Ruotsi: Geriatrian professori kertoo totuuden ”riskiryhmien suojaamisesta”

Uumajan yliopiston geriatrian professori Yngve Gustafson arvioi kovin tylysti ns. Ruotsin-mallia koronapandemiassa: Gustafson käyttää sanaa ”aktiivinen eutanasia”.

– Nykyisin vanhusten hoitopaikoissa elävät ovat heterogeeninen ryhmä, ja monilla heistä on jäljellä monia vuosia elämää, kertoo professori Gustafson Svenska Läkartidningenissä (toukokuu 2020).

Professori Gustafsonin mukaan monet näistä vanhuksista kuolevat tarpeettomasti, Ruotsin noudattaman korona-politiikan takia. Tehohoitopaikkoja jaettaessa priorisoidaan etusijalle ”nuoremmat henkilöt, joilla on suurempi todennäköisyys parantua”. Gustafson on tullut tähän käsitykseen saatuaan paljon yhteydenottoja, epätoivoisiakin, sekä potilaiden omaisilta että hoitavilta lääkäreiltä. Järkyttyneet lääkärit lähettävät entiselle opintojensa ohjaajalle sähköposteja, kuinka vanhat ihmiset priorisoidaan tehohoidon ulkopuolelle koronapandemian aikana.

Koronapandemian aikana Professorin lääkäreiltä saama palaute kiittää häntä mm. siitä, että hän on arvostellut terveys- ja hyvinvointilautakunnan linjaa, että lääkäri voi päättää (puhelimitse) vanhuspotilaan kohdalla häntä tapaamatta valinnasta, annetaanko hänelle vain lievittävää hoitoa, vaiko sairaustilan parantamiseen tähtäävää hoitoa. .

– Terveys- ja hyvinvointilautakunta on sanonut, että voit tehdä puhelimitse lääkärintarkastuksia siitä, pitäisikö henkilöllä olla lievittävää tai sairaalahoitoa!

Huhtikuussa (07.04.2020) jakoi Socialstyrelsens kunskapsstöd (sosiaalihallituksen joku elin) julkaisun »Arbetssätt i kommunal hälso- och sjukvård vid covid-19, Praktiska förslag till kommunal hälso- och sjukvård i samverkan med socialtjänst« (”Kunnan terveydenhuollon työskentelytavat covid-19 kanssa, Kunnan terveydenhuollon käytännön ehdotukset yhteistyössä sosiaalipalveluissa”). Julkaisussa todetaan tutkimuksen ja erikoistuneen hoidon tarvetta arvioitaessa covid-19 -tapauksissa, että lääketieteellinen arviointi perustuu kliiniseen arviointiin, mutta »klinisk bedömning behöver inte alltid göras fysiskt. Den kan göras utifrån personlig kännedom, i samråd med MAS eller ansvarig sjuksköterska, tillsammans med distansmonitorering/egen- monitorering av ovanstående vitalparametrar, symtomenkät och eventuellt vid behov videobesök direkt med patient i ordinärt boende eller med hjälp av personal på SÄBO.«
(»kliinistä arviointia ei aina tarvitse tehdä fyysisesti. Se voidaan tehdä henkilökohtaisen tietämyksen perusteella neuvotellen MAS:n tai vastaavan sairaanhoitajan kanssa yllä olevien elintärkeiden parametrien etäisyyden seurannalla / itsevalvonnalla, oiretutkimuksella ja mahdollisesti videokohteilla suoraan tavallisessa elämässä olevan potilaan kanssa tai SÄBO:n henkilökunnan avulla.)

Hoitokotikuolemat ovat silmiinpistävä osa koronapandemiaa sekä Ruotsissa että Suomessa. Gustafsonin kritiikki ulottuu myös hoitolaitoksen normaaleihin rutiineihin:

Gustafson viittaa Läkartidningenissä aiemmin julkaistuihin tutkimuksiinsa: Yksi tutkimus osoittaa, että kuolleisuus liittyy lineaarisesti vanhuspotilaan aliravitsemuksen asteeseen, ja toisessa tutkimuksessa osoittautuu, että virtsateiden infektiot liittyvät aliravitsemukseen.

– Suurin syy vanhusten kuolemiseen on, että heillä on heikko immuunijärjestelmä aliravitsemuksen vuoksi. Olisi pitänyt investoida parannettuun ravitsemukseen. Tuskin mikään kunta noudattaa kansallisen elintarvikeviraston viime vuonna antamia suosituksia vanhuksille. Nämä ovat edelleen perussuosituksia. Vaikka covid-19 on uusi ilmiö, on paljon muuta, mikä ei ole, kertoi Yngve Gustafson lehdelle.

Gustafsonin mukaan hoitokotikuolemiin liittyy usein lääkärinhoidon evääminen, tiputuksen lopettaminen ja siitä aiheutuva kuivuminen, so. kuolema nestehukkaan. Näin on hänen mukaan ollut vuosien ajan, 1990-luvulta alkaen.

