Saksan Perustuslainsuojeluvirasto BfV varoittaa: Äärivasemmisto lähestyy henkilöihin kohdistuvan väkivallan kynnystä

Olemme aiemmin uutisoineet, että saksalaiset äärivasemmistolaiset ja ympäristöaktiivit ovat jo joitain kertoja tehneet väkivaltaisia hyökkäyksiä maalittamiensa henkilöiden kimppuun näiden kotona. Tämä merkitsee askelta katuväkivallasta, joka yleensä on liittynyt erimielisten ryhmien konfrontaatioon, kohti paljon vaarallisempaa väkivallan tasoa. Saksan turvallisuusviranomainen, Perustuslainsuojeluvirasto BfV, tarkastelee ilmiötä Welt am Sonntagin julkaisemassa asiakirjassa.

Saksan Liittotasavallan perustuslain suojelemisvirasto (BfV) toteaa merkittävää radikalisoitumista tapahtuneen väkivaltaisten vasemmistolaisten ääriliikkeiden toiminnassa. Tämä käy ilmi Perustuslain suojaamisviraston (BfV) 22-sivuisesta analyysistä, joka on luettavissa WELT AM SONNTAGilta. (Die Welt)

BfV ei niinkään kiinnitä huomiota vasemmistoliikkeiden fraseologian radikalisoitumiseen, sillä vasemmiston puheet ovat aina olleet todellisuudesta irrallaan, vaikkakin kelpoisia akateemiseen tarkasteluun. BfV:n tietolähteet, kaduilla mielenosoittajia kohtaavat poliisit ja ääriryhmiä tarkkailevat huomioitsijat, ovat panneet merkille suuntautumisen henkilöihin kohdistettuun väkivaltaan, joka ei liity perinteisiin mielenosoittajat kontra vastamielenosoittajat -tilanteisiin, vaan lähenee henkilön vaientamista väkivallalla. Tähän trendiin viittaava kirjoittelua on havaittu Suomessakin:

Suoran toiminnan tavoitteena on sekä häiritä äärioikeiston toimintaa että nostaa äärioikeistossa toimimisen sosiaalista kustannusta. Sosiaalisen kustannuksen nostolla pyritään siihen, että äärioikeistolaiseen toimintaan lähteminen muodostaisi entistä suuremman työpaikan, ystävien ja tuttavien menettämisen riskin, jotta kynnys lähteä äärioikeistolaiseen toimintaan olisi entistä korkeampi. (lähde)

Suomalainen kirjoittaja asettaa tavoitteeksi ”äärioikeistolaiseksi” leimaamansa henkilön sosiaalisen ja taloudellisen tuhoamisen. Puuttuu enään fyysinen eliminoiminen, vai puuttuuko?

Suora toiminta sisältää myös mahdollisuuden väkivaltaan, eivätkä suoraa toimintaa kannattavat antifasistit kiistä tätä. (lähde)

Tämän jälkeen kirjoittaja uppoutuu lotraamaan ”oikeistolaisen ja vasemmistolaisen väkivallan eroa”, jota ei todellisuudessa ole olemassakaan. Kun lääkäri tutkii sairaalassa luunmurtuman saaneen henkilön röntgenkuvaa, ei hän näe poliittista kantaa, eikä edes ihonväriä. Jos vasemmiston slogan on, että ”ei ole muuta rotua kuin ihmisrotu”, miksi he rakentavat itse syvempiä toiseuden ja pois-sulkemisen lokeroita, kuin takapajuisimmat sääty-yhteiskunnan -aikaiset elitistit ja cobineaulaiset?

Toisin kuin useimmat tavalliset elitistit, vasemmistoelitisti haluaa vielä vahingoittaa halveksuntansa kohteita. Huolestuttavaa on, että siteerattua sairaalloista blogikirjoitusta jakaa mm. hallituspuolueen kansanedustaja. Meillä Suomessa ihmisiä dehumanisoiva äärivasemmistolaisuus on vielä (toistaiseksi) mielipidetasolla, mutta Saksan turvallisuusviranomainen BfV on havainnut vaarallisen pyrkimyksen toteuttaa sitä käytännössä.

