Saimaan kanava avautuu liikenteelle maanantaina pakotteista huolimatta

Saimaan kanavavaltuutetut ovat päättäneet, että Saimaan kanavan liikennekausi käynnistyy ensi viikon maanantaina kuudelta aamulla.

Suomen ja Venäjän kanavavaltuutetut ovat sopineet, että liikenne Saimaan kanavalla avataan tänä keväänä ensi viikon maanantaina (28.03.). Kanavan jäänmurtoavustus ei kuitenkaan käynnisty tuolloin.

Saimaan kanavan liikennekauden avaamispäivästä sovitaan vuosittain kanavavaltuutettujen kesken pöytäkirjalla. Purjehduskauden aikana Saimaan kanava on avoinna alusliikenteelle ympärivuorokautisesti. Päivämäärästä sovitaan tarkemmin jää- ja sääolosuhteiden mukaan kanavavaltuutettujen kirjeenvaihdolla. Suomen kanavavaltuutettu on kansliapäällikkö Minna Kivimäki.

– Suomi noudattaa EU:n pakotelinjaa, mutta pakotteet eivät koske liikennöintiä Saimaan kanavalla, ja näin ollen kanava voidaan avata normaalisti, sanoo Kivimäki.

Liikenne  kanavalla päättyi kuluvalla talvikaudella 31.01. 2022. Saimaan kanavan pituus on 43 kilometriä pitkä. Noin puolet siistä sijaitsee Venäjältä vuokratulla alueella.

 

2 Comments

 1. Snif
  25.3.2022 15:41

  Parempi olisi olla vesillä omilla alueillaan, tuo on täyttä punikkitoimintaa, ryssän kanssa ei pitäsi enää tehdä mitään yhteistyötä missään asioissa.
  Onko hieno nuolla ryssiä, taas läytyi Ukrainassa siviilien joukkohautoja jonne ryssät on heittänty siviileitä kun ovat niitä murhanneet.
  Nuo ampuu pakolaisia autoihinsa, sama missä menevät niin ryssä teurastaa.
  Noiden kanssa sitten tehdään yhteistyötä, nuo pitäsi telottaa eikä sallia ryssän nuolemista!

  Vastaa
 2. Puolueeton
  25.3.2022 16:09

  Hiukan järkeä suomalaissa sentään löytyy. Kanavahan olisi pitänyt UE normien mukaan sulkea, koska käytöstä maksetaan Venäjälle ja rahoja voidaan käyttää sotavarusteluun. Voi olla, että Suomen poliitikot vielä sekoilevat asiassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top