Saksan poliisi: Hampurin 2017 G20-mellakoiden yllyttäjiä etsitään myös Suomesta (VIDEO)

Hampurissa mittavat tuhot aiheuttaneiden vuoden 2017 mellakoiden aktiivisimpia yllyttäjiä on on pikkuhiljaa paikallistettu, ja nyt Saksan poliisilla  on valmiina etsintäkuulutukset pahimmista. Mellakoihin koottiin väkeä kaikkialta Euroopasta, -Suomestakin. ”Wellcome to Hell”-otsikolla koottujen mielenosoitusten ilmoitettunakin tarkoituksena oli häiritä G20-talouskokousta.

Mellakoiden yhteydessä loukkaantui useita poliiseja, ja ilkivalta aiheutti 12 miljoonan euron vahingot. Tapahtumilla oli sekin kielteinen vaikutus, että ne levittivät itsetarkoitukselliseen väkivaltaan kannustavaa äärivasemmistolaisuutta #mellakkaturistien mukana muihinkin maihin.

Neljän pääepäillyn oletetaan tulleen Hampuriin ulkomailta, ja heitä etsitään nyt läntisestä Euroopasta. Saksan poliisi mainitsee erityisesti Itävallan, Hollannin, Belgian, Tanskan, Ruotsin, Kreikan ja Suomen. Pitäkää siis silmänne auki!

Suomeen väkivaltaista nuorvasemmiston mellakka-traditiota alettiin tuomaan laajapohjaisesti valmistellulla operaatiolla jo 1980-luvulla. Siihen käytettiin myös julkista rahaa, ja agitaattoreita tuotiin mm. Pohjois-Italiasta, missä Brigate Rossella oli vankat perinteet. Tämä järjestö tappoi ihmisiä toimintakaudellaan.

Suomessa olikin valmiiksikin väkeä, jota kiehtoi väkivaltainen vallankumous tms., ja he olivat vastaanottavaisia äärivasemmiston viestille.

Väkivaltainen terrorismi etsii, paitsi poliittisen kentän vasemman tai oikean laidan yli pudonneita äkkiväärän ajattelun kannattajia, myös väkivaltaan itseensä viehtyneitä, kuten kuvan tuntematon raivopää, joka oli ottanut Facebookin otsikkokuvakseen palavat poliisit. (#yhteisönormit)

Äärivasemmistolainen nuoriso muodostaa eräänlaisen mielipide-alakulttuurin, ns. scenen, jossa jyrkkä doktriini ja kova huutaminen antavat arvovaltaa, so. pääsevät pienryhmien johtajapaviaaneiksi. Nämä ryhmät ovat helppoa saalista erilaisille eversti Rautahampaille, jotka kyllä etsiytyvät paikalle.

Suomen vielä 1980-luvun alussa fundamentalistis-pasifistisen vasemmistonuorison kouliminen #autonomi-tyyppiseen väkivaltavasemmistoon alkoi siis italialaisella asiantuntemuksella, ja #nuorisoasiankeskuksen ja jonkin työläislasten lomasäätiön rahoilla. Hämäräperäiset puuhastelijat masinoivat ensin matalan kynnyksen ilkivaltaa, jonka kanssa samanaikaisesti tartutettiin väkivaltaista sanastoa. Erityinen rooli tässä oli #antifasismilla.

Tätä kehitysvaihetta voi kutsua #prototerroristiseksi, sillä vaikka manipuloinnin kohteet eivät tuolloin ole vielä kykeneviä väkivaltaan ihmisiä kohtaan, koulutuksen seuraavassa vaiheessa aggressiivinen sanasto ja ilkivallasta yhä törkeämpään omaisuuden vahingoittamiseen kehittynyt käytäntö kohtaavat:

 1.  A: Matalan kynnyksen ilkivalta (esm. turkiskauppojen lukkojen liimaaminen tukkoon, ikkunoiden töhriminen) + B: väkivaltainen sanasto (Murskatkaa fasistit!)
 2. A: Ilkivalta on kasvanut bussivarikoiden polttamiseksi ja raideliikenteen säätölaitteen tuhoamiseksi (Vantaa, Helsinki). B: Väkivaltaa esiintyy vielä vain sanoissa.
 3. A+B: Hyökkäykset esm. ”äärioikeiston” mielenosoittajien kimppuun: Kynnys on ylitetty, ihmisiin on kajottu.
 4. Poliittiset murhat.

Suomalaisen vasemmistoterrorismi-hautomon eräs virstanpylväs oli vuoden 2006 syyskuun Smash ASEM -mielenosoitus. Se suuntautui häiriöiden aiheuttamiseen Helsingissä pidetyn kansainvälisen kokouksen aikana. Parku oli suuri, kun poliisi blokkasi osallistujat, joista eräillä nähtiin hallussaan lyömäaseita.

Joulukuussa 2016 poliisi joutui jo käyttämään erityistä mellakka-asetta jouduttuaan suorastaan #katutaisteluun erästä soihtukulkuetta vastaan hyökänneiden ns. antifasistien kanssa. Kauas on siis päästy ikkunoiden töhrimisestä ja tarrojen liimailusta. 

Saksan poliisin toimista kertoi DW.com 18.09.2018: German police launch Europe-wide search for G20 riot suspects.

6 Comments

 1. Nestori Lundahl
  18.9.2018 15:57

  Miksi niitä etsitään?
  Aikooko Niinistö myöntää niille jonkin kunniamerkin?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.9.2018 16:42

   Niille perustetaan varmaan #palkkiovirka? Aivan toiseen asiaan mennäkseni, missähän ovat nyt 90-luvun kettutytöt ja polttopullo-pojat? Onk millaset vihreet oksat??

   Vastaa
 2. Mika
  18.9.2018 17:02

  Kakarana olin ylpeä että olin punkkari ja vastustin fasistista poliisia ja ihannoin kaaosta. Nyt tälleen yli puolisataa eläneenä voisin sanoa että olis senkin ajan paremmin voinut käyttää, johonkin fiksuun toimintaan. Vähän tietty kaduttaa mutta näin aikuisena ymmärrän että olin vain lapsellinen idiootti, onneksi tulin tajuihini antifakooman jälkeen.

  Vastaa
  1. Peiliin kadonnut
   18.9.2018 17:14

   Joo käyttää paremmin keräämällä massia ja harjoittelemalla narsismia.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   18.9.2018 19:01

   Muistatko Jari Laineen? Tais olla sradin ainoo punkkari, joka sano ettei anarkia kiinnosta, vain dogaaminen.

   Vastaa
 3. Pate Pankavaarasta
  18.9.2018 18:23

  Tuo tutkinta ole vaikeaa kolme/neljä ensimmäistä kuulusteltavaa mistä voi aloittaa ovat Li Andersson, Dan Koivulehto, ”ei saa happea” Suvi Auvinen ja king kong Touko of Finland.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top