Saksan Vasemmiston entinen johtaja hyökkäysten kohteena: Sanoi että turvapaikanhakijat vievät etuja saksalaisilta eläkeläisiltä

Jonkinlainen ”antikapitalistinen vasemmisto” -painostusryhmä ja Die Linke (Vasemmisto) -puolueen vaikutusvaltaiset jäsenet ovat nostaneet älämölön puoleen entistä puheenjohtajaa ja parlamenttiryhmän johtajaa Oskar Lafontainea vastaan. Syynä pillastumiseen on esiintyminen yhdessä Thilo Sarrazinin kanssa, ja lausunto jossa Lafontaine kysyy turvapaikanhakijoihin käytettävien kulunkien mielekkyyttä.

Oskar Lafontainen kohulausunto ei kuullosta rasistiselta eikä ”rodullistavalta”:

Lafontaine sanoi tapahtumassa: Ilman huoltajaa tullut pakolaislapsi maksaa noin 5000 euroa kuukaudessa, ja on vaikeaa perustella sitä saksalaisille eläkkeensaajalle.

”Kritiikin” kärkenä esiintyy Antikapitalistische Linke (AKL), jonkinlainen mielipidelobby Vasemmiston sisällä: ”AKL vaatii, että Oskar Lafontaine eroaa välittömästi kaikista poliittisista tehtävistä, joissa hän edustaa vasemmistoa.”

”Rasismin”vastaisuudella on jo aiemman kokemuksen perusteella taipumus hakeutua ajan kuluessa yhä mikroskooppisimpiin tuntomerkkeihin, joista rasisti-leima on henkilöä hautaan asti seuraava tuomio. Näkymättömän lynkkaus-kollektiivin tuomiota ei sitten kannata epäillä, -ilman että oma pää on pölkyllä.

Toinen Lafontainen syyksi laskettu kuolemansynti on yhteinen esiintyminen Thilo Sarrazinin (ent.SDP) kanssa, tämän kirjan promotilaisuudessa, maanantaina (28.09.) Münchenissä. Sarrazin on erotettu heinäkuussa SPD:stä (paikalliset demarit) ”rasististen” ja ”islamofobisten” kannanottojensa vuoksi.

Vasemmiston puoluejohdon jäsen Lucy Redler sanoi Spiegelin mukaan: ”Joku, joka jakaa palkintokorokkeen Sarrazinin kaltaisten rasistien kanssa ja pelaa pakolaisten etuja saksalaisia ​​eläkeläisiä vastaan, hän ei saa olla julkisessa virassa Die Linkessä.” Redler on yksi AKL:n kantavia voimia.

Alunperin SPD:ssä toiminut Oskar Lafontaine oli aiemmin Die Linken parlamenttiryhmän johdossa. Tänään hän edustaa puoluetta Saarlandin osavaltioparlamentissa. Vastauksena arvostelijoilleen Lafontaine toteaa: ”On valitettavaa, ettet voi välittää itseään vasemmistoksi pitäville ihmisille, että on parempi auttaa kymmentä miljoonaa ihmistä kuin kahta miljoonaa. Bernie Sandersin mielestä ”antikapitalistinen vasemmisto” on pääomaystävällinen: ”Mitä oikeisto tässä maassa rakastaa, on avoimien rajojen politiikka. Tuoda maahan paljon ihmisiä, jotka työskentelevät kahdesta tai kolmesta dollarista tunnissa.” ”

Ns. vapaa liikkuvuus, jota avointen rajojen kannattajat liputtavat omaa vasemmistolaisuuttaan korostaen, on todellakin 1:1 menneisyyden pimeimpien äärikapitalistien toiveiden kanssa, ja Lafontaine kuten Sanderskin lähenevät tässä vasemmiston traditiota ja yhteiskunnallista tehtävää. Lafontainen huomautus, että samoilla resursseilla, joita sekä Saksa että Suomi kuluttavat turvapaikanhakijoihin, voitaisiin auttaa kymmenientuhansien sijasta miljoonia ihmisiä niissä maissa, joista pakolaisuus kohdistuu Eurooppaan.

”Rasismin” etsintä on kuin kirppujen etsimistä lemmikkieläimestä yhä tiheämmällä kammalla, -kunnes elukkaparka on kalju ja karvaton. Onko mielekästä Vasemmiston etäännttää itsensä perinteisistä kannattajistaan ja perinteisestä sosiaalisesta tehtävästään jonkin muotiaatteen tai pinnallisesti ymmärretyn sloganin takia?

Tähän kysymykseen vasemmiston on vastattava kaikissa maissa. Oskar Lafontainella on yksi vastaus-vaihtoehto. Jos reagoiminen siihen on ”viestintuojan ampuminen”, mikä on silloin Vasemmiston tulevaisuuden-ennuste? Onko näkyvissä historian roskakorin kylmä pohja.

Lisää aiheesta:

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  1.10.2020 15:54

  Otsikkokuvaan on käytety uutiskuvaa Moriassa leirinsä polttaneiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevien sotapalvelu-ikäisten lasten saapumisesta Kreikasta Saksaan.

  Vastaa
 2. Lisäävätkö TuPajumit saku-eläkeläisten etuja?
  1.10.2020 18:02

  Ehkä asia onkin päinvastoin. Turvapaikanhakijat lisäävät saksalaisten eläkeläisten oikeuksia ja etuja?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top