Rotherhamin parlamenttiedustaja poliisisuojelussa: Rasisminvastustajat uhkailevat

Rotherhamin vaalipiiriä edustaa Englannin parlamentissa Sarah Champion (Labour), joka muistetaan organisoituneiden pedoliifirinkien uhrien puolestapuhjana. Nyt hän on poliisin suojeluksessa ”rasisminvastustajien” uhatessa hänen turvallisuuttaan. 

Rotherham nousi julkisuuteen pedofiili- ja lapsikauppatoiminnan jatkuttua siellä vuosikymmeniä, 80-luvulta vuoteen 2012, ilman että viranomaiset suostuivat näkemään, mitä kaupungissa tapahtuu. Uhrien määrän arvioidaan olevan vähintään 1400. Uhrit olivat iältään 11-15 vuotiaita.

Kun tekijöistä useimmat olivat maahanmuuttajataustaisia, Pakistanista tulleita, pelko rasisti-leimasta, ja siitä seuraavista vaikeuksista työelämässä ja virkauran katkeamisesta, pidätteli viranomaisia puuttumasta tilanteeseen. Niinpä tyttöjen elämän tuhoaminen sai jatkua.

Rotherhamin parlamenttiedustaja Sarah Champion teki paljon asiassa, -mm. oli yhteydessä pääministeriin, lapsiprostuution lopettamiseksi. Kun asioita vihdoin alettiin tutkimaan, ja tekijöitä tuomitsemaan, tuomiot olivat maximissaan 100 vuotta. Teot olivat törkeitä, ja jatkettuja.

Keskustelua, miten oli mahdollista että viranomaiset olivat skandaalimaisesti kääntäneet katseensa toisaalle, käytiin jonkin aikaa, mutta myös Englannissa on aktiivinen lobby, joka ei halua näistä asioista puhuttavan. Brittiläisen julkisuuden haluttiin palaavaan mahdollisimman pian takaisin (uuteen) normaaliin, jossa Britannian kanta-asukkaat eivät ole hävittämisen kohteena, eikä heidän lapsiaan järjestelmällisesti tuhota.

Labourin l. Työväenpuolueen parlamenttiedustaja ei kuitenkaan halunnut unohtaa asiaa, -eikä antaa sen toistua. Rikollisjengin eräs keskushenkilö, Mubarek Ali, vapautettiin marraskuussa 2017 hänen istuttuaan 22:n vuoden tuomiostaan 5 vuotta. Britannia oli siis palaamassa ”normaaliin”.

Sarah Champion ei ollut unohtanut. Hän muistutti brittejä:

Hän varoitti ihmisiä, etteivät he luopuisi kertomasta totuutta lasten hyväksikäytöstä pelätessään joutumista nimitellyksi rasisteiksi.

She warned people were failing to tell the truth about child abuse because they were afraid of being called racist.

Tämä oli liikaa: Jonkinlainen ihmisoikeusjärjestö aloitti kampanjoinnin häntä vastaan, -leimaten Miss Championia juuri siten kuin hän oli ennakoinut. ”Rasistille” tuli tusinoittain tappouhkauksia, ja nyt poliisi on asettanut hänelle turvamiehiä.

Vaieta totuudesta suojellakseen omaa uraansa tms., vai puhua totta suojellakseen lapsia, -uhkauksista ja leimoista piittaamatta. Vain toinen näistä vaihtoehdoista on kunniallinen. Asiasta aivan toiseen: Seurasitteko keskustelua poliisin äsken julkistamasta puolivuosittaisesta rikostilastosta? 

Asiasta kirjoittivat:

Daily Mail 25.07.2018, The Sun 19.04.2018.

Lopuksi uutisleike Suomesta, samoilta vuosilta joina Rotherhamin lapsiprostuutio rehoitti:

Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta. Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

”Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria”, sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule. ”Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä”, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista. ”Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta.”

