Rooma, Torre Maura: Mellakka EU-siirtolaisten vastaanottokeskusta vastaan tiistaina

Rooman itäisessä osassa sijatsevan Torre Mauran kaupunginosan asukkaiden sietokynnys ylittyi, kun seudulle tuotiin noin 70 EU-siirtolaista. Vastaanottokeskuksen asukkaille tuotu leipälähetys poljettiin katuun, ja yksi ajoneuvo poltettiin, kertoo italialaislehti.

Torre Mauraan, Via dei Codirossonille, perustettiin ns. herkkien tapausten vastaanottokeskus, kun edellinen keskus vain kolmen kilometrin päässä Torre Maurasta jouduttiin sulkemaan. Kun ensimmäiset asukkaat, 70 romania joissa 33 lasta ja 22 naista, joista lehden mukaan kolme näkyvässä raskaudentilassa, olivat saapuneet paikalle, asukkaiden mielet herkistyivät, ja vihaisia mielenosoittajia alkoi kertymään rakennuksen edustalle kolmen aikaan tiistai-iltapäivällä.

Noin kolmensadan vihaisen kaupunkilaisen joukko pysytteli keskuksen edustalla, estäen mm. leipälähetyksen toimittamisen. Poliisiakin tarvittiin rauhoittamaan tilannetta. Samassa rakennuksessa on aiemminkin majoitettu turvapaikanhakijoita, mutta näistä ei ole ollut häiriötä, kertoo paikallinen asukas Lucia Martelli lehdelle. Toinen haastateltu, Giuseppe Andrea Barillaro, kertoo että hänellä on kolme lasta, 13-, 5- ja 3-vuotiaat, ja heidän takiaan hän ei voi hyväksyä romanien tuomista kortteliin. Myös Martelli, 70v, vahvistaa että hän pelkää turvallisuutensa puolesta.

Barillaro tunnustautuu mellakan järjestäjäksi. Huomattuaan, että EU-siirtolaisia ollaan tuomassa, hän hälytti muut asukkaat paikalle, ja siitä se alkoi. Myöhemmin paikalle ehtivät myös Forza Nuova ja Casa Pound -ryhmät, joita pidetään äärioikeistolaisina.

Kaupungin edustajat ovat jo ilmoittaneet siirtävästä EU-siirtolaiset muualle. Torre Maurassa asuva Giuseppe Di Silvestre iloitsee kunnan päätöksestä, ja lupaa että ”me jatkamme” jos kunta syö sanansa.

Kuvassa uusille torremauralaisille tuodut voileivät tallotaan liiskaksi. Lehden videolla näette koko tapahtumaketjun. Palokunta joutui myös sammuttamaan illan aikana, klo.23:n aikoihin, yhden ajoneuvon ja roskakorin.

Asiasta kertoi Republica eilen.

1 Comment

  1. Suomen tyttö
    3.4.2019 17:19

    Allekirjoita kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
    Jakakaa tätä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top