Dagens Nyheterille (20.05.) Gustafson antaa hyvin tylyn kuvan vanhusten hoidosta Ruotsissa pandemian aikana: ”Se, että hoitavien keinojen sijaan ikääntyville annetaan rutiininomaisesti hengitystä vaikeuttavia midatsolaamia sekä morfiinia (kipujen lievittämiseen), on aktiivisen kuolinavun antamista.”

Aktiivinen henkilön kuoleman nopeuttaminen, eutanasia, on joissain maissa laillista, -mutta ei Ruotsissa eikä Suomessa. Meillä on myös Tartuntatautilaki, joka määrää viranomaiset yksiselitteisesti pysäyttämään vaarallisten kulkutautien leviämisen. Koronakeskustelu käy nyt Ruotsissa kuumana, ja siellä on nyt päästy itse asiaan kiinni. Hyvä niin. Onko Suomen hallituksen noudattama ns. hybridistrategia tukahduttamista, hidastamista vaiko taudin leviämistä hallitusti, keskustelu siitä on meilläkin vasta alkamassa.

Ruotsalainen lääketieteen professori on siis nostanut kissan pöydälle. Kysymmekin nyt Suomen hallituksen ministereiltä, onko teillä rohkeutta katsoa Yngve Gustafsonia silmiin?

 

Luettavaa:

 • Iltasanomat 21.05.2020: Ruotsista kantautuu kovia väitteitä korona­potilaiden hoidosta: ”Se on aktiivisen kuolin­avun antamista”.
 • Dagens Nyheter 20.05.2020: Geriatrian professori: Tämä on aktiivista eutanasiaa.
 • Dagens Nyheter 19.05.2020, entisen valtionepidemologin Annika Lindenin haastattelu.
 • Svenska Dagbladet 01.05.2020, tehohoidosta.
 • Läkartidningen, toukokuu 2020: Geriatrikprofessor: Många äldre dör i onödan utan korrekt bedömning.
 • Umeå University: Yngve Gustafson.

 

2 Comments

 1. MITEN VOIT VALEHDELLA TILASTOILLA?
  21.5.2020 19:00

  Sotaoikeuden välttämiseksi globalistien salaseurojen harhautuksena hyvinpukeutuvien kauluspaitaisten kaappisatanistien ja kaappipedofilien viimeinen mahdollisuus on yrittää saada valtaväestö myrkyttämään itsensä vapaaehtoisesti koronarokotteen nimissä tyrkytettävällä myrkkyliemellä. Se edellyttää mediapaniikkia, että turvaa päättömän kanan sinkoilua muistuttaen etsivät hakkaisivat itse viimeisen naulan omaan arkkuunsa. Paniikin taso ja yleisyys ei ole ollut siihen riittävä, joten tilastot on manipuloitava rekisteröimällä kaikki mahdolliset kuolemat koronan piikkiin. Edellisvuosien koronattomat flunssakuolemat ja keuhkokuumekuolemat ovat tänä vuonna vaihtuneet koronakuolemiksi, kuoleman todellista syytä ei tarvitse ohjeistuksen mukaan enään tutkia. Monissa maissa ja demarien osavaltioissa sairaalahoitoon eri syistä hakeutuvat vanhukset käännytetään sairaalasta takaisin hoitokoteihinsa. Näin tehtaillaan turhia kuolemia, jotka rekisteröidään tietysti koronan piikkiin. Media joko sensuroi valmiin tehokkaan-halvan-turvallisen lääkkeen HCL olemassaolon tai julkaisee tarkoituksella laaditulla valetestillä HCL:n tehottomaksi. Siitä esimerkki: testipotilas oli voimakkaasta nestehukasta janokuoleman partaalla. Janon/nestehukan annettiin jatkua ja juoman sijaan potilaalle pakkosyötettiin kiinteää ruokaa ja lääkkeeksi HCL. Janokuolema julkistettiin koronakuolemaksi, johon HCL ei auttanut. Älkää luottako kehenkään ulkopuoliseen, vaikka valkotakki olisi valepukuna. Älkää luottako tilastoihinkaan. Panikoinnin sijaan laskekaa montako tuttavaanne on sairastunut vakavasti tai kuollut yllättäen koronaan. Tuskinpa kukaan. Kysykää tuttaviltanne tuntevatko hekään ketään yllättäen vakavasti sairastunutta/kuollutta. Myös Donald Trump, älykkyys mitattu 153, käyttää ennaltaehkäisevänä HCL ja ilmoittaa ettei ainakaan vuoteen, jos koskaan, tule kunnollisesti turvatestattua ja hyödylliseksi varmistettua (ja turhaa) koronarokotetta USA:n markkinoille.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.5.2020 23:12

   Ehkei se ihan noin mene?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top