Romaniassa asuva perhe nosti Saksassa 733 000 € lapsilisiä

Keskiviikkona (17.11.) alkoi Kölnissä oikeudenkäynti romanialaista perhettä -neljä miestä ja naista- vastaan. Heitä syytetään veronkierrosta ja asiakirjaväärennöksistä.

Stefan R. (39v.) perheineen oli vuodesta 2013 alkaen nostanut perusteetta lapsilisiä 733 000 euroa, vaikka he todellisuudessa asuivat koko ajan Romaniassa.  Saksassa oikeus saada lapsilisiä on sidottu maassa asumiseen, toisin kuin eräissä muissa paikoissa. Syytetyt olivat harhauttaneet viranomaisia väittämällä asuvansa Kölnissä. Asian oikeuskäsittely on vielä kesken.

Eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden maksamien lapsilisien, asumistuen, työttömyyskorvausten yms. tukien vastaanottaminen ulkomailla asuen ei ole kovin harvinaista. Suomessa turvapaikkataustaisilla toimeentulotuen vastaanottajille on joissakin tapauksissa myönnetty pitkiä -esm. kolmen kuukauden- päätöksiä, jolloin heidän ei tuona aikana tarvitse näyttäytyä virastoissa. Asunto on saatettu tuona aikana edelleenvuokrata ulkomaiselle keikkatyöntekijälle tai laittomalle maassaolijalle. Tukien vastaanottajien maassa-oloa kontrolloidaan vain satunnaisesti, jos sittenkään.

Niin sanotun kriittisen rotu-opin mukaan maahanmuuttajat -elleivät ole europidista genotyyppiä- ovat ”heikommassa asemassa olevia” ja kärsivät ”rakenteellisesta rasismista”. Opin mukaan heille on järjestettävä erityistukia, jotta he eivät syrjäydy. Saksassa tämä näyttää toimineen.

Luettavaa:

3 Comments

 1. pöh
  20.11.2021 17:20

  Ainakin ennen ”maahanmuuttajille” tehtiin jopa 2-vuoden toimeentulotukipäätös kerralla.
  Siihen harrasterahat ja muut mistä suomalainen voi vain haaveilla. Sanoihan ylelläkin aikaa sitten somalinainen, että tukia tulee niin paljon ettei joka kuukausi kerkiä edes nostaa.

  Vastaa
 2. Miten on?
  20.11.2021 17:54

  Hmm… Romainalaiset ovat rommaaneja… Lienevät tuttuja Suomen ja Ruotsin sosialihuolloille.

  Vastaa
 3. Timppis
  20.11.2021 20:07

  Ne olivat syrjäytyneet todella pahasti ja kauas romaniaan asti.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top