Ruotsi: Laumasuojasta pääministerin määräämään kotiarestiin, -mitä tekee Suomi?

Ruotsi otti viime keväällä koronapolitiikan, joka poikkesi useimmista muista maista: Riskiryhmät suojellaan, taloutta ja liiketoimintaa ei suljeta, ja väestön oletetaan kehittämän ns. laumasuojan sairastumalla. Tänään kuulemme Ruotsin pääministeriltä nämä sanat:

”Kaikkien täytyy tehdä enemmän. Se on sinusta ja minusta kiinni, joten noudata suosituksia. Tapaa vain niitä henkilöitä, joiden kanssa asut.  Jos olet työnantaja, anna työntekijälle mahdollisuus työskennellä kotoa käsin”, sanoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven tänään sunnuntaina SVT:llä.

Kehoitus rajoittaa sosiaalinen kanssakäyminen omaan ydinperheeseen tai asuinyhteisöön, on hyvin radikaali kehoitus, eikä ”kotiaresti” ole ylidramatisoitu ilmaisu. Näin tylyä puhetta ei kuulla johtavalta poliitikolta, jos siihen ei ole painavia syitä. Toisin kuin Suomi, joka sulki keväällä ravintolat ja yleisötilaisuudet, Ruotsi pyrki elämään koronasta huolimatta entiseen tapaan. Tämän päätöksen hintaa tullaan vielä arvioimaan. Koronan uuden aallon painaessa päälle, ja usean valtion reagoidessa ankarilla rajoituksilla, Ruotsin ja muiden politiikalla ei sittenkään ole eroa?

Löfvenin piti puheenvuoronsa tilanteessa, jossa toiveajattelulle ei enää ollut elintilaa. Pääministeri vetosi ruotsalaisiin, toivoen jokaisen ottavan oman osansa vastuusta, suorastaan rukoillen sitä. Mitä toimenpiteitä hallituksen suunnalta tullaan lähipäivinä kuulemaan, sitä Löfven ei avannut. Kunhan sälytti vastuuta alamaisilleen, -mutta sanojen välistä huokuu raskaan virheen myöntäminen.

Ei tarvitse mennä lahden yli Ruotsiin, jos haluaa löytää koronantorjumista, jossa tehään ”liian vähän, liian myöhään”. Nyt en muista, oliko Dante Alighieri maininnut tämän sloganin  mainiossa Infernossaan, mutta hän olisi voinut sen tehdä aivan hyvin. Jos Dantelta jäi lause huomaamatta, eräs hallitus tälläpuolen lahden näyttää sen toteuttaneen 1:1.

Tässä taannoin Suomen pääministerin valtaoikeudet siirrettiin hetkeksi, muinaisen kuninkaallisen Svean valtakunnan tapaa imitoiden, Ruotsin pääministerille Stefan Löfvenille. Tosin vain hetkeksi, mutta kuitenkin. Tämä episodi tulee mieleen, kun pohtii mitä Löfven rohkeni tehdä, ja eräät muut eivät.

Olisiko Löfven tällä Ruotsin kansalle pitämällään synkällä yksinpuhelulla osoittanut kriisinhallinnan kykyjä, joita meilläkin saatetaan tarvita? -Ja kykyä tarttua ruoriin, ja kääntää sitä reippaasti uudelle kurssille.

Koronapandemian toinen aalto on jo Suomessa,  ja pahat sanat ”kiihtymisvaihe” ja ”leviämisvaihe” on mainittu ääneen.  Pahat muistot viime kevään juristeerisestä pyörittelystä, vastuualuiden epämääräisyydestä, ”asiantuntijoiden” takana piileskelystä, ja liian-vähän-liian-myöhään -linjasta ovat liiankin konkreettisena muistissa. Kun kerran Löfven pystyy miehen tekoon, niin?

Saahan sitä kysyä.

Asiasta muualla:

On se sittenkin laumasuoja!? Videotallenne 16.03: Katso ja järkyty

10 Comments

 1. Juha
  23.11.2020 07:57

  Heh. Alkaa koronakuvio selkenemään kun lukee tiedelehti sciencen viimeviikon artikkelia. Molemmat Moderna ja Pfizer tuottavat v 2021 noin miljardi rokotetta per firma (influenssarokotteet ovat loppuneet kun kaikki tehtaat valjastettu tähän massiiviseen operaatioon) .. nämä täytyy myös myydä. Joten kaikki laitetaan kotiarestiin ja pois et pääse ennen kuin suostut tähän mRNA-geenimanipulaatioon

  There’s going to come a moment where you’re going to be able to say, you know, we could open up our community, except for people like you,”

  https://www.sciencemag.org/news/2020/11/just-beautiful-another-covid-19-vaccine-newcomer-moderna-succeeds-large-scale-trial

  Ja alleviivatakseni em. väitteen jo nyt on aloitettu rokotevastaisia ihmisiä ja näiden somealustoja metsästämään.. joten Pekka ole varovainen mitä terävästä kynästäsi päästelet..

  https://www.reuters.com/article/us-britain-security-gchq-cyber-idUSKBN27O0X9

  ”GCHQ has been told to take out antivaxers online and on social media,”

  Iso pyörä siis pyörii jo.. meneepä mielenkiintoiseksi mitä tuleman pitää..

