Ruotsi: Terrorismista epäiltyjen imaamien puolesta järjesti mielenosoitusta.. ISIS-rekryytti

Kansalaisaktivisti Amer al-Hasan, joka järjesti eilen Tukholmassa mielenilmaisun turvallisuuspoliisi Säpon pidättämän viiden salafistin viattomuuden todistelemiseksi, on paljastunut terroristiryhmän jäsenyydestä vankilatuomion saaneeksi jihadistiksi. Al-Hasan jäi kiinni Kreikassa pyrkiessään sotimaan Syyriaan.

Amer Al-Hasani pidätettiin vuonna 2016 ruotsalais-serbialaisen terroristin Mirsad Bektasevicin seurassa Kreikassa, molempien ollessa matkalla Syyriaan liittyäkseen ns. islamilaisen valtion IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) sotajoukkoon, kertoo lehti (18.05.).

Molemmilta miehiltä löytyi teräaseita, sotilasvaatteta ja runsaasti rahaa eri valuutoissa Kreikan poliisin ottaessa heidät kiinni. Tuomioita päästiin lukemaan toukikuussa 2917: 15 vuotta kummallekin laittoman väkivaltajärjestön jäsenyydestä ja aseiden halussapidosta. Kesäkuussa al Hasani sai tuomiotaan alennettua seitsemään vuoteen, ja samana vuonna hänet vapautettiin ja palautettiin Ruotsiin.

Lauantain mielenosoituksesta lehden tavoittama Mushin Asinger uskoo pidätettyjen syyttömyyteen: ”Kysymme aina itseltämme, kuka on seuraavaksi. Emme tiedä mitä tapahtuu.” ”Haluamme nähdä todisteet”, sanoi Muhsin. ”Jos on näyttöä, haluamme tietää siitä. Jos todisteita ei ole, haluamme tietää, miksi ne ovat yhä sisällä. Haluan tietää totuuden.”

Muhsin Asinger voisi kysyä asiasta myös paikalta tavoiteltulta al Hasanilta, joka muuten lehden kysyessä ehti kiistää syyllisyytensä terrorismiin, josta hänet oli Kreikassa tuomittu. Vankiloiden lisäksi on siis toinenkin ympäristö, jossa on vain viattomia.

Al Hasanista kertoi eilen Expressen.

3 Comments

 1. Pertti Grandell
  19.5.2019 10:06

  sairasta. ja tämä s##tanan vauhti vaan jatkuu , jollei pistetäitä jarruja…….

  Vastaa
 2. pasi
  19.5.2019 15:53

  Luotettavan oloinen tyyppi. Mitähän kaikkea tuo on Ruotsissakin puuhaillut jäämättä siitä kiinni?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.5.2019 16:03

   Ruotsissa sattuu miltei päivittäin ammuskeluja yms., joista ei koskaan tehdä kiinniottoja. Elikkä: Ei siellä jää kiinni vaikka tekis mitä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top