Raju löysennys matkustusrajoituksiin: 8:sta 25:een tapaukseen per satatuhatta asukasta, Ruotsiin rajat auki

Tällä hetkellä kotonapandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset koskevat maita, joissa viimeisimmän kahden viikon aikana on havaittu uusia tartuntoja kahdeksan kappaletta sataatuhatta asukasta kohti. Ensi viikon lauantaista alkaen ”vihreää liikennevaloa” näytetään maille, joissa tartuntaluku on enintään 25. Naapurissamme Ruotsissa luku on 24.

Hallituksen torstai-iltana tekemä päätös merkitsee mm. Ruotsiin suuntautuvan matkailun sallimista. Päätöksestä ja uudesta linjauksesta kertoivat 20:50 Yle:lle ministerit Timo Harakka, Maria Ohisalo ja Kai Lintilä.

Turvallisen maan raja-arvon, 25/100000 per 14vrk, alittavat tällä hetkellä ainakin Saksa, Ruotsi, Puola, Bulgaria, Norja, Slovakia, Liettua, Viro, Islanti, Kypros ja Latvia. Suomen kohdalla luku on 7,8 viimeisten kahden viikon ajalta.

Matkailurajoitusten uutta linjausta ovat toivoneet mm. sesonkiin valmistautuvat Lapin matkailuyrittäjät, mutta heille olisi riittänyt pienempikin kynnysluku.

Valtioneuvosto tiedotti kolmisen tuntia sitten, että ministeri Krista Kiurun koronatestin tulos on negatiivinen: Ei koronaa.

3 Comments

 1. Shalom
  10.9.2020 22:50

  Ruotsin vapaamuurarit ovat kiimassa tuhoamassa omaa maataan (jonkun) käskyttäessä!

  Vastaa
 2. Vekku
  10.9.2020 23:13

  Ai nyt ei enään ole hätää? Eikö Mitä tässä on tapahtunut verrattuna tammi-toukokuu väliseen aikaan? Uutisointi oli tätä

  https://yle.fi/uutiset/3-11261761

  Ei ole mennyt noin. Eikä ole ihmisiä enään yllättäen kaatuillu muutamaa alkupandemian kiinalaisen jälkeen.

  https://m.youtube.com/watch?v=PoZHhPr9Xx8

  https://m.youtube.com/watch?v=WX2qBAGRssM

  Nyt sitten on rahat on jaettu,.taloudet paskana ympäriinsä ja lisää pitää nyt vaan pitää jakaa ”koska hyödyt on enemmän kuin itsensä summa”.
  Aletaanko altistelemaan halukkuutta rokotteelle. Siihen on kans laitettu isoja rahoja isompien toivossa. Kyllä ne pitää saada takaisin.

  Vastaa
 3. Tulipunainen koronapalo
  11.9.2020 00:25

  Tälläkö Suomi nousuun?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top