Rallin F-sarja starttaa lauantaina

Kotimainen rallin F-Cup-Rallisarja 2023 alkaa lauantaina Alavuudella, Tuurissa. Tuurin Rallin järjestelyistä vastaa Alavuuden Urheiluautoilijat. Rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta joista matkaa kertyy yhteensä 57 kilometriä. F-sarjassa kilpaillaan kauden aikana viisi osakilpailua, joista kaksi ajetaan talvella ja kolme kesällä.

Oululainen 30 vuotias Tommi Lämsä valmistautuu ajamaan kaikki osakilpailut Junioriluokassa, jossa ajetaan alle 1850 kuutioisilla moottoreilla. Lämsän kartturina toimii Vilppulalainen Mikko Tukia, jonka kanssa yhteistyö alkoi viime vuonna Korpilahden rallissa. Parivaljakko on löytänyt alunperin toisensa Facebookista ja Lämsä kehuu yhteistyön sujuvan erittäin mallikkaasti.

Tommi Lämsä ja Toyota Starlet Kuvaaja Sport-kuvat/Eero Auvinen

Lämsän ajokkina toimii Toyota Starlet, jonka moottorin kanssa tuli hieman ongelmia edellisen Keuruulla ajetunrallin aikana. Autoa on apujoukkojen kanssa korjattu ahkerasti ja nyt perjantai-iltana vielä oli hieman viime hetken laittoa. Tommi luottaa kuitenkin, että auto on kunnossa huomiseksi ja valmis lähtöviivalle, kun kisa starttaa iltapäivällä. Parivaljakolla on tarkoitus ajaa kaikki osakilpailut ja tavoitteet ovat korkealla. Parivaljakolla on tavoitteena tietenkin mestaruus.

Tuuri Rallissa luvassa pitäisi olla normaali talvinen ajokeli. Sitä vastoin parhaillaan ajettavassa Ruotsin MM-rallin osakilpailussa ajokeli on ollut varsin vaikea, etenkin perjantaina ensimmäisenä autona toimineelle Kalle Rovanperälle, joka joutui auraamaan tietä perässätulijoille. Rovanperä piti ajo-olosuhteita erittäin huonona ja on ensimmäisen päivän jälkeen viidentenä 31,1 sekunttia perässä johtavaa Breeniä. Esa-Pekka Lappi on hyvissä asemissa kolmantena vain 11,2 sekunttia kärjestä jääneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top