Ruotsin assyrialaiset haluavat omat poliisivoimat

Vedoten ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) Lähi-Idän kristityille aiheuttamaan uhkaan, ja Ruotsissa saatuihin uhkausviesteihin, Ruotsin assyrialais-kristillinen yhteisö on alkanut vaatimaan itselleen omia poliisivoimia, kertoo syyrialainen lehti.

Ruotsin poliisin tehottomuus on yleisessä tiedossa, joten vaatimus kuullostaa kohtuulliselta? Tarkastelimme asiaa.

Ruotsiin alkoi 1960-luvun lopulla muodostumaan syyrialais-kristillisiin kirkkoihin kuuluvien maahanmuuttajien yhteisöjä, joiden väkiluku on 2000-luvulla moninkertaistunut kuten islamilaistenkin muuttajien kolonioiden. Australia on toinen esimerkki: He saivat lähi-itäläisensä aluksi Libanonin sisällissotaa pakenevista kristityistä, mutta muslimit tulivat perästä, suurenevin joukoin. Ausseissa, kuten Ruotsissakin, maahanmuuttajat eristäytyivät valtaväestön elämäntavasta ja alkoivat luomaan omia valtarakenteitaan.

Ilmiö on siis samanlainen uskontokunnasta riippumatta. Kehitys etenee näin:

  • Alueelle ilmaantuu pari-kolme kulttuurisesti omanlaistaan maahanmuuttajaperhettä, jotka alkavat lisätä tulojaan rikollisuudella.
  • Perheitä rikoksista epäiltäessä kotietsinnät ja pidätykset ovat poikkeuksellisen haasteellisia: Koko laaja suku kiljuu, eritteet lentelevät ja asenteet ovat äärimmäisen röyhkeitä ja vihamielisiä. Poliisi joutuu varautumaan moninkertaisin voimin.
  • Perheet (klaanit) alkavat ottaa katutilaa haltuunsa: Kantaväestön nuoret ovat jatkuvan uhkailun (pojat) tai lääppimisen (tytöt) kohteena, ja poliisiautoja kivitetään rutiininomaisesti.
  • Samaan aikaan klaanin aikuis-osasto sijoittaa huumetulonsa esm. päivittäistavarakauppaan, pesulaan tai rakennusyritykseen. Soluttautuminen paikalliseen työväenpuolueeseen tai konservatiiveihin alkaa.
  • Säännöllisesti ”yhteisön edustajat” (uskonnolliset johtajat tai ”kunnialliset liikemiehet”) marssivat kaupungitalolle tai median eteen valittamaan, valittamaan ja vielä kerran valittamaan.
  • Poliittinen järjestelmä alkaa antaa periksi sinnikkäälle painostukselle. Myös nyt jo moninkertaistuneen maahanmuuttajayhteisön äänillä on merkitystä.
  • Yhteisöt vaativat ja saavat omia jäseniään puolueisiin, virastoihin, eduskuntaan, mediaan -ja poliiseksi. Kentällä vallitseekin jo Aftonbladetin kuvailema tilanne: ”Poliisi voi toimia alueella vain Ali Khanin suostumuksella.”
  • Yhteisöt kehittelevät omia järjestysvoimiaan esm. sharia-poliiseista, ja omaa väkivaltakoneistoaan nuorisojengeistä ja mm. etnis-suuntautuneista mc-kerhoista.
  • Asiat voivat mennä näennäisesti hyvin, niin kauan kuin klaaneja ja ”yhteisön edustajia” totellaan kaupungintalolla ja maan hallituksessa. Vain tuhansia autoja palaa lähiöissä öisin ja tuhansia tyttöjä groomataan ja raiskataan. Poliitikot, kuten Ruotsin pääministeri, ovat tyytyväisiä ratkaisuihinsa, sillä ”pahin on vältetty”. Niin onko vältetty?

