Rattijuoppo siirtyi auton takapenkille vielä ajon aikana, edessä ei istunut ketään

Urbaanilegenda toteutui tosielämässä: Poliisi pysäytti Lahdessa aaveauton, jonka etupenkeillä ei ollut yhtään ketään.

Eilen perjantaina neljältä iltapäivällä havaitsi Lahden Asemantaustassa Uudenmaankadulla toista tehtävää suorittava poliisipartio henkilöauton, joka jonkin aikaa aiemmin oli poistunut huoltoasemalta Mukkulassa maksamatta tankkaamisiaan.

Autossa olevalla henkilöllä ei ollutkaan kiinnostusta keskustella poliisin kanssa, vaan kaahasivat tiehensä, kääntyen Uudenmaankadulta Huovilankadulle. Kaarikadun risteyksestä pakeneva auto koukkasi vastaantulevien puolelle, ja kevyenliikenteenväylälle, jatkaen siellä menoaan Huovilankadun suuntaisesti. Auto kääntyi sitten Helkalankadulle, vauhdin hidastuessa. Auton vielä rullatessa seuraava poliisipartio pani merkille kuljettajan kömpivän selkänojien yli takapenkin puolelle.

Sieltä löytyikin 24-vuotias mies, joka otettiin kiinni. Puhallustesti näytti nollaa, mutta huumepikatestisti osoitti ajokykyä heikentäviä kemikaaleja, mm. amfetamiinia, nautitun. Ajo-oikeuttakaan ei sitten löytynyt, ja tekohistoriassa kuskilla oli kymmenisen kortitonta ajelua yhden vuoden aikana.

Perjantaina löytyi Lahdessa myös kaksi muuta huumekuskia.

Takapenkillinen kännistä porukkaa ojaan-suistuneessa autossa, eikä ketään etupenkillä saatikka ratin takana, on vanha urbaanilegenda, -tosin enemmän haja-asutus alueiden ja pitkien viikonloppu-huvimatkojen seutujen tarinaperinnettä. Juttua liikkuu, mutta asianomaiset harvemmin vahvistavat kuulopuheita, eikä poliisikaan välitä esitelmöidä kaikesta tietämästään. Nyt tämäkin paljonpuhuttu ilmiö on virallisesti vahvistettu.

Tietolähde (kysytte kuitenkin): Poliisi.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top