Republikaani-edustajat syyttävät: Tik Tok ja Facebook laittoman maahanmuuton apuvälineitä

Yhdysvaltain edustajainhuoneen republikaani-jäsenet ovat kysyneet sosiaalisen median TikTok ja Facebook -palveluilta laittomasta toiminnasta, jota tapahtuu yritysten ylläpitämien viestinvälitysten kautta.

TikTok on nuorten suosima palvelu, jossa voidaan tehokkaasti jakaa viestejä ja videoklippejä. Jos sitä voidaan käyttää harmittomaan yhteydenpitoon, se -kuten muutkin viestivälineet- mahdollistaa myös rikollisen toiminnan, -jos alustan ylläpitäjä ei ole aktiivisessa yhteistyössä viranomaisten kanssa, tai oma-aloitteisesti estä lakeja rikkovaa viestintää. TikTokin tapauksessa vakavasta rikollisesta toiminnasta on havaintoja.

Republikaani-kongressihenkilöiden mukaan Yhdysvaltain Meksikon rajan vastaisissa osavaltioissa on jaettu somen kautta tietoja, ohjeistusta ja jopa lupauksia rahallisista palkkioista laittomien maahanmuuttajien avustamisesta. Viesteissä kerrotaan rajavartijoiden liikkeistä -heidän välttelemisekseen, ja ilmeisesti myös mistä laittomat Yhdysvaltoihin-pyrkijät voidaan noutaa. USA:n-Meksikon rajalla vallitsee tällä hetkellä kriisi laittomien maahantunkeutujien pyrkiessä suurin joukoin Yhdysvaltoihin. Maaliskuussa rajan ylitti 172 000 luvatonta tulijaa, ja myös presidentti Joe Biden on käyttänyt sanaa kriisi.

Teini-ikäisiä keskiluokan pentuja motivoidaan ”siirtolaisten” (-vielä äskettäin ”pakolaisten”) auttamisella, ja agitoidaan noutamaan rajan läheisyydestä rajanylittäjiä vanhempiensa autoilla -näiden tietämättä- ja kuljettamaan laittomia tulijoita sisemmälle Yhdysvaltoihin. Joissakin tapauksissa mainitaan 3000 USD palkkio, jonka ilmeisesti maksaa rikollinen kartelli tai jokin muu vastenmielinen taho.

Kolmekymmentä Yhdysvaltain Kongressin republikaani-jäsentä, House Homeland Security Committee -valiokunnan jäsenen John Katkon aloitteesta, kehotti kirjeessään TikTokin toimitusjohtajalle Chew Shou Zi:lle yhtiötä estämään rikollisia hyödyntämästä teini-ikäisten suosiman sovelluksen käyttöä ihmis-salakuljetuksen organisoimiseen ja rajavartijoiden liikkumisen seurantaan.

”Olemme syvästi huolestuneita kartelleista, jotka tiedotusvälineiden kertoman mukaan rekrytoivat ihmisiä röyhkeästi salakuljetukseen ja muuhun laittomaan toimintaan TikTokin kautta”, ”Vaikuttaa siltä, ​​että viestipalvelun kautta kartellien jäsenet ylistävät ja normalisoivat avoimesti laitonta käyttäytymistä ja väkivaltaa, ja rekrytoivat uusia jäseniä amerikkalaisista ​​teini-ikäisistä”, kirjoittavat republikaanit.

Somen kautta tapahtuvasta teini-ikäisten värväyksestä ihmis-salakuljetukseen kertoi FoxNews. Kritiikkiä on kohdistunut myös Facebookiin.

Republikaani-kongressiedustaja Kat Cammack kysyy Facebookilta, miksi salakuljettajiin ei puututa mutta konservatiiveihin reagoidaan sensuroivasti some-palveluissa:

Entä konservatiivien sensurointi, entä miten kartellien suhteen? Kirjeeseeni Facebookille liitin kuvakaappaukset mainoksista, jotka löysin henkilökohtaisesti yksinkertaisen haun kautta ”passage to the United States”. Heidän roolinsa rajakriisissä on hälyttävä, ja siihen on puututtava välittömästi.

Edustaja Cammack otti asian puheeksi Facebookin ilmoitettua bannaavansa edellisen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pysyvästi palveluistaan. Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuggerberg on ottanut kantaa asiaan, ja hänen mukaansa laiton toiminta rajanylittämisten suhteen tullaan estämään.

Luettavaa:

 

 

 

1 Comment

 1. juha II
  13.5.2021 20:12

  Kiina -perkele on pahin turvallisuusuhka koko vähälle sivistyneelle maailmalle, jota on enää vielä jäljellä!

  Olen vähän huomannut, että kiina-trolleja on eräässä suomalaisessa vaihtoehtomediassa. EI TÄSSÄ!
  eikä tämä ole ”foliohattuilua”, koska kiinalla on armeijoittain erilaisia some vaikuttajia tekemässä CCP:n propakandaa länsimaisiin nettisivustojen kommenttiosioihin.

  Kiinan presidentti on ilmaissut halunsa osana muuta maailmanvalloitusta ottaa haltuunsa ja kiinalaiseen valvontaan koko internet. Vähäkös tuo kun Kiinalla on nk. ”rajakiistoja” lähes koko aasian kanssa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top