Saksa/Englanti: Kouluiskua suunnitelleet irakilaiset ”ISIS:n” inspiroimia

Saksan poliisi on pidättänyt kolme ilmeisesti irakilaista miestä Dithmarschenissa Schleswig-Holsteinissa. Miehet valmistelivat Englannissa toteutettavaa terrori-iskua kouluun. Pidätettyjä epäillään myös muista rikoksista.

Epäillyt terroristit vangittiin keskiviikkona (06.02.) Karlsruhen liittovaltion tuomioistuimessa, pidätyksen ajankohtaa uutinen ei tarkenna. Kuten tavallista, pidätettyjen oikeasta henkilöllisyydestä ei ole varmaa tietoa: 23-vuotiaat Shahin F. ja Hersh F., ja 36-vuotias Rauf S. olivat poliisin mukaan valmistelleet räjähteillä tehtävää iskua Newcastelessa Englannissa sijaitsevaan Moorsiden peruskouluun. He olivat pyrkineet ”tappamaan mahdollisimman monta vääräuskoista”, kertoo poliisi. Terroristi-epäiltyjen kohde olisi ollut koulubussi.

Englantilaisen kohteen valitseminen kertoo jonkinlaisista yhteyksistä Newcastleen, mikä ei ole outoa koska Euroopassa liikkuvat turvapaikanhakijat normaalistikin matkustelevat jatkuvasti, ja oleskelevat usealla paikkakunnalla. Äskettäin Suomessa etsintäkuulutettu pidätettiin Saksassa.

Poliisin mukaan 23-vuotiaat olivat jo ehtineet tehdä kokeita hankkimillaan räjähteillä, ja iskun valmistelu oli jo edennyt pitkälle. Valmisteltu terroriteko noudattaa ”islamilaisen valtion” (ISIS, ISIL, Da’esh) jo parisen vuotta esittämää taktiikkaa iskeä heikkoihin kohteisiin, so. epätodennäköisiin ja täysin sattumanvaraisiin uhreihin maksimaalisen terrorivaikutuksen saavuttamiseksi.

Saksan poliisin mukaan epäillyillä oli kontakteja islamisteihin, mutta merkkejä heidän osallistumisestaan islamistisen propagandan levittämiseen ei ole. Kun ainakin yksi vangituista on sekaantunut myös huumerikollisuuteen, joukkio näyttää eläneen ”maallistuneesti”, so. bailaten ja pikkurikoksia tehden kuten kymmenet tuhannet turvapaikanhakijat Euroopassa. Kolmen vangitun lisäksi oli jonkin aikaa pidätettynä Walid Khaled YY. Ludwigslustissa Mecklenburg-Vorpommernissa. Walid näyttää sekaantuneen vain vangittujen huumebisneksiin, ja on jo vapaana.

Saksasta löydettyyn ”terroristisoluun” kuuluneet eivät siis elämäntavoiltaan poikenneet tavanomaisista turvapaikanhakijoista, eivätkä herättäneet huomiota uskonnollisuudellaan, kuten esm. salafistilahkoon kuuluvat jotka tunnistuvat jo ulkoasullaan. Radikalisoituminen ei siis aina näy päältä, eikä herätä huomiota tekijän luopuessa ”syntisestä elämästään”.

Uutinen ei kerro nyt vangittujen yhteyksistä Newcastleen, missä terroriteko oli tarkoitus toteuttaa, mutta säännöllinenkään vierailu paikkakunnalla ei olisi yllättävää. Tunnetuissa tapauksissa epäillyllä tai pakenevalla terroristilla on ollut Euroopan-laajuinen kontaktiverkko, joka on helpottanut majoittumista ja katoamista paikalliseen maahanmuuttajayhteisöön.

Aiheesta muualla: Bild 06.02.2016: Deutsche Fahnder verhindern Anschlag auf Grundschule (maksumuurin takana).

1 Comment

  1. Suomen tyttö
    8.2.2019 15:58

    Addressit-sivustolla on kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
    Jakakaa tätä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top