Ruotsidemokraatit syyttää Falkenbergin kuntaa vaalivilpistä

Ruotsidemokraatit syyttää Falkenbergin kuntaa vaalivilpistä unohdettujen äänestyslipukkeiden johdosta

Ruotsidemokraattien (SD) äänestyslipukkeita ei löytynyt Falkenbergin ennakkoäänestyssalista. Nyt Sara-Lena Bjälkö (SD) kritisoi voimakkaasti vaaliorganisaatiota.

Ennakkoäänestys kunta-, parlamentti- ja maakuntavaaleissa alkoi keskiviikkona. Pian ennakkoäänestyksen alettua Ruotsidemokraatit totesivat, ettei heidän äänestyslipukkeitaan löytynyt vaalipaikkana toimineelta kaupungintalolta.
Sara-Lena Bjälkö väittää hänelle kerrotun, että lomakkeita ei olisi toimitettu mutta Bjälkön mukaan puolue on ne toimittanut.
”Olin paikalla ja kävi ilmi, että ne [lomakkeet] lojuivat avaamattomissa pakkauksissa kaupungintalon varastossa.”

Ruotsissa äänestyslipukkeet ovat puolueiden toimittamia, eivät viranomaisten painamia (toim.huom.)

Nyt Bjälkö on ottanut tapahtuneesta yhteyttä vaali- ja vaalivaliokuntaan, sekä poliisiin.
”Huolimatta siitä, mitä mieltä olet minusta ja puolueestani, kutsun tätä vaalifuskuksi, koska meillä kuitenkin on demokratia”.

Kunta vahvistaa, ettei Ruotsidemokraattien äänestyslipukkeita oltu ”aktivoitu” ja että asiaan suhtaudutaan vakavuudella.
”Suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti ja koetamme saada ihmiset informoitua siitä, että vaikka heidän nimeään ei löydy äänestyspaikalta, voivat he silti äänestää omassa äänestyspaikassaan, sanoi vaalilautakunnan puheenjohtaja Maj-Lis Wolfhagen.
Kunnan selitys oli, että he joutuivat siirtämään ”aktivoidut” äänestyslipukkeet pöydästä toiseen ja Ruotsidemokraattien lipukkeet sitten unohtuivat.
Kunta on ilmoittanut tapahtuneesta sekä vaalilautakunnalle että lääninhallitukselle ja arvioidaan, ettei sattumus vaikuta mitenkään vaalien tulokseen.

Lähde: Sverigesradio.se

4 Comments

 1. Nestori Lundahl
  24.8.2018 15:33

  Hoppsan!
  Kuinka sattuikaan että juuri Ruotsidemokraattien äänestysliput unohtuivat.
  Jos vaalipetos alkaa jo ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä, niin kuinkahan pahaksi se äityy ennen kuin viimeinenkin tarkistuslaskenta on suoritettu?
  Ruotsalainen kulttuuri onkin jo hyvin rikastettu Lähi-idän ja Afrikan korruptiolla!

  Vastaa
 2. Nordfront
  24.8.2018 16:26

  Ruotsi on ottanut uuden askeleen kohti täydellistä rappeutumista. Maan tuleviin vaaleihin saapuu kansainvälisiä vaalitarkkailijoita, koska kansainvälinen luottamus Ruotsin demokratiaan on hiipumassa. Tarkkailijat ovat Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö OSCE:n lähettämiä. Järjestöä huolestuttavat Ruotsin uudet säännöt puoluetukien maksamisesta.
  Kansainvälisten vaalitarkkailijoiden saapuminen Ruotsiin on historiallista, sillä näin ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut. Vaikka tarkkailijoiden määrä on vain kaksi, on tämä vahva viesti Ruotsin nykytilasta.
  Tarkkailijat tulevat ruotsalaisen median mukaan myös valvomaan, katoaako vaalipaikoilta äänestyslomakkeita. Tämän lisäksi OSCE:n edustajat tulevat perehtymään siihen, kuinka puolueet rahoittavat vaalikampanjansa.

  Vastaa
 3. Minä
  25.8.2018 00:18

  Juuri noin. Kuinka ollakaan, että juuri Ruotsidemokraattien lippuset unohtuivat. Vaalivirkailijat eivät vahingossa unohda jonkin puolueen lippusia. Jos ovat niin huolimattomia, sitten pitää laittaa virkailijat vaihtoon.

  Vastaa
 4. Antti Hiltunen
  27.8.2018 12:53

  Niinhän täälläkin on tehty,A-studio sen sevitti , tai sitten Mot ohjelma, älkää luulkokaan etteivät vallassaolijat käytä kaikkia keinoja voittaakseen, eiköhän äänestyspaikoilla olevat virkailijat ole valtapuolueista olevia. Nettipankki tunnuksilla pitäisi äänestää niin olisi helpompi ja luotettavampi tapa, hoidamme muutkin viranomaisasiat ja pankki asiat niillä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top