Ruotsidemokraatit ja persut Suomi-areenan lavalla

Torstaina (19.07.) kuullaan Porissa Perussuomalaisia ja Ruotsissa juuri nyt mielipidemittauksissa suurimpien puolueiden joukkoon nousseen Sverigedemokraterna -puolueen (SD) edustajia. Keskustelu on merkittävä siinäkin mielessä, että vielä runsas vuosi sitten Perussuomalaiset eivät pitäneet itseään SD:n sisarpuolueena, ja kiusaantuivat suomalaisten ja ruotsalaisten ”populistien” liian läheisestä samaistamisesta.

Persut ovat kuitenkin muuttuneet, kesäkuun 2017 puoluekokouksen jälkeen, ja Ruotsin poliittinen kartta on mullistunut puolueiden kannatuslukujen heittäessä häränpyllyä. Sverigedemokraternasta on paikalla Richard Jomshof ja Peter Lundgren, persuja edustaa keskustelussa Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari. Keskustelu on par’aikaa käynnissä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 25% suomalaista voisi äänestää ”populisteja”, ja Ruotsissa tehdyn callupin mukaan SD:n kannatus on 25,2%.  Suomi-areenan Purje-lavalla käytävä keskustelu on siis hyvin kiinnostava, Suomen ja Ruotsin tulevaisuutta ajatellen.

Keskustelu löytyy Suomi-areenan nettisivulta. https://suomiareena.fi/#/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top