Republikaani-edustaja jättää virkarikoskanteen Joe Bideniä vastaan

Yhdysvaltain 46. presidentti, Joe Biden, on pääsemässä ensimmäiseksi presidentin-virassa olleeksi, joka on saanut virkarikos-kanteen ensimmäisen virkaviikkonsa aikana. Georgian edustaja Yhdysvaltain kongressissa Marjorie Greene (republikaani) ilmoittaa ajavana virkasyytettä niiden asioiden perusteella, joita Biden teki ollessaan presidentti Barack Obaman varapresidenttinä.

Virkarikossyytteistä presidenttejä vastaan on tulossa Yhdysvalloissa osa normaalia poliittista keskustelua. Virkarikossyyte virkansa jättänyttä presidentti Donald Trumpia vastaan on myös tulossa.

Siltä varalta, että Twitter poistaa Marjorie Greenen twiitit, sama kuvatiedostona:


Edustaja Greene toteaa asiakirjassa, että Joe Biden on käyttänyt väärin asemaansa Yhdysvaltain varapresidenttinä vaikuttaakseen Ukrainassa tapahtuviin asioihin, kuten talousrikostutkintaan johon hänen poikansa Hunter Biden liittyy. Nuorempi Biden on ollut mukana liiketoimissa Ukrainassa ja Venäjällä, hyötyen isänsä virallisesta asemasta USA:n kakkosmiehenä. Greene väittää Bidenien saaneen taloudellista hyötyä venäläisiltä oligarkeilta, Moskovan aiemman pormestarin vaimon, Elena Baturinan, kautta.

Bidenit ovat väitteen mukaan painostaneet Ukrainaa myös  talousrikossyyttäjä Viktor Shokinin tapauksessa, energiayhtiö Burisman tapauksessa. Hunter Biden oli ollut aktiivinen näissä kuvioissa. Koska Joe Biden on Greenen mukaan amerikkalaisen tuen merkitystä Ukrainalle tällä tavalla omaksi ja perheensä hyväksi, Greene katsoo että Biden on kelpaamaton presidentiksi, koska ei hän täytä viran asettamia moraalisia edellytyksiä. Greene pitää myös Bidenin kontakteja kommunistiseen Kiinaan arveluttavina.

Kiinan tiedotuskanava Global Times onkin jo ottanut kantaa Joe Bidenin alkavaan nelivuotiskauteen valottaen kiinalaisten odotuksia:

Georgiaa Yhdysvaltain kongressissa (House) edustava Marjorie Greene kertoo kannattavansa perhe-arvoja, yritteliäisyyttä ja konservatiivia näkemyksiä. Hän ilmoittaa vastustavansa sosialismia ja kommunismia.

4 Comments

 1. seant
  22.1.2021 17:12

  Tumpin virkarikossyyte on siirretty helmikuuhun, mutta luulen, että se raukeaa kokonaan, sillä silloin voi tulla esille, ettei kaikki olleet Trumpin kannattajia, vaan etunenässä oli näitä vasemmiston edustajia ja muita kokopäiväisiä mellakoitsijoita. Ja nyt myös tullut selville, että tätä hyökkäystä on etukäteen suunniteltu, jolloin Trumpin syyllisyys on kyseenlaista, varsinkin kun hyökkäys tapahtui samaan aikaan kuin Trumpin puhe, joka myöhästyi tunnilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.1.2021 18:09

   Kas, puheen viivästyminen sotki aikataulut? Teko, johon Trump oli ”käskenyt” tapahtui etuajassa. Sattuuhan sitä, mutta media kirjoittaa niinkun on sovittu.

   Vastaa
   1. Saatan ollaa väärässäkin
    22.1.2021 23:07

    Hassua se on, mutta ei se punainen pilleri pahalta maistu.

    Vastaa
 2. juha.
  22.1.2021 20:32

  Viisas ja urhea kaunis itsestään ja perheestään huolta pitävä konservatiivinen nainen!

  Eli kaikki ne terveen kansakunnan rakenteet pystyssä pitävät peruselementit, jotka ovat kuin myrkkyä korruptoituneille totalitaristi sosialisteille, jotka maavat mädättävän ”Midaan kosketuksen” muuttamalla kaiken punavihreäksi paskaksi mihin nuo sudet lammasten vaatteissa koskevatkaan!!!

  Edellä kuvattujen arvojen puolesta kannattaa kaatua verihurmehessa kuin elää kommunismissa, jossa jokainen päivä on kuin eläisi vankilassa vailla vapautta päättää mistään itse vaan jopa valtio varastaa lapsesi väkivaltakoneistonsa avulla aivopestäväksi ja kommunisti diktatuurin armeijakin on olemassa vain siksi, että se ampuu omia kansalaisia omassa maassaan, koska kontrolloimaton kansa on hirmuhallinnon pahin ja tuomittavin uhka! Ja kaikki tämä merkitsee, että sota ja taistelu tällaista yhteiskuntajärjestelmää vastaan kaatuen siinä vapaana kuin elää tuossa ihmiselämän irvikuvassa, joka viime kädessä niittää vain kuolemaa ja tuhoaa elämää kaikilla sen tasoilla!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top