Saksa: ”Islamilainen valtio” lähettänyt terroristeja tekemään joukkomurhaa yleisötilaisuudessa

Otsikkokuvassamme Itävallassa maaliskuussa pidätetty ”islamilaisen valtion” terroristi Qaeser A siviilityössään suuren urheilutapahtuman turvallisuusmiehenä. Hänet pidätettiin syylliseksi epäiltynä terroriteon yrityksestä, jossa olisi voinut menehtyä suuri joukko junamatkustajia. Qaeser kuului terroristisoluun, jolle annettuja käskyjä löytyi Syyriassa talteenotetulta kovalevyltä: Tehkää joukkomurhia Saksassa. Tarkastelemme asiaa.

Islamististen terroristien kauhistuttavimpiin tekoihin Euroopassa kuuluvat hyökkäykset rock-konsertteihin Pariisissa ja Manschesterissa. Näiden tekojen tarkoitus oli levittää pelkoa ja kauhua. Siksi ne kohdistuivat täysin sattumanvaraisiin kohteisiin, ja lapsiin ja nuoriin. Nyt Syyriassa löytyneet asiakirjat kertovat ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da-esh) ehtineen lähettää Saksaan kaksi terroristisolua, joilla on tehtävänä Bataclan-tyyppinen isku johonkin suureen yleisötilaisuuteen. Terroristit ovat tulleet pakolaisiksi tekeytyneinä.

Britti-lehti Times ja saksalainen Bild ovat uutisoineet asiakirjalöydöstä, joka tehtiin IS:ltä jääneeltä kovalevyltä Syyriassa. Merkintöjen mukaan terroristeille annettu tehtävä on samantapainen hyökkäys, jonka jihadistit tekivät 13.11.2015 Bataclan- rock-klubiin Pariisissa. Bataclan on teini-ikäisten suosima paikka, ja siellä esiintyy tunnettuja bändejä.

Tarkastelemme, mitä Bataclanissa tapahtui:

 • Rock-klubin työntekijöiden keskuuteen oli kyseisenä iltana esiintyneen bändin jäsenten mukaan mahdollisesti solutettu terroristien yhteistyökumppaneita. Bändiin kuuluva on kommentoinut epäillyttävästi käyttäytyneistä työntekijöistä, mutta aihe on vaiennettu. Tällä näkökulmalla voi olla merkitystä tulevien katastrofien välttämisessä.
 • Hyökkääjät tunkeutuivat aseistettuina konserttipaikalle. bändin jo soittaessa, ja alkoivat ampumaan ihmisjoukkoon.
 • Saatuaan rakennuksen kontrolliinsa, he alkoivat kiduttaa ja teloittaa ihmisiä yksitellen. Tänä aikana jotkut onnistuivat pakenemaan mm. ikkunoista hyppimällä.
 • Ranskan viranomaiset eivät lainkaan käsittäneet, mistä oli kysymys. Hyökkäystä kerhon sisätiloihin viivyteltiin 2,5 tuntia, paikalle hankittiin neuvottelijaa yms. turhaa, ja tänä aikana terroristit toimivat rakennuksessa kaikessa rauhassa. Sisällä olleiden mutta henkiinjääneinen kertomuksia on sensuroitu.
 • Kun erikoisjoukot lopulta toimivat, terroristit kukistettiin nopeasti. Joitain terroritekoon osallisia onnistui pakenemaan, ja heitä saatiin kiinni myöhemmin Hollannista, maahanmuuttajavaltaisesta kaupunginosasta.
 • Tapahtuneen kauheuden paljastuttua (osittain) Eurooppa oli kauhistunut, ja Ranskalle osoitettiin myötätuntoa. Tapaan kuului, että julistettiin myös yhtenäisyyttä muslimimaahanmuuttajien kanssa, ja muuta asiaankuuluvaa.

Jos Bataclanin murhenäytelmä toistuu, se tarkoittaa ettei mitään ole opittu. Ja toistuihan se: Manchesterissa islamistiperheen poika iski itsemurhapommilla varhaisteinien suosiman Ariana Granden konserttiin. islamistit ilmeisesti pitivät Manchesterin ja Pariisin iskuja menestyksinä, ja aikovat jatkaa samalla metodilla. Bataclan-iskua oli taktiikkana kokeiltu jo Mumbaissa Intiassa, missä pakistanilainen jihadistiryhmä valtasi useiksi tunneiksi mm. Taj Mahal -hotellin ja kaupungin juutalaisen kulttuurikeskuksen. Ihmisiä surmattiin tuolloinkin kiduttamalla.

