SAK yhä tyytymätön hallituksen lakiesitykseen irtisanomissuojasta

SAK:n hallituksen kanta on, että esitystä uudeksi työsopimuslaiksi valmistellaan kolmikantaisesti, siis työntekijöiden, työnantajien ja hallituksen kesken. SAK edellyttää myös, ettei nykyiseen lakiin sisältyviä epäasiallisen irtisanomisen perusteita huononneta työntekijän vahingoksi

SAK:n hallitus arvioi tänään maan hallituksen antamaa esitystä. Se sisältää ajamiamme asioita, kuten yrityksen henkilöstömäärän poistaminen irtisanomisen perusteista, lyhennys työttömyysturvan karenssiaikaan ja kolmikantainen valmistelu aktiivimallin vikojen korjaamiseksi.
– Tänään saaduista esityksen perusteluista löytyi kuitenkin elementtejä, joissa on vahvoja kaikuja eriarvoistavasta alkuperäisestä lakiesityksestä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta huomauttaa.

SAK katsoo tämän päivän tilanteessa, että ”hallituksen esitys antaa edellytykset harkita työtaistelutoimien keskeyttämistä.” Puheenjohtaja Eloranta painottaa kuitenkin, että päätökset työtaisteluista tehdään liittojen johdoissa erikseen:

SAK:n hallitus päätyi suosittelemaan jäsenliitoilleen, että ne käsittelevät hallituksen esityksen hallinnoissaan. SAK arvio tilannetta lain valmistelun edetessä.

SAK:n tiedote. Julkaistu: 26.10.2018, 16:04

3 Comments

 1. Eroa liitosta
  26.10.2018 13:55

  Heh heh..

  Orjatyölaki hyväksytty ja liittojohtajat taputtavat karvaisia käsiään..

  Hallitus on aiemmin ajanut lakimuutosta, joka helpottaisi henkilöperusteista irtisanomista alle 10 työntekijän yrityksissä. Nyt henkilömäärään perustuvasta rajasta on luovuttu.

  Eli kaikenkokoisista yrityksistä irtisanomisia helpotetaan..

  Vastaa
 2. Heh heh...
  28.10.2018 21:01

  Kolmikanta on arka aihe. Aina, kun punakaartilainen Iltasanomat kirjoittaa uutisen kolmikannasta, minä kirjoitan sen uutisen kommenttiosioon hiukan kolmikannan historiasta – siitä, kuka ja missä sen on aikoinaan keksinyt ja ottanut käyttöön. Samoin toimin myös punakaartilaisen Helsingin Sanomien kommenteissa, kun siellä uutisoidaan jotain kolmikannasta. Koskaan näitä kommenttejani ei ole julkaisu. Ainoa lehti, jossa ne on julkaistu, on persujen Suomen Uutiset. Kommunistilehdissä ottaa koville myöntää, että niiden ihailema kolmikanta edustaa niiden vihaamaa ideologiaa ja on sieltä kopioitu.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.10.2018 12:36

   Muistak missä maissa säädettiin ensimmäisenä laki palkallisesta vuosilomasta? Bisneksen kannalta parempaa lakia ei ole koskaan säädettykään, sillä se loi kokonaisia teollisuudenhaaroja, mutta yleensä ei muisteta, kuka sen ekana keksi. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion ideaa kehitteli 30-luvulla Ruotsissa Gunnar Myrdal, mutta kuka samaan aikaan toteutti hyvinvointiuudistuksia?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top