Rinne: Suomi on kunnianhimoinen EU:n puheenjohtajamaa

Suomi toimii Euroopan unionin puheenjohtajamaana kunnianhimoisesti, myönteisesti ja käytännön läheisesti tehden yhteistyötä ja vahvistaen yhteisiä arvoja.

Pääministeri Antti Rinne kertoi Suomen toimintatavoista ja tavoitteista Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa keskiviikkona 17. heinäkuuta.

Pääministeri Rinne korosti, että EU:n tulee ottaa vahva ja globaali asema ilmastonmuutoksen hallinnassa.

Euroopan unionille johtajuus tarkoittaa sitoutumista hiilineutraaliuden saavuttamiseen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu vuoden 2019 loppuun mennessä. Meidän on edistettävä työllisyyttä esimerkiksi bio- ja kiertotalouden avulla. Näin EU:sta rakennetaan maailman kilpailukykyisin ja sosiaalisesti ehein vähähiilinen talous, pääministeri Rinne sanoi.

Rinne korosti myös kokonaisturvallisuuden takaamisen tärkeyttä sekä yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistamista.

Ihmisoikeudet, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio ovat arvoja, joihin sitoutuminen on EU-jäsenyyden edellytys. Nämä arvot käyvät käsi kädessä. Ne ovat EU:n kaiken toiminnan kivijalka. Mutta ne eivät ole pelkästään arvoja, vaan ne ovat eurooppalaista todellisuutta. Ja juuri tämän vuoksi eurooppalaiset yhteiskunnat ovat turvallisempia ja vauraampia kuin missään muualla maailmassa, pääministeri Rinne sanoi.

Vierailun aikana pääministeri Rinne ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen neuvottelivat myös vasta valitun Euroopan parlamentin puhemiehen David-Maria Sassolin kanssa ja tapasivat suomalaisia europarlamentaarikkoja.

Video Rinteen puheesta: Puhe löytyy tekstinä  täältä

4 Comments

 1. LegionsOfSatan
  17.7.2019 13:04

  kovaa vauhtia nää saatanan vatipäät on kuitenki ajamassa eu.s.s.r:ää kohti liittovaltiopaskaa ja tuhoamassa eurooppaa päästämällä tänne kaikki lähi-idän paskamaista yms. ikuisista kehitysmaista… fuck the eu

  Vastaa
 2. Jussi
  17.7.2019 15:16

  No kait se on hyvä antaa lopussa asiallinen kuva toiminnan laadusta, mutta EU:n lopetushan on jo päätetty EU:n ulkopuolisten mahtien toimesta, jotka tekevät ne todelliset maailman linjaukset. Siksi ei kapnnata ylimääräistä verorahaa sijottaa EU:n hautajaisiin. Perkkelkin pääsi erään päättäjätahon viikkotiedotteen otsikkoon:

  Ylimpänä näkyvät 2 tuoreinta lyhyttä mailmanuutisten viikkopäivitystä ovat molemmat todella hyviä uutisia koko maailmalle:
  https://benjaminfulford.net/

  Vastaa
 3. Minä
  17.7.2019 17:39

  Rinteelle ”yhteiset arvot” ovat suvakkieliitin Eurooppaa tuhoavat ”arvot”. Rinnettä ei kiinnosta eurooppalaisten kansojen aivan toisenlaiset arvot. Siitä sitten seuraa turvallisuustason lasku kansalaisille ja alkaa pelottaa myös poliitikkoja, jotka ovat sen turvattomuuden aiheuttajia ja sen syy.

  Vastaa
 4. Jussi
  18.7.2019 00:02

  Tärkeämpää kuin Suomen puuhastelu kuolemantuomion saaneessa EU:ssa:

  https://www.youtube.com/watch?v=wmsnQa4jfig

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top