Bataclan-metodi lyhyesti:

 • Hyökätään kohteeseen, jossa on paljon ihmisiä, ja otetaan se kontrolliin.
 • Käytetään kohteessa-olo aika erilaisiin raakalaismaisuuksiin, sillä aikaa kun järjestysvoimat piirittävät paikkaa ja odottavat toimintakäskyä.
 • Ei ole tarkoitus selvitä tilanteesta ulos, vaan tavoitellaan ns. marttyyriutta. Olemme tekemisissä täysin saraiden henkilöiden kanssa, jotka haluavat vain tappaa ja kuolla.

Islamisten terrorikampanjat noudattavat jonkinlaista syklisyyttä: Niitä tapahtuu, ja sitten taas ei, jonkin suunnitelman mukaan. Syyriassa kaapatulta kovalevyltä puretussa kirjeessä mainitaan IS:n johtaja Abu Bakr al-Baghdadi, ja kuvaillaan suunnitelman yksityiskohtia. IS:n jäsen Abu Khabab al-Muhajir ilmeisesti koordinoi operaatiota ja käskyttää kahta terroristisolua Saksassa ja yhtä Venäjällä. Venäjällä Tjumenissa onnistuttiin äskettäin tuhoamaan juuri terroritekoon valmistautuva IS:n solu. Toivotaan, että se oli sama kuin edellä mainittu.

Syyriasta pakolaisina Eurooppaan lähetetyillä on löydetyn tiedoston mukaan kaksi tehtävää: Kerätä rahaa IS:n johdolle rikoksilla, ja tappaa ihmisiä. Rahaa piti hankkia mm. pankkiryöstöillä (rahankuljetusautojen ryöstöillä?), ja lähettää Syyriaan. Muistettiin myös mainita esimerkkinä Bataclaniin 2015 tehty isku, jonkalaisiin käskettiin pyrkiä.

Al-Muhajirin johtaman ryhmän jäsenet lähetettiin Eurooppaan Turkin ja Iranin kautta.

Tiedostossa mainittiin myös terroristi Abu Taher al-Tajiki, jonka nimi näyttää viittaavan Tadzikistaniin Keski-Aasiassa. terrorismintutkija Leila Khaledinn mukaan, -hän vieraili taannoin Suomessa luennoimassa, IS:n keskiaasialaiset jäsenet, jotka siis tulevat entisen Neuvostoliiton alueelta, ovat liian jyrkkiä jopa IS:n johdolle. Keskiaasialaiset ovat iskeneet myös IS:ta yleensä tukeneen Turkin alueella, toisin kuin al-Baghdadille uskolliset terroristit.

Abu Taher al-Tajiki johtaa tiedoston mukaan terroristisoluja Saksassa ja Sveitsissä, ja hänen ryhmilleen on annettu kaksi tehtävää: Ensimmäinen kohde olisi nopea juna Saksassa. Tällä tarkoitetaan ilmeisesti suomalaisen Pendoliinon tapaista erikoisjunaa, jollaisten nopeus on jopa 200km/h. Junan raiteiltaansuistamisen yrittäminen on yksi mahdollinen vaihtoehto, toinen on edellä jo kuvattu Bataclan-isku, jossa juna matkustajineen otetaan kontrolliin. Sitten toimitaan niinkuin jihadisteilla on tapana. Jokin muukin kulkuväline sopii kohteeksi tämänkaltaiseen iskuun. Suomenlahdella ja mm. Englannin kanaalissa onkin viranomaisten toimesta harjoiteltu tarkemmin kuvaamattomien tilanteiden torjuntaa merellä olevassa aluksessa.

Uutuutena Bataclan-metodiin saattaa olla reaaliaikainen videolähetys, jolla kaikki raakuudet näytetään yksityiskohtaisesti. islamistithan eivät tunne kokevansa mitään imagotappiota, jos heistä jää kuva eläimellisinä julmureina. Siihenhän he pyrkivät jo Bataclanissa ja Mumbaissa. Tiedostossa neuvottiin käyttämään räjähteiden sijasta yksikertaisempia keinoja, kuten onkin jo tapahtunutkin mm. aiemman terrori-aallon vasaraiskuissa: Itävallan poliisi onnistui pidättämään Wienissä edellä jo mainitun irakilaisen Qaeser A:n, tämän viritettyä teräsvaijereita yli radan, jota ICE-juna käyttää. (Uutinen 27.03.2019) Qaesarin hankkima työpaikka turvallisuuspäällikkönä yleisötapahtumassa on kuitenkin hyvin pahaenteinen viite johonkin paljon vaarallisempaan operaatioon.

