Rasistisen äärioikeiston simulointi jatkuu, tapaus Helsingin Narinkkatorilta

Vaalitulos-ennusteet näemmä lietsovat epätoivoa, ja kaikki konstit on otettu käyttöön.

Mielikuvia ylläpitämällä ohjaillaan äänestäjien huomiota pois tehdystä politiikasta, ja sen seurauksista. ”Palkatkaa pelle esittämään torjuttavaa ajatusta”, on ikivanha neuvo hädissään oleville vallanpitäjille.

Poliisin tiedote asiassa:

Helsinki 09.04.2019 klo 09.54
Helsingin poliisi epäilee rikosta kevään vaaleissa eduskuntaan pyrkivän puolueen toiminnassa viikonloppuna Narinkkatorilla Kampissa. Vaalitilaisuudessa on muun muassa ollut esillä vaalimainoksia, joiden tekstien epäillään täyttävän rikoksen tunnusmerkistön. Poliisin näkemyksen mukaan kampanjointi on ollut vihamielistä ja maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen syrjintään tähtäävää. Poliisi on käynnistänyt asiassa esitutkinnan. Rikosnimike on tässä vaiheessa tutkintaa kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Rikoksesta epäillään kahta eduskuntavaaliehdokasta. Toinen heistä on myös puolueen puheenjohtaja. Poliisilla ei ole asiasta tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa.

10 Comments

 1. Irma
  9.4.2019 16:47

  ”Palkatkaa pelle esittämään torjuttavaa ajatusta” Näitä pellejä riittää vesittämään isänmaallisten asiaa. On markoo, tillasta jne. Kaikki noiden laariin satavat äänet ja huomio on pois isänmaalta ja oikeestaan vaan ääni kokoomukselle, keskustalle ja demareille…

  Vastaa
 2. Katri
  9.4.2019 17:39

  Ei tietenkään ole ääni valtapuolueille. Toivon itsekin kovasti että vaalimenestyksen jälkeen persut eivät petä, mutta on se mahdollista, katso vaikka entisiä persoja nykyisiä sinisiä. Siksi tarvitaan tillasia ja marcoja ja mieluiten runsain mitoin.

  Vastaa
  1. Irma
   9.4.2019 19:12

   Kyseisten tyyppien käytös vaan sellasta ettei se ainakaan auta isänmaallisten asiaa. Tässä videossa asia hyvin selitetty: https://www.youtube.com/watch?v=9mQRnvIBY7c&t=13s

   Vastaa
   1. Katri
    10.4.2019 06:59

    Katsoin videon, ylimielinen tyyppi puhumassa ettei iso osa väestöstä ole älykästä, olipa kovin hienoa häneltäkin. Nää marcot nyt ilmaisee itsensä näin, heille siihen vapaus ehdottomasti sallittava. Itse pidän ylilyönneistä ja rajojen koettelusta, niin monet muutkin. Ei haukku haavaa tee, älkää olko nössöjä. Isänmaallisilla on muutenkin nykyään tarpeeksi ongelmia.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     10.4.2019 11:21

     Näkisin asian niin, ettei maahanmuuttopolitiikka muutu pelkästään huutamalla. Täytyy olla myös työtä poliittisella tasolla. Syksyllä 2019 järjestimme ”katuparlamenttia” l. mielenosoituksia, ja niiden tarkoitus oli tukea sitä työtä mitä samaan aikaan tapahtui eduskunnassa ja jopa hallituksessa. Tiesimme jo syyskuussa, että ”rajat kiinni” -asiaa ajetaan ylätasolla, tavoitteena saada joulukuussa sellainen päätös että Ruotsista ei tule turvapaikanhakijoita Suomeen (Schengenin sopimuksen poikkeuspykälä, Dublinin periaate). Valitettavasti hallituksen sisällä käydyssä väännössä Sipilä ja Orpo ratkaisivat, ettei länsirajalle palauteta kontrollia. Itse en olisi syksyllä 2015 käyttänyt niin jyrkkää ilmaisua, kuin ”rajat kiinni”, jonka voi käsittää väärin, -kuten Orpo viimeksi vaalitentissä. Ilmaisun otti käyttöön Kaukinen, ja itse asiassa se oli hyvä slogan. ”Matut vittuun!” ei ole sitä.

     Vastaa
     1. Katri
      10.4.2019 14:02

      Tietenkään pelkästään matut v****** – huutelut ei auta. Tarvitaan sekä oikeaa politiikkaa että oikeutta huuteluun. Koska voi koittaa päivä jolloin kaikki vääränlaiset huutelut sanktioidaan. Sen jälkeen sanktioidaan vääränlainen politiikkakin. Kansalaisvapauksista pitäisi kaikkien isänmaallisten pitää nyt kaksin käsin kiinni eikä juuttua vihapuheiden moittimiseen niin kuin olisi joku vastapuolen ehdokas. Ei sitä Marcoa ole pakko kuunnella. Omituista isänmaallisten kahtiarepimistä. Eikö millään voi ymmärtää sekä sekä salonkipuheita että vittuiluja jos ja kun ne on molemmat aidosti suomalaisten asialla.

     2. Pekka Kemppainen
      10.4.2019 14:25

      Tähän ilmiöön liittyy sekin, että samat henkilöt jotka aiheuttavat negatiivista julkisuutta, ovat vaivaa säästämättä hyökänneet muita toimijoita vastaan.

    2. Irma
     10.4.2019 19:16

     Kaikilla toki oikeus sanoa mitä huvittaa ja sitä ei pidä rajoittaa. Kyse lähinnä siitä, että jos tuolla mesoamisella yritetään jotain viestiä saada perille, niin se ei valitettavasti toimi. Aiheuttaa lähinä myötähäpeää massakansalaisissa ja vaikutus on sama kun huutelevalla kiljunatsilla. Miksi isänmaallisilla on nykyään ongelmia? Minusta tämä vaikuttaa siltä, että näitä tyyppejä on vartavasten asetettu joidenkin tahojen toimesta hämmentämään soppaa ja saamaan koko isänmaallisten joukko näyttämään yksinkertaisilta. Tämä oli vain minun mielipiteeni ja siihen mulla on oikeus.

     Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  9.4.2019 20:15

  Olkaa sitten varovaisia, jos jaatte tätä feisbookiin: Natsi jolla ei ole housuja ei ehkä mahdu yhteisönormeihin, va olik ne arvopohja?

  Vastaa
 4. Juha
  10.4.2019 22:24

  Jonkun pitäisi kyseenalaistaa poliisin oikeus tiedottaa näistä (poliittisin perustein) aloitetuista esitutkinnoista.
  Esitutkinnasta annetun lain mukaan kun tiedottamisella ei saa aiheuttaa tarpeettomasti haittaa. Lisäksi esimerkiksi henkilön nimen kertomiseen pitää olla perustellut syyt ja tiedottaessaan poliisi kiertää lakia ja rikkoo lain henkeä paljastamalla tutkittavan henkilöllisyyden nimeämällä hänet ”puolueen puheenjohtajaksi”.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top