Rupla pudonnut 10% tänään

Ukrainassa alkaneen sodan uhri on myös Venäjän valuutta rupla.

Talouslehden mukaan Ruplan arvo putosi torstaina aamulla -puoli yhdeksään mennessä- 10 %. pudoten 90:een Vaihtokurssi suhteessa Yhdysvaltain dollariin putosi 90:een, ja euroon nähden 100:aan.

Torstaiaamuna Sberbankissa Yhdysvaltain dollarin ostokurssi oli 99,25 ruplaa per dollari, euron ylitti 127 ruplaa. VTB:ssä dollarin ostokurssi 98 ruplalla, euron 110 ruplaa. Gazprombankissa yksi $ maksoi 106 ruplaa, ja euro 118, kertoo talouslehti.

Luettavaa:

5 Comments

 1. Suo ja vetelä
  24.2.2022 10:40

  Maalle jonka valuutta pohjaa kultavarantoon ja jonka talous on ylijäämäinen, tämä ei liene suuri ongelma. Arvo nousee sen jälkeen kun sotatoimet lakkaavat mutta länneesä, missä dollari on käytännössä velkakirjoja, sielä vaikutukset voivat olla suuriakin. Ja ne on jo nähtävillä sillä dollarin on romahtamassa kultaan ja öljyyn nähden, niiden hintojen kohottua.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.2.2022 12:08

   Hyvää se vaan tekee Venäjälle, ruplan alamäki. Suomalaisetkin pääsevät taas juhlimaan Viipurissa ja Pietarissa! -Sinne varmaan menet sinäkin euroja törsäämään?

   Napoleonista tuli konjakki, -kuolemansa jälkeen- vaikka ei valloittanut Venäjää. Jos olisi, hän olisi juusto.

   Vastaa
   1. teppo saukko
    25.2.2022 00:03

    Hienoa että ruplan arvo on noin puolet jätepaperin arvosta.Vain pimeästi myyty bensiini ja aseet pelastavat venäläiset nälkäkuolemalta.

    Vastaa
 2. Jaska Jokunen
  24.2.2022 14:45

  Mitenhän valuuttakursseja oikein katotaan? Katsoin äsken Kauppalehden Pörssi ja Valuutat -sivulta, niin Euro-Rupla -muutos olisi muka vain 0.54%. Koskahan muuten Espanjassa oleilevat vuorineuvokset komentavat lähiöissä eläviä puolustamaan vuorineuvoksien kiinteää omaisuutta Suomessa? Alkaa maahanmuuttajiin epäilevästi suhtautuneet verkkarinatseiksikin haukutut pojat kelpaamaan suurpääomalle.

  Vastaa
 3. pöh
  24.2.2022 15:06

  Ihmisillä on yleensä joka asiassa näkemys suuntaan tai toiseen.
  Oma näkemys on hyvä ja toinen paha.
  Mutta otetaan nyt vaikka tää venäjä-ukraina tilanne, niin eihän venäjä hyödy tästä yhtään mitään.
  Jos halutaan tietää kuka minkäkin asian taustalla on, niin pitää kattoa kuka siitä hyötyy? Tästä tilanteesta hyötyy vain USA, siitä voisi vetää jonkin johtopäätöksen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top