”Väkivallan tekojen intensiteetti” on lisääntynyt, kirjoittaa BfV muistiossaan. ”Edes ajatus poliittisen vastustajan tarkoituksellisesta tappamisesta ei enää tunnu olevan poissuljettua”. -Tähän saatetaan päätyä, jos idealismi irtoaa moraalista ja todellisuudesta.

Perustuslain suojaamistoimisto BfV varoittaa mielenosoituksissa nähtyjen ryhmien jonkinlaisen ”kovan ytimen” muodostumisesta, ja radikalisoitumiskierteestä. Huolestuttavia havaintoja virastolla on Sachsenista, Hampurista, Berliinistä, Thüringenistä, Baijerista, Nordrhein-Westfalenista ja Bremenistä.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministeri Herbert Reul (CDU) varoittaa: ”Vaikka oikeistolainen ääriliike on epäilemättä suurempi uhka demokratiallemme, emme saa unohtaa äärivasemmistoon liittyvää ongelmaa”, sanoi ministeri Welt am Sonntagille. ”On uusi tilanne, josta olen vakavasti huolissani.”

Senaattori Andreas Geisel (SPD, Berliini) sanoo lehdelle: ”(Henkilöön) kohdistettujen toimien, mukaan lukien monissa tapauksissa väkivallanteot, on tarkoitus pelotella valtiollisia ja yksityisiä toimijoita – etenkin poliisia, puolueita ja kiinteistöyhtiöitä.”

Senaattori Geisel ymmärtää aivan oikein, että väkivaltainen hyökkäys henkilöä vastaan on jatkoa ja ääritapaus henkilöön kohdistuvalle kampanjoinnille, jollainen on jo tullut tavaksi ääriryhmien keskuudessa. Yksityinen yrittäjä, Saksassa mm. rakennusliikkeen omistaja, on joutunut kohtaamaan törkypostilla alkaneen ja väkivaltaiseen kotikäyntiin kärjistyneen painostuksen extremistien taholta. Meillä Suomessa on poltettu ravintoloitsijan auto, kun hän on vuokrannut tilojaan äärisuvaitsemattomien karsastamaa musiikkia esittäneelle tapahtumalle.

Henkilöihin kohdistuva kampanjointi, jonka yllyttäjät ylpeinä julistavat pyrkivänsä riistämään maalittamaltaan hänen työpaikkansa ja vahingoittamaan hänen sosiaalistia suhteitaan, on jo laadullisti vaarallisen lähellä poliittista murhaa. BfV:n ulostulo aiheessa saattaa merkitä sitä, että heidän tiedustelunsa antennit ovat jo kertoneet tälläistä suunniteltavan. Kertomalla skenaariostaan julkisuudessa virasto pyrkii ilmeisesti estämään sen toteutumisen.

Havainnot vuosikymmenien ajalta, eurooppalaisesta ja suomalaisesta äärivasemmistosta, kertovat poliittiseen murhaan tähdänneen agitaation säännöllisestä läsnäolosta. Se alkaa konfrontaation jyrkentämisestä -ja itsetarkoituksellistamista, jatkuu vastapuolen dehumanisoinnilla, ja tähtää attentaattiin jonka todellisia tarkoituksia ja vaikutuksia ei tekijän kuuluu nähdä eikä ymmärtää. Äärivasemmistolainen: Olet petettyjen porukassa.

3 Comments

  1. A.M. (o.s. A.H.) vangittu?
    23.6.2020 01:22

    Näittekö liittokanslerskanin nousevan loistoauton sijaan harmaaseen pakuun (ei kympillä), jossa oli vankilakoodit rekisterikilvessä? Tais jälleen kerran kiinnostava pala lähihistoriaa kadota mystisesti juupajuutuupista.

