Riikka Purra: SDP:llä tapana lupailla katteettomia

Riikka Purra kirjoittaa, että SDP:llä on vankkaa kokemusta katteettomilla lupauksilla huijaamisesta, muistellen mm. ”vappusatasta”, joka on kokenut poliittisen re-inkarnaation tuoreessa demareiden kirjallisessa kysymyksessä hallitukselle (SDP+), ”miten pienempiä eläkkeitä voisi nostaa satasella”.

Riikka Purra (PS) muistuttaa lukijaa siitä, ettei siitä edellisestä satasesta nähty nurkkaakaan, vaikka lupauksella saattoi oli isokin vaikutus demarien menestyksiin viimeksi pidetyissä eduskuntavaaleissa. Purra ihmettelee, kuka kysyy keneltä:

Tämä on vähintäänkin erikoista, sillä SDP:llä on pääministeripuolueena käytössään kaikki ministeriöiden virkamieskoneistot tekemässä esityksiä ja laskemassa vaikutuksia. He siis tavallaan kysyvät asiaa itse itseltään.

”Lupaamalla saa helpommin ääniä kuin totta puhumalla”

Purra muistaa samaa meininkiä olleen demareilla jo 80-luvulla:

-Esimerkiksi 1980-luvulla demarit teki vaalikampanjaa lupaamalla kolminkertaistaa lapsilisät. Voitto tuli ja hallitukseen mentiin, mutta lapsilisät jäivät tietysti kolminkertaistamatta.

Myös Keskusta saa Perussuomalaisten puheenjohtajalta kritiikkiä: Sote-uudistus tuokin maakuntiin hallintohimmellin, kun lupauksissa palvelujen piti parantua. Lupaamalla saa helpommin ääniä kuin totta puhumalla, Purra harmittelee.

(Kuva: Arkistokuva 08.07. 2021)

8 Comments

 1. herätkää ihmiset, jotta painajainen loppuisi
  19.10.2021 00:37

  epätoivoista

  Vastaa
 2. herätkää ihmiset, jotta painajainen loppuisi
  19.10.2021 00:41

  Miksi mestarit jätti meijät? Tietääkö enemmän? Onko hengissä?

  Vastaa
 3. persuihin pettynyt
  19.10.2021 08:44

  Perussuomalaisilla on ollut vaalimainoksissaan yhtenä sloganina ”saat mitä tilaat”. Miten hyvin tuo omien lupausten pitäminen on onnistunut Purran ja muiden persujen mielestä seuraavissa asioissa:

  Persut ovat mukamas vastustaneet koronapassia mutta mitenkäs persujen edustajat äänestivätkään tuolla perustuslakivaliokunnan puolella?

  Koronasta puheen ollen ymmärrän että tuon koronakusetuksen täysi ilmiantaminen voi olla hieman liikaa pyydetty mutta olisin mielelläni nähnyt persujen ainakin vastustavan alaikäisten pakkopiikityksiä jo tuon ”suomalaisten etu ensin” ideologian mukaan (jota puolue väittää kannattavansa) mutta ilmeisesti geeniperimää muuttavien ”rokotteiden” mahdolliset haittavaikutukset pitkällä aikavälillä eivät näy kiinnostavan kansallismielisiä kun puhutaan kantasuomalaisten lapsista.

  Purrasta puheenollen tuohon tapaan millä millä Purra valittiin puolueen johtoon liittyy monia kysymyksiä; Miksi kolmannes puoluekokoukseen paikalla vaivautuneista jätti äänioikeudensa käyttämättä? Miksi esim. Talouselämä ja muistaakseni hesari osasivat julistaa Purran voiton 20 minuuttia ennen tulosten julkistamista pääkallonpaikalla? Miksi äänestyksessä käytettin sähköistä äänestystä? Siksikö ettei ääniä vain voisi tarkistuslaskea? Tuo Purran suosiminen ja Tiihosen sorsiminen jopa valtamedian puolelta oli muutenkin niin räikeää ja läpinäkyvää ettei sille löydy edes sanoja.

