Saksa: Aleksei Navalnyn saama myrkky tunnistettu Novichokiksi myös Ranskassa ja Ruotsissa

Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Seibert ilmoitti tänään, että Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyn sairastumisen aiheuttanut myrkky on tunnistettu myös ranskalaisessa ja ruotsalaisessa tutkimuslaitoksessa, joille saksalaiset ovat jakaneet näytteet.

Aleksei Navalny sairastui äkillisesti 20.08. ollessaan paluulennolla Tomskista Moskovaan. Häntä hoidettiin paikallisessa sairaalassa siperialaisessa Omskin kaupungissa, mutta kaksi päivää myöhemmin siirrettiin ambulanssilennolla Berliiniin.

Venäläiset lääkärit kiistivät myrkyn mahdollisuuden, mutta Navalnya hoidettaessa Berliinin Charity-sairaalassa hänen näytteensä tutkittiin sotilassairaalassa, joka tunnisti myrkyn olevan identtinen Venäjällä käytetyn neuvosto-aikaisen bioaseen Novitchokin kanssa. Nyt myös kaksi muuta tutkimuslaitosta on vahvistanut tunnistuksen.

Kira Jarmysh (Navalnyn tiedottaja):
Saksan hallitus sanoo: Ranskalainen ja ruotsalainen labratorio vahvistavat Bundeswehrin tuloksen Navalnyn myrkyttämisestä.

7 Comments

 1. Nato maatko?
  14.9.2020 15:03

  Mitä sellaista lääketieteellistä erikoisosaamista Ruotsissa on mitä Suomessa ei ole?

  Vastaa
 2. Kaltsi
  14.9.2020 15:32

  On ne vaan niin huonoja tappamaan myrkyllä. Luulis että olis historiasta opituista kokemuksista hyötyä.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  14.9.2020 19:33

  Miksi näyte tuli tutkia myös Ruotsissa ja Ranskassa? Onko aine niin vaikea havaita, että tarvitsi varmistaa?
  Ei ole! Nykyajan kemiassa miltei jokainen molekyyli voidaan tunnistaa. Siis varmistettiin vallan jotain muuta, kuin tutkimuksen tulosta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.9.2020 00:10

   Tieteessäkin on tapa, että tehty tutkimus toistetaan jossain riippumattomassa paikassa. Kokeen on oltava toistettavissa, ja samat tulokset pitää saada. Muuten on oletettava, että joku on tehnyt virheen.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    15.9.2020 10:57

    Nyt sekoitat tieteettlisen tutkimuksen ja kemistin aineen määrityksen, jota myös tutkimiseksi sanotaan. Kun uusi asia keksitään, siitä tulee luonnonlaki vasta, kun useampi muukin tutkija tekee yhtäläisiä havaintoja.
    Kun tehdään kemiallinen aineen määritys, sitä ei tarvitse tarkistaa, jos tutkimuksen tekijään voi luottaa. Tässä kaiken lisäksi tutkittiin samaa näytettä. Lisätutkimuksilla saatiin asiaa levitettyä laajemmin kuin julkaisemalla yksi tutkimus.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     15.9.2020 13:13

     Varma täytyy olla, siksi tutkiminen kolmeen kertaan.

     Vastaa
 4. Orang Utang
  20.9.2020 12:44

  Tällä venäjänkielisellä videolla vuodelta 2007 Aleksei Navalny puolustaa aseoikeuksia Venäjällä ja vertaa Venäjän eteläisiltä alueilta tulevia maahanmuuttajia ja muslimeja torakoihin ja sanoo, että ne on tuhottava.

  Maailmanhallitus tulee poistamaan videon, koska se asettaa huonoon valoon Venäjän kuvernementin seuraavan presidentin. NWO-mmailmassa presidenteistä ei äänestetä, koska natsien vaikutus äänestystulokseen on eliminoitava keinolla millä hyvänsä. Vain demokraattiset voimat saavat äänestää ja nekin vain demokraattisesti valittuja ehdokkaita.

  Videon lähde: Navalny’s YouTube page

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top