Rinkebyn uutta poliisitaloa vastaan hyökätty viime yönä

Maanantain ja tiistain välisenä yönä(07.08.) tunkeuduttiin Tukholmassa Rinkebyn uuden poliisitalon rakennustyömaalle ajaen henkilöauto portin läpi alueelle. Sen jälkeen auto sytytettiin palamaan. Hyökkäys saattaa merkitä ruotsalaiseen yhteiskuntaan kohdistuvan painostuksen siirtymistä uudelle levellille.

Hyökkääjät ajoivat auton portin läpi klo.01.31, ja kivittivät työmaan vartijaa. Palokunnan saapuessa paikalle, heitä vastaan hyökättiin kivillä ja ”paukkupommeilla”. Samanaikaisesti palamaan sytetty auto alkoi räjähdellä. Se oli siis valmiiksi panostettu. Muuten välikohtaus sujui Ruotsissa jo totuttuun tapaan: Poliisi leikki jonkinaikaa kissaa ja hiirtä murhapolttajien kanssa, eikä ketään otettu kiinni. Kukaan ei myöskään loukkaantunut tapauksessa.

  • Vaikkei ole kerrottu, keitä hyökkäyksestä epäillään, on selvää että kyseessä ovat maahanmuuttajataustaisten nuorten jengit.
  • Mellakointi ”herkissä lähiöissä” on jonkinlaista reviirisotaa: Nuoriso hyökkää kaikkea ruotsalaisuutta edustavaa vastaan alueilla joita he pitävät ominaan.
  • Suora hyökkäys viranomaisia -esm. poliisiasemaa- vastaan ylittää em. määritelmän: Vihollinen on Ruotsin valtio, ja sen olemassaolo.
  • Erityisesti hyökkäykset poliisirakennuksia vastaan ovat indikaattoreita tilanteen kehittymisestä uudelle levellille.

Hyökkäys Rinkebyn ensi vuonna käyttöönotettavaa poliisitaloa vastaan voi olla merkki hyvin huolestuttavasta kehityksestä. Toimivaa poliisiasemaa vastaan hyökkäämisestä, ei ole enää askelta #sotaan. Se on jo sitä.

Ruotsissa on aiemmin ammuttu poliisiasemia kohti. Yleensä käsiaseilla ohiajavasta autosta, yhden kerran panssarintorjunta-singolla seinään. Tapaukset ovat kuitenkin olleet harvinaisia. 

Asiasta kertoi tänään Aftonbladet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top