  Vastaa
 2. p.grandell
  23.11.2020 09:07

  Toi oli ihan turhan ylistävä kommentti maaiman tyhmimmästä hitsari oppilaasta, täysi pelle jota ohjataan naruista,on niin mätä ja saamaton äijä kuin vain voi olla. sanat eivät 100% olleet puniikin omia sanoja. turha ylistää, sama meidän sannan höpötykset. ihan samanlainen hölmöläinen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.11.2020 13:44

   Hidas Löfven kyllä on, ehkä vähä tyhymäkin.

   Vastaa
 3. SaleSeta
  23.11.2020 09:21

  Meillä ei ole päättäjiä, jotka uskaltavat tehdä päätöksiä. Keppiheppatyttelit hallituksessa kyselevät selvityksiä, asiatuntijoiden lausuntoja ja arvioita, selittelevät me olemme saaneet & me olemme pyytäneet & meille on kerrottu & jne.

  Selkärangan omaava päättäjä sanoo: ”Me & minä olen päättänyt että nyt xxxx zzzz” Sitten toimitaan sen mukaan ja tehdään uusia päätösiä, jos/kun on tarpeen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.11.2020 13:43

   Keppiheppatyttelit päättää jotain tänään, tai huomenna, tai keskiviikkona: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007636175.html

   Jos on Uudellemaalle asiaa, kiirettä pukkaa?

   Vastaa
   1. SaleSeta
    24.11.2020 08:57

    Tänään, huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi kesänä, ensi vuonna, ensi elämässä… Kuhan on ensi kuultu, selvitetty, pyydetty selvittämään, tehty selvityksiä, jne…

    Ei keppiheppatyttöset uskalla eikä osaa päättää mistään. Konkurssiin he osaavat ihmiset ja yhteiskunnan ajaa, mutta muu jää tekemättä.

    Vastaa
 4. Odotamme kiinnostuksella koska takki kääntyy
  23.11.2020 14:21

  Näinä viikkoina tulevat päivänvaloon vuositolkulla ympäri maailmaa käytetyt vaalivilppisoftat (kommunistista maailmandiktatuuria ajaville vassareille vaalivilpillä tehtaillut vaalivoitot), jossa syylliset juuri menivät USA:n 2020 presidentinvaalissa ansaan tuottaen tietämättään vankat ja tarkat todisteet monin keinoin toteuttamastaan tuoreesta vaalivilpistä. Bidenin valevoittoa (Trump sai 80% aidoista äänistä) edelsi Kanadan Justus Castron AKA Trudöön käsittämätön voitto, Venezuelan sossudiktaattorien katkeamaton vaalivoittosarja jne ties mitä muita vassaridiktaattorien ”vaalivoittoja” vaalivilpillä ympäri maailmaa. Samalla yhä suurempi osa faktapohjaan perustavista lääkäreistä ympäri maailman paljastaa NWO19 koronan maailman suurimmaksi valeuutiseksi. Rokotteiden aiheuttamat kuolemat (ml. flunssarokotteet ja uudet koronarokotteet testiryhmissä), vakavat sairaudet rokotuksesta ja rokotevammat tihkuvat yleiseen tietoisuuteen median, sosilaalisen median ja hakukoneiden massiivisesta sensuurista huolimatta. Nyt maailmaa hallinneet globalistit ovat paniikissa, koska joutuminen sotaoikeuteen vastaamaan rikoksista ihmisyyttä vastaan varmistuu päivä päivältä väistämättömäksi faktaksi. Suomen globalistipäättäjät joutuvat valitsemaan syytelistansa kasvattamisen ja syytelistaa lieventävän takinkäännön välillä.

