Sadaskolmastoista mielenosoituspäivä Valkovenäjällä (SUORA)

Joukkomielenosoitukset ovat jatkuneet päivittäisinä Valkovenäjällä sen jälkeen, kun entinen kolhoosinjohtaja Aljaksandr Lukashenka uusi elokuussa presidentin-pestinsä epärehellisesti.

Viime sunnuntaina oppositio kokosi yhden suuren marssin sijaan useita kolonnia eripuolille pääkaupunki Minskiä. Näin näyttää tapahtuvan tänäänkin. Minskiläiset ovat kokoontuneet ainakin viiteentoista mielenosoituskulkueeseen, joista twiittejä. Mielenosoituksia on tänään ollut Minskin lisäksi ainakin Gomelissa, Hrodnossa, Mogilevissa, Lidassa, Fanipolisa, Smolevichissa, Rakovissa ja Brestissä. OMON-erikoisyksikkö on aiheuttanut jotain kärhämää Minskissä.

Seuraamme tilannetta.
Belsatin livelähetys Minskistä:

4 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  29.11.2020 15:40

  OMON:ien taktiikkaa näyttää olevan siepata joukosta yksi mielenosoittaja kerrallaan. Katujen sulkemista ja konfrontaatiota mielenosoitusmarssien kanssa ei ole juurikaan näkynyt, aiempien sunnuntaiden tapaan. Väkivaltaisimmat OMON:t saattavat olla lainatavaraa Venäjältä: Näille on kerrottu mitä tahansa satuja ”maidanilaisista” ja ”fasisteista”.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  29.11.2020 16:00

  Belsatin kuvaaja taisi kuvata oman pidätyksensä (<16:00). Viimeinen kuva poliisiauton sisältä. #Tiedonvälityksenvapaus.

  Vastaa
 3. Suomella on opittavaa Valkovenäjältä
  1.12.2020 01:37

  Valkovenäjä ei leiki mukana koronateatterissa, eikä se ole kitkenyt ihmisoikeuksia koronateatterilla, muuten varmaankin vaikka mitä voi olla tapahtunut.
  Osallistumatta taloustuhoon korona-rajoituksilla Valkovenäjä on kuolleisuudessa Euroopan aihaisimpia. Jotain opittavaa sieltäkin tänne korona-trollien maahan, jossa rokotekuolemat ja rokotevammat on sensuroitu mediassa kautta aikojen.
  https://prepareforchange.net/2020/11/28/non-cult-no-lockdown-belarus-has-one-of-the-lowest-death-rates-in-europe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=non-cult-no-lockdown-belarus-has-one-of-the-lowest-death-rates-in-europe

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.12.2020 14:51

   Siellä näkyy olevan ihmisillä jonkin verran maskeja noissa videolähetyksissä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top