Saksan turvallisuusviranomainen sanoo: Islamistisen terrorihyökkäyksen uhka Euroopassa on päivittäinen

Saksan sisäisen turvallisuuspalvelun, Perustuslainsuojeluviraston BfV:n, johtaja kertoi medialle torstaina (05.11.), että Nizzassa Ranskassa ja Wienissä Itävallassa tapahtuneiden terroritekojen jälkeisessä tilanteessa islamististen ääriliikkeiden aiheuttama uhka on otettava vakavasti.

Bundesamt für Verfassungsschutzin johtajan Thomas Haldenwangin mukaan viranomaisten on oltava ”erittäin valppaina” islamististen extremistien varalta, jo sekin takia että Wienissä ja Nizzassa tapahtuneet terroriteot saattavat aktivoida jäljittelijöitä. Hän ei kuitenkaan suoraan kerro, että on meneillään islamistinen terrorikampanja.

BfV ei näe uhkatilanteen muuttuneen, vaan olevan pysyvästi korkealla tasolla. Haldenwang täsmensi. ”Viime vuosina olen aina sanonut, että islamistisen terrorismin uhka on edelleen korkea – meidän on otettava huomioon islamistisen hyökkäyksen mahdollisuus myös Saksassa, -jokaisena päivänä.” Kun ottaa huomioon kuka näin puhuu, sanat ovat erityisen merkittäviä.

Saksan sisäasiainministeriön mukaan maassa oleskelee tällä hetkellä 615 uhkaksi lukiteltua islamististia. Lisäksi on 521 ns. tarkkailtavaa henkilöä. Wienissä 03.11. hyökännyt terroristi oli jo yhden vankeusrangaistuksen suorittanut, ja viranomaisten tiedossa. Turussa elokuussa 2017 iskenyttä marokkolaista turvapaikanhakijaa koskevia ilmoituksia oli teon tapahtuessa poliisilla, mutta niitä ei oltu ehditty tutkia. Supon päällikkön Antti Pelttarin mukaan Suomessa on kolmisensataa potentiaalisesti vaarallista extremistiä. Mukana luvussa ovat islamistit ja äärioikeistolaiset.

Maanantai-iltana (02.11.) Itävallan ja Pohjois-Makedonian kaksoiskansalainen Kujtim Fezjulai tappoi neljä ihmistä ja haavoitti 22 muuta Wienin keskustassa. Ns. ”islamilainen valtio” IS (ISIS, ISIL, Da’esh) julisti Fezjulain olevan ”kalifaatin soturi”.

Haldenwang ei halua vielä vahvistaa käsitystä IS:n koordinoimasta terrorikampanjasta Länsi-Euroopassa huolimatta terroriteoista Pariisissa (Charlie Hebdo -isku), Dresdenissä (lokakuun ”puukotus”) ja nyt äskettäin Nizzassa ja Wienissä. Kuitenkin hän kehottaa päivittäiseen valppauteen.

 • Asiasta kirjoitti mm:  T.Online 05.11. 2020.

6 Comments

 1. Ihmiset haluaa ilmeisesti väkivaltaa
  6.11.2020 15:13

  Eurooppa on silminnähden muuttunut paremmaksi tämän maahanmuuton myötä.

  Vastaa
 2. pöh
  6.11.2020 16:33

  Ei saa antaa pelolle valtaa, monikulttuuri on rikkautta ja suurin uhka on vihapuhe.
  Kysykää vaikka vihervasemmisto hallitukselta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.11.2020 11:28

   Muualla on kerrottu, että ”islamilainen valtio” IS (”ISIS”) on ottanut syykseen Wienin terroriteot. Suomessa ei voi mainita, kun tulis lukijalle mieleen yhtä ja toista ”mustien leskien” al-Holista roudaamisesta, jolla ulkoministeri ja sisäministeri ovat profiloituneet.

   Suomi saa ilmeisesti piakkoin seuraavan terrori-iskun, ellei Haavisto ole sopinut että täällä vain käydään lepäilemässä ja rasvailemass aseita.

   Vastaa
 3. pöh
  7.11.2020 00:12

  Täällä juuri ajeli somalit autolla jossa oli etuikkunassa Ranskan lippu ja sen päällä teksti death ja jotain.?
  Muutenkin jossain päissään varmaan yksi roikkui takapenkiltä ulkona ovi auki ja tippui autosta ja auto jatkoi kiihdyttäen siks sakkia eteenpäin.
  Olivat semmosia hameita pitäviä nuoria somalijätkiä.
  Sanoisin että ”aikapommeja”

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.11.2020 11:24

   Et ilmoittanut poliisille jihadisteista? Eikun sori, tulis #vihapuherosis sullekin. Anterokin oli jo käräjillä.

   Vastaa
   1. pöh
    8.11.2020 11:23

    Ihan hirmusesti en jaksa enää poliisille ilmotella, jos ei jotain oikeesti ole sattunu.
    Tähän asti kun on sanonu tuntomerkkejä yleensä aina ”vähemmistöistä” niin ovat alkaneet kuulusteleen mua kuin rikollista.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top