Rajavartiolaitos on paljastanut kymmeniä väärennettyjä koronatestitodistuksia

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön tutkinnoissa on maaliskuun 2021 lopulta lähtien tullut esiin 13 epäiltyä väärennysrikosta liittyen Helsingin sataman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman rajanylityspaikoilla esitettyihin väärennetyiksi epäiltyihin koronatestitodistuksiin.

Väärennettyjen todistusten käytön tarkoituksena on poikkeuksetta ollut voimassa olevien rajanylitysliikenteen rajoitusten kiertäminen Suomeen saavuttaessa. Tutkinnoissa on tähän mennessä paljastunut yli 20 väärennetyiksi epäiltyä todistusta, joihin liittyviä tapahtumia tutkitaan lievinä, perusmuotoisina tai törkeinä väärennyksinä. Tutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella väärennettyjä koronatodistuksia on syytä epäillä valmistetun moninkertainen määrä nyt ilmi tulleiden tapausten lisäksi.

Tutkinnan tavoitteena on selvittää, miten väärennetyt todistukset on hankittu, sekä missä ja kenen toimesta ne on valmistettu. Tämän nyt Suomeenkin rantautuneen ilmiön tarkoituksena on pyrkiä välttämään pandemian torjunnassa käyttöön otettuja toimenpiteitä, joten näiden epäiltyjen väärennysrikosten selvittämisintressiä pidetään vallitsevassa tilanteessa korkeana, kertoo Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön päällikkö, kapteeniluutnantti Jukka Tekokoski.

Suomenlahden merivartiosto tekee yhteistyötä myös Viron poliisi- ja rajavartioviraston kanssa. Viron poliisi- ja rajaviranomaiset ovat paljastaneet useita väärennetyiksi epäiltyjä koronatestitulosten todistuksia Tallinnan satamassa Suomeen matkalla olevien matkustajien esittäminä. Myös ne terveydenhuoltoalan yritykset, joiden nimissä väärennöksiä on valmistettu, tekevät yhteistyötä Suomenlahden merivartioston tutkinnan kanssa.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, että negatiivinen koronatestitodistus, koronarokotustodistus tai todistus sairastetusta koronasta eivät oikeuta ulkomaan kansalaisen maahantuloa. Maahanpääsyn kriteerien täyttäminen arvioidaan rajatarkastuksessa toimivaltaisen rajavartiomiehen toimesta. Paljastetuilla väärennetyillä koronatestitodistuksilla on pyritty esimerkiksi välttämään terveysviranomaisten pakolliset terveystarkastukset Helsingin satamassa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla, sekä täyttämään liikenteenharjoittajien itse asettamia kriteerejä koronatestitodistuksesta liikennevälineeseen pääsemiseksi.

4 Comments

 1. Kyhny
  27.4.2021 11:28

  Seuraavaksi tutkintaan väärennetyt koronatesti tulokset?

  Vastaa
 2. juha II
  27.4.2021 12:28

  Eipä sillä ole väliä tässä valikoivan totalitarismin maassa. Tärkeintä on kyykyttää supisuomalaisia!!!

  Vastaa
 3. Monenlaista rajavalvontaa
  27.4.2021 12:36

  No nytkö Suomen viranomaiset keskittävät näihin enemmän energiaa kun vuodesta 2015 Suomeen saapuneeseen joukkoon joilla ei ollut edes minkäänlaisia henkilötodistuksia mukaan. Ne pääsi testaamatta ja pääsee edelleenkin vaikka tuberkuloosia kantavina/tartuttavina. Vuonna 2015 saapunutta porukkaa ei voitu rokottaa koska suurin osa oli SPR:n huostassa. Ja kun SPR:llä ei ole lääkäriä joka ottaisi nimellisen vastuun rokotuksista, niin toimitetut kalliit rokotteet happanivat varastoissa ja kultamunat kulkivat kansan keskuudessa levittäen ties mitä.

  Mutta takaisin asiaan… Yleisessä tiedossahan on että tämä korona on pelleilyä. Sen on tarkoitus ajaa valtio taloudelliseen ahdinkoon sekä pienentää radikaalisti polttoaineen kulutusta jotta jatkossa voidaan helpommin toteuttaa operaatio ”vihreä siirtymä”. Kansa on jo tottunut vuoden verran olemaan liikkumatta turhaa. Siitä on helppo vähentää 30% vuotuisesta polttoainemäärästä ja todeta vain että ”tämä on nyt sitä vihreää siirtymää”.

  Tähän koronatodistusten väärentämiseen ovat kansallisvaltiot itse syypäitä. Koko euroopassa vallitsee erilainen käytöntä siitä kauanko hankittu rokotustodistus on voimassa. Ja siksi jo tetaukseen pääseminen on ylivoimaista koska testaukset on monopolisoitu jäsenmaissa. Ja siksi esim. Suomen sääntä ”kahdesta vuorokaudesta” on sen verran lyhyt, että henkilöt jotka lähtevät maasta tai tulevat maahan printtaavat itse omat todistuksensa. Internetti on pullollaan pohjia joihin vain täyttää omat tietonsa. Jotain pitäisi rajavartiolaitoksenkin päässä kilkattaa jos kyseessä on ulkomaan kansalainen ja paperin alalaidassa lukee ”tulostettu omakannasta”. Tai jos maahan tulee hajusteissa uitettu geelitukka jolla pullottaa housussa paksu rahakäärö ja se sanoo ”asylum”.

  Minusta on vain hyväksi turismin näkökannalta että näitä väärennöksiä tehtaillaan. Se pitää viranomaiset virkeinä ja tuo maahan rahaa.

  Vastaa
 4. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  27.4.2021 13:19

  Jos pakolainen/elitasosurffari/kestävyysvajeenpaikkaaja tms. valehtelee ikänsä,nimensä,kansallisuutensa , mitkä ovat syytteet ja toimenpiteet? Jos kantis ei halua myrkyttää itseään ja tekee väärennöksen, mitkä ovat syytteet ja toimenpiteet?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top