Sähköautojen ei ole tarkoituskaan yleistyä: Bensasta halutaan verotuloja

Tulevaisuuden eliitti ajelee ”hiilineutraalisti”, -ja verottaa meitä tappiin asti. -Tämäkö on ideana, kun keskeneräistä akkuteknologiaa ajetaan meille kuin käärmettä pyssyyn? Tarkastelemme.

Sähkömoottoreita tarjottiin autoihin jo 1900-luvun alussa, mutta ne jäivät kuriositeeteiksi. Jostain syystä, mikä syy ei ole mihinkään poistunut, hallitsevaksi energian varastoimis-tavaksi pyörällisissä ajoneuvoissa jäi jokin moottorissa poltettava litku, ja sillä on menty yli sata vuotta. Tähän tilanteeseen päädyttiin tekniikan kehittyessä omaa markkinoiden ja kuluttajien säätämää tahtiaan, mutta sekös maailmanparantajia harmittaa: Kaikki pitää säätää politiikan ja juristerian kautta.

Uskomus kasvien ja eläinten aineenvaihduntaan oleellisesti liittyvän hiilidioksidin (CO2) vahingollisuudesta on vailla pitävää kokemusperäistä näyttöä, mutta se hallitsee yhteiskuntia kuin jokin uskonnollinen dogmi. Ehkä se sitä onkin, -ainakin sillä on pappinsa ja profeettansa, -ja papittarensa. Koska uskovaisten kanssa ei voi kiistellä, jätämme tämän teeman toistaiseksi. CO2-fobia on tänään kaikkialla, ja ikävintä että myös hallituksessa ja eduskunnassa.

Jonkin hiipivän hulluuden takia Suomen pitäisi olla ”hiilineutraali” johonkin määräpäivään mennessä. Sikäli kun leikimme ajatuksella, että CO2:sta olisi jonkinlaista haittaa, voimme tarkastella mitä merkitysta Suomen mahdollisella hiilineutraalisuudella olisi maapallon ilmastoon: Ainoa tulos ”fossiilisista polttoaineista” luopumisesta olisi -tai tulee olemaan- kaiken teollisen toiminnan pako Suomesta ja EU-maista niihin maihin, joissa par’aikaa rakennetaan kymmeniä uusia hiilivoimaloita. Ne rakentavat niitä odotellessaan, että junat tuovat Suomen teollisuuden heille.

Mitäpä sillä aikaa tapahtuu koto-Suomessa?

Moottoripolttoaineiden litrahintojen hyppääminen kahden euron tuntumaan, en tiedä kummalle puolen, tulee tekemään alle keskituloisten elämän mahdottomaksi haja-asutusalueilla, yli 10-20km palvelukeskuksista. Kukin voi kartasta silmäillä, paljonko tätä aluetta on Suomessa. Hallituksen suunnittelemat toimenpiteet, biodieselin lisääminen pumpuista myytävään dieselpolttoaineeseen, jokin uusi maksuhärpäke polttoaineenjakelijoille, ja muu kasvava maksurasittaminen, -yhdessä ne nostavat liikkumisen kuluja siellä mihin ei vaaleanpunaisilla ratikoilla pääse. Päivittäistavarat kulkevat jakeluketjun loppukilometrit kumipyörillä, ja kaikki kuljetusalaan kohdistuva kustannuslisä maksatetaan viimekädessä kuluttajalla.

Kaikki tämä iskee pahimmin sinne, missä matkat ovat pitkät. Tämän täytyy vaikuttaa myös rakennusten ja kiinteistöjen hintoihin: Yhä useampi joutuu muuttamaan taajamiin. Se tarkoittaa myös, ettei mummonmökeille löydy ostajia, -asiallisen hintaan. Hallituksen hiilineutraalisuus-tavoite voi osaltaan tyhjentää maaseutua asukkaista. Toisaalta ne, joilla on helppoa käteistä, saavat omistukseensa maaseutua oikeastaan pelkällä käsirahalla.

Vuonna 1991 koimme jo ”Suomen alennusmyynnin”. Sekö on tavoitteena tälläkin kertaa?

Kun ihmisten täytyy kuitenkin liikkua, eikä kattava julkinen liikenne ole mahdollista pitkien etäisyyksien Suomessa, haja-asutusalueiden väki joutuu pitämään autonsa, joiden nykyinen keski-ikä on jo 15-vuoden hujakoissa, -kiitos noudatetun veropolitiikan. ”Hiilineutraalissa” Suomessa,  jossa keskituloisilla kuluttajilla on nykyistäkin vähemmän rahaa käytettävissään, ajellaan pitkälle näillä samoilla kotteroilla. -Eihän niitä 50k€ sähköautoja kukaan pysty ostamaan omilla rahoillaan, ellei ole valtiolla tms. töissä.

Hiilineutraaliuden sijasta saamme tulevaisuudessa köyhtyvän kansan, joka elättelee ruostuvia tojotojaan ja maksaa 2+ € menovedestään. Eläkkeistä on IMF:n käskystä leikattu 30%, ja purnaaminen on #vihapuhetta. Polttoaineveron tuotto toki kukoistaa, mistä poliittinen establishment kiittää ja kumartaa: ”Nyt voidaankin laajentaa hallintoa, ja vaikka palkata lisää ministerien avustajia!

Johtopäätös:

Ei niitä sähkö-ajopelejä ole meille tarkoitettu. Meidän tehtäväksemme jää kupletin kustantaminen maksamalla ne milleniaaliset polttoainehinnat.

Nyt kun tiedätte, miten aiotte toimia?

Luettavaa:

9 Comments

 1. Merceeri
  26.2.2021 19:48

  Johtopäätös:

  Ei niitä sähkö-ajopelejä ole meille tarkoitettu. Meidän tehtäväksemme jää kupletin kustantaminen maksamalla ne milleniaaliset polttoainehinnat.