Lähde: Nelonen, ”Tytöt ja maahanmuuttajamiehet” 15.05.2005

1 Comment

 1. Pekka Kemppainen
  26.7.2018 08:45

  Googelin välimuistitallenne jostain toisaalta:
  Vierailija
  17/30
  klo 21:02 | 25.7.2018
  Siellä on lapset taas saaneet suvaitsevaisten kustantamia kulttuurielämyksiä.

  Vierailija
  18/30
  klo 21:03 | 25.7.2018
  Näytä aiemmat lainaukset (1)
  Vierailija kirjoitti:
  Ei tullu sitten mieleen soittaa 112?
  Paikalla oli paljon järjestysmiehiä. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä kannattanut käydä vinkkaamassa heille.

  Vierailija
  19/30
  klo 21:03 | 25.7.2018
  Joku tohloppi täällä tuntuu moderoivan ahkerasti

  Vierailija
  21/30
  klo 21:04 | 25.7.2018
  Toivottavasti lapset saavat tuomion rasismista.

  Vierailija
  22/30
  klo 21:14 | 25.7.2018
  Tämä on sitä unelmaa mitä Suomeen haluttiin. VIhreät ja Vasemmistoliitto voi olla tyytyväisiä.

  Vierailija
  25/30
  klo 21:22 | 25.7.2018
  Vierailija kirjoitti:
  Kerronpa mitä täällä tapahtui. Puistossa oli iso ilmaiskonsertti, puiston vieressä järvi ja siellä matala uimaranta. Kun lähdin pois konsertista kesken pois pitkin järvenrannan kävelytietä, huomasin tummatukkaisen miesjoukon, joka istui selin(!) konserttilavaan ja istui tuijottaen hievahtamatta pellavapäisiä pikkulapsia ja vauvoja, jotka olivat uimassa vieressä. Osa vauvoista jopa nakuna. Oksetti. En olisi kyllä vienyt omaa lastani uimaan tuollaiseen paikkaan. Olkaa tarkkoina!
  Hauska! 😀
  Sähän et tiedä mitä ja miksi he olivat selin konserttiin ja mitä katsoivat. Ainahan sitä saa potaskaa jauhaa ja kärttyillä muuten vaan.

  Vierailija
  26/30
  klo 21:24 | 25.7.2018
  1.1 syntynyt

  Vierailija
  27/30
  klo 21:26 | 25.7.2018
  Touhutippa aloitus, useammalla jo etumus märkänä.

  Vierailija
  28/30
  klo 21:29 | 25.7.2018
  Vierailija kirjoitti:
  Touhutippa aloitus, useammalla jo etumus märkänä.
  varsinkin vokeíssa.

  Vierailija
  29/30
  klo 21:30 | 25.7.2018
  Näytä aiemmat lainaukset (1)
  Vierailija kirjoitti:
  Hauska! 😀
  Sähän et tiedä mitä ja miksi he olivat selin konserttiin ja mitä katsoivat. Ainahan sitä saa potaskaa jauhaa ja kärttyillä muuten vaan.
  Kyllä mä näin, missä niiden silmät oli. Pelkkiä miehiä siinä porukassa. Ja ihan kaikki muut ihmiset tapitti sitä esiintymislavaa. Aika suuri kontrasti oli.

  Vierailija
  30/30
  klo 21:36 | 25.7.2018
  Näytä aiemmat lainaukset (2)
  Vierailija kirjoitti:
  Kyllä mä näin, missä niiden silmät oli. Pelkkiä miehiä siinä porukassa. Ja ihan kaikki muut ihmiset tapitti sitä esiintymislavaa. Aika suuri kontrasti oli.
  Eniten suututtaa, kun ihmiset eivät toimi, kun näkevät väärinkäytöksiä.

  Vierailija
  31/30
  klo 21:43 | 25.7.2018
  Näytä aiemmat lainaukset (3)
  Vierailija kirjoitti:
  Eniten suututtaa, kun ihmiset eivät toimi, kun näkevät väärinkäytöksiä.
  Ihmiset on alistettu ja peloteltu niin etteivät he uskalla tehdä enää mitään. Pahimmillaan joutuu somevihan kohteeksi.

  Keskustelu koskee tätä uutista: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005769054.html

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top