Ranskan sisäministeri syyttää ”äärioikeistoa” rekkaprotesteista: Mitä se tarkoittaa?

Kymmenettuhannet ranskalaiset ovat viikon ajan osoittaneet mieltään presidentti Macronia ja polttoaineverojen korotusta vastaan. Koska liikkuminen ja tavarankuljetukset ovat enemmän kuin ”ihmisoikeus”, -ne ovat elinehto kaikille jotka käyvät töissä ja syövät- ranskalaisten protestit ovat olleet kiivaita, eikä väkivaltaisilta yhteenotoiltakaan ole aina vältytty.

Mielistelläkseen YK:ta tms. mielipidepoliisia Ranskan hallitus on ryhtynyt kuristamaan liikennepolttoaineiden käyttöä, ymmärtämättä kuinka paljon toimenpide fiktiivisten hiilidioksidipäästöjen hillitsemiseksi haittaa reaalimaailmassa elävien työtätekevien kansalaisten elämää. Kaduille protestoimaan tulleet ovat saaneet myös kokea poliisin kovat otteet.

Eilen ranskalaiset kuulivat sisäministeri Christophe Castaner:lta, että polttoaineprotestointi onkin äärioikeiston työtä:

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner on syyttänyt äärioikeistoa (protestoijien) rohkaisemisesta väkivaltaisiin yhteenottoihin poliisin kanssa Pariisissa.

French Interior Minister Christophe Castaner has accused the far right of encouraging acts of violence and clashes with police in Paris.

Siinäs kuulitte: Huoli kuljetuselinkeinon kannattavuudesta, ja siitä että elintarvikkeet tulevat kauppojen tiskille ilman kohtuutonta kustannuslisää, ja että kansalainen pääsee jatkossakin tarvittaessa omalla autolla töihin, on nyt ”äärioikeistolaisuutta”. Ei sanaakaan siitä, että protestointiin lähteneet kymmenet tuhannet ranskalaiset ovat huolissaan omasta toimeentulostaan.

Poliittisia päätöksiä arvostelevien leimaaminen joko äärioikeistolaisiksi tai äärivasemmistolaisiksi on keino jota joskus joku käyttää, kun on jäänyt kiinni jostain päätöksestä jota on vaikeaa perustella äänestäjille. Silloin on helppo kohdistaa leimaaninen ja kompromenttoiminen epäkohdan arvostelijoihin:

 • Tarkoitus on pelottaa taviksia liittymästä protestoijiin: ”Ethän halua olla ääri(piip) joukossa?”
 • Aiheutetaan myös epäsopua hallituksen epäsuositun teon arvostelijoihin, jotka tietenkään eivät ole oikeasti ääri(piip).
 • Annetaan signaali poliittisille spekulanteille lähteä liikkeelle leimaamaan pioneeritoimijoita ”ääreksi” ja itse pilkkiä murusia herrojen pöydän alta. Hyvässä lykyssä pääsevät vielä nuolemaan lasinpohjat ja hilloakin lohkeaa.

Sisäministeri Castaner käyttää siis klassista metodia, mutta mitä me opimme tästä?

 • Ääri(piip) leima on tullut jäädäkseen.
 • Sen käyttö alkoi viimeistään syksyn 2015 epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan arvostelijoiden mariginalisoimisesta, ja ulottuu nyt polttoaineverojen tms. liikennealaa kuristavien keksintöjen arvostelijoihin. Tyttöjen sukupuolisen silpomisen arvostelijat taitavatkin olla jo ”hyvässä seurassa”, mutta mikä on seuraava leimakirveen kohde? Valistunut arvaus: Työlupien tarveharkinnan poistamisen arvostelu.  

Mielidekirjoitus.

Ranskan tapahtumista kertoi WBTV 24.11.2018: The Latest: Macron condemns violence at French protests.

Sosialismi tulee nyt EK:sta: Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta

3 Comments

 1. Minä
  25.11.2018 16:35

  Ranskan hallintoa vaivaa äärityperyys.

  Vastaa
 2. Jake
  25.11.2018 20:37

  Matut tulee ääripersläpi maista niin se vaan on.

  Vastaa
 3. albert
  25.11.2018 23:25

  Ranskan hallintoa vaivaa sionismi ja vapaamuurarius. Eikä mikää vityn typeryys.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top