Qaeserilla on kaksi avustajaa, jotka otettiin kiinni Prahassa Tsekin poliisin toimesta. Tämä tapaus viittaa siihen, ettei ainakaan al-Tajikin ryhmällä olisi kapasiteettia suurisuuntaisempaan toimintaan, kuin ansojen virittelyyn radanvarsille. Silloin IS:n uhoama ”suuri terroriaalto Euroopassa” jäisi v.2017 nähdyn random-hyökkäysten kampanjan tasolle. Silloin uhkakuva jäisi Turussa toimineen Abdulrahman Bouananen yhdenmiehen-puukkosodan tasolle. Bataclan-iskun tyyppinen edellyttää organisaatiota ja konventionaalista aseistusta, mikä olisi ollut yli Bounanen kapasiteetin, vaikka hänkin tiettävästi haaveili Ruis-Rockiin hyökkäämisestä.

Bild tarkastelee lähemmin henkilöä Qaeser A:

 • Hän matkustaa Irakista Itävaltaan vuonna 2012.
 • Qaeser työllistyy turva-alalle.
 • Saksan turvallisuuspoliisi on myöhemmin arvioinut, että Qaeser oli ns. lepäävä terroristi, jollaisia sijoitetaan yhteiskuntaan odottamaan tulevaa tehtävää. Näillä on käsky sopeutua ja kotoutua mahdollisimman hyvin.

Toinen al-Tajikille käsketty kohde oli öljynjalostamo Sveitsissä. Vaikka löydettyyn tiedostoon sisältyy satelliitikuva öljynjalostamosta Baselissa, ei suunniteltua iskua kohteeseen ole tapahtunut. iskuja on siis onnistuttu estämään ennen niiden toteutumista. Saksalainen turvallisuusviranomainen kertoi kuitenkin BILD:lle:

”Olemme huolissamme siitä, että enemmän nukkuvia soluja herää aktiivisiksi. Nämä ihmiset tulivat tänne pakolais-aallon mukana. Syyrian tappion jälkeen ISIS on entistä motivoidumpi osoittamaan, että he ovat olemassa ja kykenevät näyttämään voimaansa.”

”Islamilaisen valtion” lukistuminen Syyriassa on pudottanut al-Baghdadin terroristiryhmän muiden kaltaistensa tasolle, maattomiksi rikollisiksi, ja he ovat nyt siitä syystä vaarallisemoia kuin koskaan, Euroopan maaperällä.

Asiasta lisää: Bild 15.04.2019; Bild 27.03.2019.

5 Comments

 1. Nestori Lundahl
  17.4.2019 12:50

  Pitäisiköhän noille terroristeille kertoa milloin ja missä meillä on vihervasemmiston puoluekokouksia?
  Yleisötilaisuuksiahan nekin ovat.

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  17.4.2019 13:22

  Pelkkää punahilkkasatuja, että pakolaisten mukana tulisi terroristeja. Kysykää vaikka Upin kovapalkkaiselta vanhemmalta tutkijalta, Teemulta. Teemu tietää…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.4.2019 08:48

   Että terroristi on ollut #turvapäällikkönä firmassa, joka tarjoaa järjestysmiespalveluja ainakin urheilutapahtumiin, -se kertoo mitä ne aikoo tehdä seuraavaksi. Meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa:

   A: Kieltää ja peruuttaa kaikki suuret yleisötapahtumat aluksi yhden vuoden ajaksi, ja sitten tilapäisesti vuosi kerrallaan kunnes islamistit ovat täysin rauhoittuneet. (Eihän ne ole riehuneetkaan kuin vuodesta 600+jotakin, keskeytyksettä), mikä olisi varsin ikävää isoille bändeille, mutta jäishä niille levynmyynti.

   B: Profiloida turvahenkilöt ja joukkotilaisuuksiin pääsevät. Koskee myös yleisöä.

   Vielä C-vaihtoehto: Olla tekemättä mitään, ja hyväksyä joukkomurha silloin-tällöin. Itketään, julistetaan ettei uskontoja voi syyttää, ja valaistaan väreillä joku pytinki. Bai tö vei, Notre Damea ei varmaankaan värivalaista seuraavissa itkijäisissä?

   Vastaa
 3. Suomentyttö
  17.4.2019 14:38

  Allekirjoita kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
  Jakakaa tätä!

  Vastaa
 4. Jurnu Tiihonen
  17.4.2019 15:03

  Länsimainen valtio vois lähettää ihan kaikki islaminuskoiset rakentamaan sitä islamilaista valtiota sinne minne se kuuluukin – Euroopan ulkopuolelle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top