  Vastaa
 5. juha.
  23.11.2020 17:26

  ”Toinen aalto” on täyttä paskaa. Sen sijaan ”Great Reset” ei ole, jonkab globalistit, kommunistit ja YK ovat päättäneet julistaa v, 2021 alkupuolella käyttääkseen hyväksi korona hysteriaa. Nk, ”Toista aaltoa” ei ole kuin edm. sairaissa vallanhimoisissa päissä. Koronaan ei kuole enää juuri kukaan viime toukokuusta lähtien. Koronasta paranemis-% on 99,3 kun tavallisen influlenssan vastaava 99,8%. influenssaankin kuolee joka vuosi ihmisiä eikä siitä sen kummempiwa. YK:n WHO muutti jo v. 2010 alkupuolella Pandemia määräyksiään niin, ettei mitään tosiasiallista tautia tatvitse edes olla olemassa kun YK voi näin mielivaltaisesti antaa tällaisen koko maailmaa rajoittavan poikkeustilan. Great Reset tarkoittaa totalitaristista järjestelmää, jossa ihmisiltä otetaan pois oikeis omistaa mitään itse. Kaikki toiminta yhteiskunnassa määräytyy sen kautta miten käyttäydyt hallitsevan globalistiluokan määräysten mukaan. Parhaiten tätä kuvaa Kiinan kommunistisen puolueen käyttämä ns. Sosiaalinen valvonta, jossa kansalaisen käytös ja ’lojaalisuus hallintoa kohtaan määrittelee suoraan sen kuinka paljon hänellä on mahdollisuuksia toimia ja elää mahdollisimman ahtaissa raameissa.

  Tästä syystä vässykkä Löfven käänsi kelkkansa, Ihmisiltä viedään kaikmki länsimaisen demokratiaan kuuluvat yhteiskunnlliset vapaudet ja oikeudet pois ja tuloksena on Pohjois-Korea, jossa kansa on aliravitsemustilassa ja kärsii pelossa sillä aikaa kun eliitti juhlii ja syö ja juo. Tämä on kaikki täysin totta, joka täyttyyb Saksan ja Yhdysvaltainkin nykyisessä tilassa. Sillä jos Biden voittaa Amerikka on hukassa demokraattien, YK:n ja globwalistien suistaessa saman paholaishallinnon alaisuuteen kuin Euroopan ja Kanada on samallä tiellä, koskab sen antidemokraattinen pääministeri Trudeu on eräs innokkaimmista itsenäisten kansakuntien vihaajista George Soroksen ja Saksan Angela Merkelin kanssa. Jos Donald Trump pystyisi voittamaan taistellen näitä globaliistejsa vastaan. Säästyisi kenties Yhdysvallat vielä vähän aikaa. Tässä NeuvotoliittolaistA kommunismiakin pahemmassa diktatuurissa on myös Rooman paavi, joka ”New World Orderin” kannattajana pyrkii aktiivisesti luomaan yhden maailman uskonnon v. 2030 mennessä yhdessä globalistien kanssa. Kanadassa ovat ”korona leirit” odottamassa niitä maan kansalaisia, jotka eivät suosiolla halua alistua tällaiseen orja-yhteiskuntaan, jossa meistä kaikista tavallisista ihmisistä tehdään orjia tai holhouksen alaisia, jossa yksilöllä ei ole vapaatsa tahtoa eikä vapaata sanaa, eikä vapaata oimkeutta liikkua ecdes maan sisällä saatika lähteä pois maasta, vaan ME eläisimme kuin DDR:ssä vielä pahemman mielivallan alaisuudessa kuin tuon maan kansalaiset elivät joka päivä Stasin valvonnan ja vakoilun alaisina jo rikokseen syyllisenä kunnes sinut siksi pidätetään normaalin elämäsi parista. Tämän kaiken rinnalla Josis Stalin oli kuoripoika!

  Vastaa
 6. Valemedia manipuloi avoimesti
  24.11.2020 10:17

  Ruotsi teki ihan oikein. Sielä mm. kokonaiskuolleisuus on puonnut aiemmista vuosista. Nyt vaan ollaan pohjoismaissa siinä pisteessä että suuret ikäluokat kuolevat vanhuuttaa. Ei siinä mitään. Ja kuolleisuus vnhojen keskuudessa on ylennsäkkin suurinta keväällä kun ilmat lämpiävät ja kevät flunssa jyllää. Tämäkään ei ole mikään uutinen.

  Sen sijaan ihmetellä pitää sitä kiihkoa millä valemediamma on pitänyt kohta vuoden kuoleisuutta ja koronaa pääuutisina. Vale ei toistamalla toistamalla totuudeksi muutu. Mutta jos ottaa hatun päästä ja miettii hetken, niin ei tällaista popagandaa ole ollut koko historiamme aikana. Että päivästä toiseen etusivun juttuina.

  Ja ihmiset vielä tilaavat noita lehtiä jotka avoimesti manipuloivat heitä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.11.2020 14:23

   Onko Ruotsissa suuret ikäluokat?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top