  Persut esiintyvät usein myös sananvapauden puolesta puhujina. Miten tuo sananvapaus omien keskuudessa mahtaa toteutua? Totuus taitaa paljastua Lauri Pajuselta ja Nico Giasantilta kysymällä.

  Oleellisin kysymys on kuitenkin tämä; Mitä ihmettä persuille tapahtui toukokuun puolivälissä? Omiin(kin) kriittisesti ja jo hieman turhautuneesti suhtaantuneena olin tyytyväinen kun vihdoin ja viimein persut rupesivat TEKEMÄÄN jotain suomalaisten eteen tuon aloittamalla ”jarrutuskeskustelen” sitä ”kertaluontoista” EU-tukipakettia vastaan. Tämä jarrutuskeskustelu kuitenkin loppui kuin seinään vain kahden päivän jälkeen… MIKSI? Lahjottiinko persut ulkoapäin vai tuliko käsky puolueen omalta todelliselta ”behind the scenes” pomolta Putkoselta? Vai oliko Taviolle luvattu hillotolppa (oikeusministerin paikka) yli 4 miljardin ja puolueen kannattien pettämisen arvoinen?

  Allekirjoittanut on kannattanut perussuomalaisia jo Soinin ajoilta asti äänestäen puoluetta kaikissa vaaleissa mutta puolue on näyttänyt toukokuun 16. päivän jälkeen todellisen luonteensa ja enää en tule enää kyseistä valeopposiota äänestämään koska tilasin vaihtoehtoa hallituksen linjalle varsinkin suomen itsenäisyyden, sananvapauden ja yksilönoikeuksien poisantamisen politiikalle en toista globalistista poliisivaltiota ajavaa kokoomusta. Sitä saa mitä tilaa my ass.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.10.2021 15:16

   Kommentti ei edusta Extran kantaa.

   Vastaa
   1. juha II
    21.10.2021 02:32

    Niin sen aina pitää mennäkin.

    Kenenkään asiapohjaisia ja henkilökohtaisia pettymyksen tunteita ja siitä kumpuavaa kritiikkiä ei pidä sensuroida ellei se ole selvästi törkyä, jonka kyllä jokainen täysijärkinen tunnistaa aina kunnianloukkaukseen asti.

    Ennen kunb sanomalehdet olivat konservatiivisen liki-rehellisiä (kapitalistit ja kepu) sietäen jopa puolueen kannattajalehdissä kritiikin aika pitkälle riippuen tietenkin päätoimittajasta. Sossut ja kommarit ovat aina olleet perinteisen yksisilmäisiä, koska molempien ”koti” on totalitarismi!

    Persuja pitää ja täytyy saada kritisoida sitä suuremmalla syyllä kuin muita, koska persut ovat olleet ainoa merkittävä puolue, jota on voinut pitää eräänlaisena ”pelastusrenkaana” niille wanhoillisille ”perusjunteille”, omilla aivoilla ajatteleville nuorille aikuisille ja niille harvoille naisille, jotka ovat hivenenkin säilyttänyt järjenvaloa.

    Sanon suoraan, että Turtiaisen VVK on kaikkein paras, mutta se on toistaiseksi marginaalipuolue. Se, joka on elänyt kekkoslaista suomea. Turtiainen vastaa lähinnä sitä, joka tosin sotii vastaan sitä realiteettia, että maailma muuttuu ympärillä ja entiseen ei ole koskaan paluuta paitsi niin kävi likipitäen ent. itä-euroopan maille. Jotka tosin laittoivat itse vapaaehtoisesti ”lenkin” kaulaansa liittymällä toiseen hirviöön EU:hun!

    Vastaa
 4. Joku
  19.10.2021 10:13

  Purra lupasi persujen vastustavan rokotepassia, mutta persut pettivät taas. Perustuslakivaliokunnassa persut kannattivat rokotepassia ja siten rokotepakkoa. Nyt jopa Suomessa politikot huutelevat rokotepakkoa työpaikoille ja lasten huostaanottoa rokottamattomilta vanhemmilta. Ulkomailla saa nyt kenkää jos ei ota rokotteita lopun elämäänsä. Saksan Hessenissä ja Liettuassa on sallittua estää rokottamattomien ruokakauppa ostokset.