Tässä ilmiön kuvaus, perustuen kokemuksiin Australiasta, USA:sta, Ruotsista, Saksasta ja pian myös Suomesta. Ruotsissa ollaan siis nyt sillä levellillä, että assyyrialais-kristityt vaativat omia katupartio-poliisejaan. Nähtäväksi jää, saavatko shia-islamistit vai sunni-jihadistit seuraavaksi omansa. Kumpi joukko on nopeampi?

Asiasta kirjoitti Al-Masdar tänään.

Aftonbladet klaani-ilmiöstä Ruotsissa:

Puhutaan rinnakkaisista yhteiskunnista – köyhemmistä kouluista, työttömyydestä, ampumisista, vaikenevista todistajista ja poliisista, joka on voimaton. Monissa esikaupungeissa on vahvoja perheitä, jotka ovat valmiita tulemaan esiin, kun yhteiskunta epäonnistuu. Yhdentoista vuoden ajan Aftonbladetin Johanna Bäckström Lerneby on seurannut Ali Khanin perhettä Angeredistä. Jotkut sanovat heitä mafiaksi, he itse kutsuvat itseään ongelmanratkaisijoiksi. Nyt Aftonbladet voi kertoa kertomuksen perheen vaikutuksesta – koko naapurustossa.

Huolimatta ”ruotsalaisesta” lähestymistavasta ongelman ulottuvuudet piirtyvät esiin Aftonbladetin reportaasissa: Klaanikeskeinen elämäntapa, joka eristää ympäröivästä yhteiskunnasta -ollaan sitten Libanonissa tai Ruotsissa-, ja lähes maaninen pakko ottaa kaikki haltuunsa: Alueelliset bisnekset, kunnallinen korruptio, -ja rikollisuus. Klaanit ovat sotajalalla toistensa kanssa, ja jakavat reviirejä. Ne luovat ruotsalaiselle valtiolle ja kunnille rinnakkaisen valtarakenteen, joka on sulkeutunut ja hierarkinen. Se ei anna edes oikeuslaitoksen kurkistaa sisäänsä, vaan ratkoo riitansa itse. Klaanista riippuen joko sharia-tuomioistuimissa tai asein.

Tämä kehitys jättää viralliset viranomaiset vaille tosiasiallista valtaa. He saavat leikkiä valtiota, kuten Pakistanin valtion asettamat poliisit islamistien kontrolloimassa Waziristanissa, ns. ”heimoalueilla”: Niin kauan kuin poliisit pysyvät piilossa asemillaan, he saavat leikkiä olevansa poliiseja, ja vastailla puhelimeen jos esimies pääkaupungista soittaa. Jos he yrittävät vaikkapa tarkastaa autoa liikenteessä, heille sanotaan: ”Juu aar ded mään!” -Iltaan mennessä se onkin totta. Saksassa muuten mafia-klaaniperheet ovat ottamassa juuri tätä askelta, -eivätkä pysäköintisakot yms. useinkaan satu heille.

Klaanirikollisuudella on myös eräs etu verrattuna perinteiseen ammattirikollisuuteen: Käyttäen etnisyyttään hyväkseen se luo laajan kontaktipinnan virkakoneistoon, poliitikkoihin ja mediaan. Klaanien näkyvä liiketoiminta on laillista, mutta sekään ei noudata lakeja, sillä heidän ei tarvitse. Verkostoituminen politiikkaan antaa heille suojan, mikä muilta talousrikollisilta puuttuu. Näin heidän iljettävimmätkin bizneksensä saavat jatkua vuosikausia ilman että julkisuus tai tehokkaat viranomaistoimet haittaavat. Eräs Lähi-Idän klaanien ja jengien tuoma uusi rikollisuuden laji on nyt 10-20:n vuoden viiveellä julkisuuteen noussut grooming-rikollisuus.

Saksan turkkilaiset megaperheet näyttävät valtaansa juhliessaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top