  Totta toinen puoli, väite sopii näiden toisten taskuilla käyvien, lisensoitujen varkaiden otsaluun asentoonkin 1 : 1een! Henkilökohtainen Johtopäätökseni: Suomalaisen poliittisen eliitin täytyy kyllä inhota suomalaisia sydämensä kyllyydestä, ei tätä ylimielistä halveksuntaa mikään muukaan voine selittää? Tässä tulee sitten se totuuden jäljelle jäänyt puolisko: mistä muualta nämä mulkerot voisivat muka kupata rahat, kuin kansalaisilta, kansalaisten piikkiin järjestämiensä velkojen maksamiseksi?

  Vastaa
 2. pöh
  26.2.2021 20:04

  Korjatkaa jos olen väärässä, mutta se vihervasemmiston aina peräänkuuluttama ”tutkimus ja tiede” sanoo että maailman 7,7 miljardia ihmistä aiheuttaa ilmatonmuutokseen vaikuttavista päästöistä 4%
  Suomessa asukkaita noin 5,6 miljoonaa, ja autoilu Suomessa aiheuttaa Suomen päästöistä 9%.
  Jos vähän osaa laskea niin Suomen hallituksen ”ilmastotoimet” on sama kuin ampuisi haulikolla hyttysiä iholtaan.

  Vastaa
  1. Oikea ekoteko
   27.2.2021 15:00

   Suomen väkiluku pitäisi pudottaa alle 5,5 miljoonan potkimalla loisivat matut takaisin sinne mistä tulivatkin.

   Vastaa
 3. juha.
  26.2.2021 21:00

  Sähköautot ovat yhtä ”käyttökelpoinen” suomalaisessa arkielämässä kuin Wrightin veljesten 12 s lentänyt ensimmäinen lentokone v. 1901 matkustajakoneeksi New York:ista Kuala Lumpuriin!

  Vastaa
 4. seant
  26.2.2021 23:44

  Mielestäni koko sähköauto kehitys lähti väärille urille, sen osoitti nämä pienet pakkaset kun ajomatkat lähes puolittui. Esim. Ruotsissa eräässä kunnassa oli kodinhoitajilla sähköautot, joiden virta loppui ennen kuin vanhusten hoitokierros tuli täyteen. Seurauksena moni vanhus jäi ilman ruokaa ja lääkkeitä.
  Sähköautoissa pitäisi olla standardisoidut irrotettavat akku yksiköt auton pohjassa, jotka peräpäästä vaihdetaan 1-4 kpl auton koon mukaan, jotka robotti asemilla robotti vaihtaa täyteen ladatun akun.
  Toinen suuri hyöty akkuja voidaan ladata silloin kun on sähköä tarjolla liikaa esim. tuulimyllyjen tai aurinkokennojen takia.
  Kolmas etu akut kehittyy, niin auto ei mene aina uusiksi.
  Neljänneksi, jos akut alkaa kuumeta, niin koko auto ei tuhoudu, kun akut vetäisee autosta pois.
  Viideksi robottiasemien verkosto takaa täysin samanlaisen toimintamatkan ja nopeuden kuin polttomoottoriautoilla.
  Toivottavasti kehitys menee kuten sähkötyökaluilla vihdoin eli sama akku ja laturi käy kymmeniin eri laitteisiin

  Vastaa
 5. Orang Utang
  27.2.2021 01:39

  EU on määritellyt tulevaisuuden menestystekijöiksi
  1) Aurinkopaneelit
  2) Tuulivoimalat
  3) Sähköajoneuvojen Akut
  4) ja moottorit.

  Europe’s Rare Earth Dependency Dilemma

  Näiden kaikkien valmistamiseen tarvitaan erittäin harvinaisia maametalleja
  – eikä mitään näistä raaka-aineista tuoteta Euroopassa.

  Että silleen!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.2.2021 10:31

   Olisko tulevaisuuden menestystekijä riittävä ja edullinen energia?

   Vastaa
 6. Juha
  27.2.2021 08:24

  Nyt talvella euroopan sähköverkko oli pakkasilla romahtamaisillaan.. 45 hertzin tuntumassa.. siihen muutama miljoonaa sähköautoa lisää lataukseen niin.. avot.. olisi saksasta tullut toinen texas.. jossa tuulimyllyt oli jäässä ja aurinkokennot lumen peitossa.. maakaasuputket ukrainassa ja itämerellä tukossa, joten lämpöä sai töpselistä..

  Öljyn (ja maakaasun) valtapelissä venäjällä, iranilla, venezuelalla, libyalla, syyrialla, irakilla, saudeilla on isot esiintymät.. olisihan se väärin, että pääsevät vaurastumaan.. joten vihersokeet, punavirheet ja eloapinat on valjastettu suurvaltapolitiikan keppihevosiksi… jiiihaa..

  Vastaa
 7. Kalergi-suunnitelma
  27.2.2021 11:10

  Suomea johtavat enemmistön muodostavat rappioliberalismiin ja kulttuurimarksismin perversioihin aivopestyt selkärangattomat ja vailla omaatuntoa olevat oman hillotolppansa vaalijat, joille Brysselin diktatuuri vastustamattomasti tuoksuavine lihapatoineen kuuluu ylimpiin auktoriteetteihin.

  Brysselin DIKTATUURI: alasajetulta Neuvostoliitolta kopioitu, vaaleilla valitsematon kolmitasoinen politbyroo ja valeparlamentti, jolta PUUTTUU demokratialle olennainen LAKIALOITEOIKEUS. Tästähän petturipoliitikkomme ja niitä tukeva valtavalemedia täysin vaikenevat.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top