Ravintola-mekkalaa myös Vantaalla tänään, -kahdessa eri paikassa

Tänään aamuyöstä poliisi joutui selvittämään ravintolavälikohtausta Vantaan Iskoskujalla: Kaksi miestä tappeli. Tämä tapahtui klo. 01.15.

Poliisin ehtiessä paikalle henkilökunta oli jo ottanut kiinni toisen tappelijoista, ja toinenkin oli rauhoittunut. Tilanne oli tappeluun osallisen miehen, vuonna 1997 syntyneen, mukaan alkanut yllättäen ravintolan tanssilattialla, kun tuntematon mies oli äkisti hyökännyt tämän kimppuun, kuristaen kaulasta. Hyökkäyksen kohteen puolustautuessa tönimällä häirikköä loitommas, tämä oli lyönyt uhriaan kasvoihin, saaden aikaan näkyviä vammoja. Näin siis uhri itse kertoo.

Hyökkääjäksi epäilty, vuonna 1994 syntynyt mies, ei ollut osannut kertoa tapahtuneesta juuri mitään, tai hänellä ei ollut siihen halua. Häntä epäillään nyt pahoinpitelystä.

Vantaan Merikotkanpolulla alkoi tapahtumaan klo. 04.10: Kaksi miestä oli ryhtynyt suihkuttelemaan pippurisumutetta muiden asiakkaiden päälle, ja taas henkilökunnan resurssit olivat riittäneet toisen, v.2000 syntyneen miehen, kiinniottamiseen. Toinen epäilty oli poistunut omille teilleen, poliisia odottelematta.

Pippurinsumuttaminen oli alkanut yllättäen, tekijän suihkuttaessa kanssaan keskustelleen miehen kasvoille kirvelevää sumutetta. Ravintolan henkilökunnan mukaan samaa miestä epäillään viikkoa aiemmin sattuneesta vastaavanlaisesta teosta .

Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja luvatta hallussa olleen pippurisumutteen osalta lievänä ampuma-aserikoksena. Teon motiivi jäi poliisipartion alustavassa puhutuksessa hämärän peittoon.

Sumutteen tai muun ärsyttävän kemikaalin tahallinen levittäminen toisen henkilön päälle rinnastuu pahoinpitely-rikokseen, ja pippurisumute-spraypullo ampuma-aseeseen. Mikäli henkilö tuomitaan teosta, hänestä jää rekisterimerkintä rikotun lainpykälän mukaisesti. Suihkepullot eivät ole leikkikaluja.

Ravintolatappeluita alkaa ilmaantumaan yleensä ilmeisesti loppuillasta, kun ”isojako” on tehty ja onnekkaat lähteneet omiin harrastuksiinsa, jäljellejääneiden purkaessa illan pettymystä toisiinsa. Kun tämän päivän tappelukset on jo suoritettu pe-la yönä, yritetään selvitä tämä lauantai-ilta ilman että poliisilla on raportoitavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top