14.3.2020 15:11

  Virukset leviävät, vaikka suljettaisiin rajat niin kuin Pohjois Koreassa. Tärkeintä on hallittu leviäminen. Kaikki eivät voi sairastaa kerralla. Etelä Koreassa on paljon sairaita, mutta vähän kuolleita, ihmiset tottelevat suosituksia. Italiassa ihmiset panikoivat ja tekivät päinvastoin kuin ohjeistettiin, tauti levisi hallitsemattomasti ja kuolleita on paljon, koska kaikkien auttamiseen ei ole resursseja. Perus aina oikeassa olevat suomalaiset, eivät tietenkään ymmärrä miksi hallitus sallii epidemiat,pakolaisuuden ja ilmastonmuutoksen eikä kiellä niitä. Kehotan kuitenkin rauhallisuuteen ja kuuntelemaan ohjeistuksia.

  Vastaa
 8. jonne
  15.3.2020 10:58

  vihreet vasemisto ja sdp..on tilannut turkista pakolaasia eihän ennen niiden tuloa voi rajoja sulkee…rajat heti kiinni ja suomalaiset jokka ovat tulos ktiin niin 14vrk karanteeni…kauhavalle

  Vastaa
 9. HenkkaR
  15.3.2020 15:41

  Erittäin hyvä kirjoitus, mutta otsikko vähän huonosti muotoiltu. Nimittäin antaa äkkinäisesti käsityksen että Virheät ja Persut olisivat (molemmat yhdessä) vastaan tuota rajojen sulkemista virukselta. (Jota taas olisi ollut ehdottamassa jokin muu taho.)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top