  Rokotepassia kannattavat haluavat pakkorokottaa ihmiset lopun elämäänsä kokeellisilla geeniterapioilla joiden ongelmista ei tiedetä mitään. Ja tämä halutaan tehdä lapsille ja raskaana oleville naisille. Vitun hullua! Tässä ei ole mitään järkeä eli taustalla on pakko olla muuta kuten digitaalisen passin pakottaminen kaikille ja siten kansan kulutuksen ja rahojen käytön rajoittaminen ja kotiin lukitseminen.

  Liberaalit ovat menneet rajan yli ja tämä on diktatuuria. Politikkoihin (ja erityisesti persuihin) ei voi luottaa.

  Vastaa
 5. Obelix
  19.10.2021 11:34

  Lainaus Lulu Ranteelta

  ”Paisuva ja tehoton julkinen sektori on este talouden kasvulle

  ”Palataan Suomen julkisen talouden keskeisiin ongelmiin, siihen … että julkinen talous on suhteettoman suuri verrattuna yksityiseen sektoriin. Siihen, että julkinen talous on liian tuottamaton. … Siihen, että paisuva ja tehoton julkinen sektori, kasvava velka, verokiila sekä nouseva veroaste ovat este talouden kasvulle. Tämän kaiken pääministeri Marin sivuutti eilen toteamalla, mitä kaikkea tärkeää kuuluu julkisen sektorin vastuulle”, totesi edustaja Ranne budjetin lähetekeskustelussa keskiviikkona (29.09,).

  Luulisi ihmisten heräävän esim. tällaiseen Lulu Ranteen selkosuomella julkituomaan asiaan, kysymyshän on ainoastaan siitä, että onko ihmisillä luku -ja laskutaitoa…..ai niin, lisäksi tarvitaan kykyä luetun YMMÄRTÄMISEKSI. Toisin sanoen: On ihmeellistä etteivät ihmiset viimeistään äänestyskopissa ymmärrä sitä, että on täysin hallituksen vallassa purkaa ja TUKKIA suhteettoman suuren julkisen talouden ja sen rönsyjen aiheuttamia rahareikiä! Nyt Te sitten varmaan kysytte, miten hallitus sen voisi tehdä? Vastaus: Lopettamalle kokonaan RAHAN kippaamisen niille!

  Seuraavaksi Te sitten huolestuneina kysytte: Eikö se lisää työttömyyttä? Vastaus: Kyllä se lisää niiden ”työttömyyttä”, jotka syövät TEIDÄN pöydissänne teidän laskuunne, mutta Teidän henkilökohtaisen Tilinne saldo _lisääntyisi_ Teidän maksamillanne verovaroilla ylläpidettyjen *työpaikkojen ja palkkojen* poistumisen verran.

  Esim. Keskustaa äänestäneet: ”Myös Keskusta saa Perussuomalaisten puheenjohtajalta kritiikkiä: Sote-uudistus tuokin maakuntiin hallintohimmellin, kun lupauksissa palvelujen piti parantua. Lupaamalla saa helpommin ääniä kuin totta puhumalla, Purra harmittelee.”

  Ps. Ja ellei vieläkään mennyt perille, niin vielä 3kpl kysymystä Keskustan ja yms. kannattajille: 1 Miten ****tissä Te kuvittelette ostovoimanne voivan parantua siitä, että Teidän samana pysyvästä ostovoimastanne otetaan lisää rahaa hallintohimmelin ylläpitoon? 2 Eikö Teidän ostovoimanne silloin vähene, kun siitä otetaan rahaa pois, eikä lisää rahaa tule pois otetun tilalle? 3 Miten TE oikeasti kuvittelette tuon hallintohimmelin pystyvän paikkaamaan yksityiseltä sektorilta palkkansa saavien ihmisten ostovoimaan repeytyneen uuden aukon?

  Pss. Joskus tuntuu ihan siltä, kuin kaikki kelpoiset äänestäjät olisivatkin ”virkamiehiä”?

  Vastaa
 6. Timppis
  19.10.2021 12:11

  Entäpä sari sairaanhoita tuliko sitä liksaa lisää vai verotettiinko lisää kukamitähäh

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top