    Vastaa
  2. Kaikki kehitys ei aina ole positiivista
    23.6.2020 09:28

    Olen ihmetellyt jo vuosikymmeniä miten vasemmisto teroristit saavat aina hillua vapaasti ympäri Eurooppaa eikä niitä muka saada kiinni. Suomen ”virallinen” lehdistökin väärensi julkaisujensa uutisia vuosikymmeniä, aina -80 luvulta lähtien, niin että se olisi ollut ”äärioikeisto” joka teki terrori-iskut ja muut tuhotyöt. Vaikka se on ollut aina vasemmisto.

    Joku saattaa muista tuolta 10 vuoden takaa miten Dresdenin mellakat uutisoitiin hesarissa ja Euroopassa. Linken oli vaihtunut Suomessa ”äärioikeistoksi”.

    No niin tai niäin. Meillä on EU:ssa johtavat tahot jotka haluavat ihmiset sekasorron tilaan, väittlemään/tappelemaan toisiaan vastaan. Silloin kansalaisten energia kuluu keskinäiseen vihanpitoon. Ja siinä sivussa kaoottinen kansakunta on helppo hallittava.

    Valtaapitävät tahot pelkäävät nationalismin nousua niin paljon että sen torjuntaan löytyy rahaa ja resursseja vaikka kuinka paljo. Jokainen tarrojen liimailija saadaan kyllä kiinni. Mutta esim. niitä kahta jotka itsenäisyypäivänä heittivät sen pyörätelineen Helsingissä ikkunasta läpi, niitä ei löytynyt koskaan. Koska erään nimeltä mainitsemattoman talon sivuaidasta aukesi ovi ja kaverit menivät sinne turvaan.

    No, vasemmistolaiset ovat usein niitä laiskoja työtä vieroksuvia yksineläjiä jotka käyttävä keskushermostoon vaikuttavia aineita. Katsotaan nyt vaikka entistä kulttuurimisnisteriä Arhinmäkeä, joka pidätettiin hilluttuaan itsenäisyyspäivän varjotapahtumassa. Nationalistit poikkeuksetta ovat perheellisiä töissäkäyviä henkilöitä jotka rakentavat itselleen ja ympärilleen paremaa yhteiskuntaa. Ja tämä järjestys ja kehitys, se on valtaapitäville liikaa. Se pitää saada rikottua ja maat ajettua sekasortoisen tilaan. Ja mikä paremmin sopisi siihen kuin vasemmistolaiset terroristit.

    No, Saksa oli jo vuosia sitten tilanteessa jossa Stutgartin tiettyihin kaupunginosiin ei ollut valkoisilla tai edes poliisilla mitään asiaa. Sturgattiahan sanotaan myös ”Turkin toiseksi suurimmaksi kuapungiksi”. Nyt ovat ghetot levinneet keskikaupungille ja edessä on joko kurinpalautus tai antautuminen. Ja tuntien saksalaisten luonteenlaadun, veikkaan että sielä ei alistuta. Käy kuten Leipzigissa. Kantaväestö hakee kaupoista kaikki mahdolliset astalot ja sanoo ongelmien aiheuttajille että 24h aikaa poistua kortteleista. ja sitten seuravana päivänä annettiin vauhtia ja opastusta niille jotka eivät uskoneet. Näin puhdistettiin neljä korttelia ongelmista.

    Sama oli aikoinaan Göteborgissa. Eläkkeellä olevat henkilöt sanoivat riehujille että nyt loppuu. Ja sitten tuli opastusta mutta tuli myös vankeutta. Eläkeläiset sanoivat että heillä on aikaa istua. Mutta loppui se rällääminenkin vähäksi aikaa. Nyt tosin tilanne on siellä jo menetetty. Suomella on toki vielä mahdollisuus selvitytyä. Mutta se vaatii yhteistyötä. Ja se oma ego on laitettava taka-alalle.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
      23.6.2020 14:15

      Arhinmäki otettiin poliisin toimesta kiinni Postitalon luona, ”Smash Asem”-mekkaloinnissa. Siitä on videoita. Ei siis itsenäisyyspäivänä. Silloin tämä lärvätsalo meni ensin mielenosoittamaan, sitten sisään juhlimaan. #Katu-uskottava.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top