Rakettihyökkäyksiä Bagdadin kansainvälistä lentokenttää vastaan

Viimepäivinä on lämmitelty Irakin tilannetta ammuskelemalla raketteja eri kohteisiin. Osansa ovat saaneet Bagdadin kansainvälinen lentokenttä, Yhdysvaltain joukkojen Bagdadin lähistöllä käyttämä tukikohta, ja myös USA:n suurlähetystön alue. Hyökkäyksissä on käytetty yleensä vain muutama raketti, ja vahingot ovat olleet vähäisiä. Hyökkäyksistä epäillään Iranin pappisjohdon tukemia ryhmiä.

Varhain tiistaina (16.06.) putosi kolme ns. katjusha-rakettia lähelle Bagdadin kansainvälistä lentokenttää, aiheuttamatta vahinkoa. Kentällä toimii pysyvästi USA:n suurlähetystön virkailijoita ja sen alueella on myös amerikkalaisia sotilaita. Viimeisen viikon aikana on tapahtunut rakettihyökkäyksiä myös muita USA:n kohteita ja Irakin turvajoukkoja vastaan.

Irakilaiset sotilaat löysivät osan viimeyön hyökkäykseen tarkoitettuja raketteja laukaisemattomina ”puisessa telineessä”, kertoo turvallisuusjoukkojen lähde Irakin medialle. Irakilaiset viranomaiset nimeävät isku-yrityksestä syylliseksi Iranin pappisjohdon tukemat paramilitaarit, shia-islamistit.

Shia-islamistit, joita pappisvaltainen Iran tukee saadakseen vaikutusvaltaa Irakissa, ovat hallituksesta riippumaton epävakauttava voima, jolle shia-vetoinen Irakin hallitus ei oikein voi yhtään mitään. Shia-radikaalit käytännössä kontrolloivat Irakin puolisotilaallisia joukkoja, joiden pitäisi olla hallituksen komennossa. Irakilaisilla shia-extremisteillä on kotakteja myös Suomessa.

Asiasta kertoo tarkemmin mm. Rudaw News tänään.

3 Comments

 1. Ilmeisesti USA:n vetäytymisen vastustajien sabotaasia
  16.6.2020 22:01

  Ilmeisemmin asialla on Trumpin vastustajat, globalistidemarit, jotka haluavat estää USA:n joukkojen vetäytymisen Irakista, jota demarien Obama nimellä esiintyvä presidentti ansiokkaasti taukoamatta pommitti 6:n muun maan ohella rinnan.

  https://www.almasdarnews.com/article/us-withdrew-half-of-its-forces-from-iraq/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.6.2020 01:04

   Siellä on tämön ”Rauhan taeen” porukatr asialla. Kysy vaikka Rinteen Anskulta. -Se on ainakin papereiden mukaan denmarien puheenjohtaja.

   Vastaa
 2. Raija
  18.6.2020 10:02

  En usko tosiaan asialla olevan Iran, eihän maa ole koskaan hyökännyt mihinkään mutta antanut kostoiskun jenkkien terroristeille ihan syystäkin.
  Varmaankiin jenkit ampuu itse ohjukset hajoita ja hallitse kaavan mukaisesti, joka heillä ollut käytössä ennenkuin Rothchildit ostivat Israelin maat terrorismin kasvualustaksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top