Ruotsissa Filipstadin kunta vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa – Siellä 80 kuntapaikan saaneista siirtolaisista ovat työttöminä

Ruotsissa etenkin ne kunnat, jotka ottivat vastaan eniten tulijoita vuoden 2015 siirtolaistulvasta ovat pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Moni kunnista meni silloin julkisuudessa olleeseen retoriikan halpaan siitä, että on kyse korkeasti koulutetusta väestä. Ei tullut kuitenkaan niinkään sitten niitä osaajia tai insinöörejä.

Filpistad on yksi niistä kunnista, jotka ovat joutuneet pyytä taloudellista tukea valtiolta. Kyse on vuosittaisesta 50 miljoonan kruunun summasta, joka kattaisi nyt työttöminä olevin toimeentulotuen varassa olevista huolehtimisen.

Neljän vuoden kotouttamisen jälkeen alkaa todellisuus valjeta, kun työttömyys on huomattavan korkea tulijoiden joukossa. Etenkin Somaliasta, Syyriasta ja Afganistanista tulleiden siirtolaisten työllistyminen on ollut haastavaa. Heistä vain 20 prosenttia on onnistunut työllistymään. Syitä tähän on varmasti monia, mutta huomattavan monelta puuttuu sekä koulutus, että kielitaito vielä neljän vuoden jälkeenkin.

 

Aiheesta lisää: Friatider

2 Comments

 1. Los6666
  10.5.2019 17:40

  ai jumalauta, eikö sieltä paskamaista tullutkaan niitä moniosaajia 😂
  vähän ikävää ku realiteetit lävähtää naamalle

  Vastaa
 2. Tomitomi
  11.5.2019 00:06

  Ei niiltä puutu kuin älykkyyttä!
  Älkää mollatko rasistit!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top