Rasismikeskustelu ei ole rapauttanut Perussuomalaisten kannatusta

Vaaleista on aikaa jo yli neljä kuukautta ja tuosta ajasta enemmän, kuin puolet valtakunnan päämediat ja RKP ovat käyneet kiihkeää rasismikeskustelua maalina Perussuomalaiset. Vinhemmin ”sotalippua” on heiluttanut Helsingin Sanomat, jota jotkut nykyään kutsuvat ”Vihreän Langan megapainokseksi”, eivätkä juuri jälkeen ole jääneet Yle eikä MTV.

Mutta tänään julkistetun HS:n tuoreimman gallupin mukaan kannatusprosentit eivät ole juurikaan Huhtikuun vaaleista muuttuneet, ”järjestysnumerot” kylläkin. Nimittäin jos vaalit pidettäisiin nyt, niin tuon mielipidetiedustelun mukaan SDP saisi 21,5 %, mikä tarkoittaisi 3 lisäpaikkaa eli 46 kansanedustajaa. Kokoomus on ihan demarien takalistossa kiinni, kymmenystä pienemmällä tuella, eli äänistä se saisi 21,4 %. Siinä on kuitenkin lisäystä vaaleihin 0,6 %, mikä taas tarkoittaisi yhden paikan voittoa ja vaalijärjestelmässämme sitä, että Kokoomus säilysi suurimpana 50 paikalla. PS:n kannatus on pudonnut huhtikuusta 1,1 %:lla, eli se häviäisi mitä todennäköisimmin 2 paikkaa ja sillä olisi 44 edustajaa.

Vihreät ja Vasemmistoliitto vaihtaisivat paikkoja, Keskusta uppoaa edelleen

Keskustan kannatus on nyt pudonnut vaaleista 1,8 %:lla, mikä tarkoittaisi jälleen kolmen paikan menetystä, eli Keskusta saisi vain 20 paikkaa.

Vihreät voittaisi vaaleihin verratuna 1,1 %:a ja Vasemmistoliitto 1 %. Tämä tarkoittaisi vihreille ja myös Vasemmistoliitolle kahta lisäpaikkaa, RKP saisi yhden lisää ja KD menettäisi yhden. Liike Nyt saattaisi pudota kokonaan eduskunnasta.

Kokonaisuutena voi todeta, että niin oikeisto: Kokoomus ja Vasemmisto: SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP voittaisivat, mutta sekä Keskusta, että Perussuomalaiset häviäisivät.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. Ois jo aika herätä
    15.8.2023 20:11

    Mikään ei tässä maassa tule muuttumaan paitsi se, että ajat huononee nopeaa vauhtia. lampaat sen kuin äänestää samoja mätiä puolueita.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top