Saksassa suuroperaatio ”rikollisia perheitä” vastaan, käteistä ja aseita löydetty, 14 kiinniotettua

Saksan poliisin operaatio rikollisia arabitaustaisia klaaneja vastaan ulottui tänään koko Ruhrin alueelle: Duisburgiin, Esseniin, Gelsenkircheniin, Bochumiin, Dortmundiin ja Recklinghauseniin. Kampanjaan osallistui yli tuhat poliisia.

Kohteina olivat erityisesti rikollisten kontrolloimat pelihallit, vesipiippu-baarit ja kahvilat, jotka usein ovat rikollisen toiminnan peitteitä. Kohteista etsittiin myös tupakointialueita ja ilmanvaihtosäännöstöä koskevia rikkomuksia, joita harvoin ratsataan näin raskaalla operaatiolla. Tarkoitus oli siis löytää rikkeitä kaikesta mahdollisesta, jotta rikollinen toiminta voidaan lopettaa.

Rikollisperheiden ylläpitämät lailliset liiketoimet tukevat heidän muuta toimintaansa, ja tarjoavat mahdollisuuden rahanpesuun ja paikallisviranomaisten voiteluun. Muu toiminta voi olla huumeiden salakuljetusta ja jakelua, ja prostituution pyörittämistä, joihin on vaikeampi päästä käsiksi.

Dortmundin poliisin edustaja Kim Freigang kertoi medialle, että ”Me haluamme tehdä selväksi klaaneille, että Saksan lait koskevat myös heitä. Saksassa ei ole lain ulkopuolista aluetta”. Essenissä poliisi otti kiinni miehen, jolla oli 12 000 euroa käteistä hallussaan.

Nord-Rhein Westfalenin osavaltion sisäministeri Herbert Reul CDU, kertoi Bochumissa tänään: ”Tämä on suurin operaatio Saksassa rikollisia perheitä vastaan, palapelin osa joka on saatu pitkällä ja puuduttavalla työllä tietojen keräämiseksi. Me olemme nyt näyttäneet, ettemme suvaitse täällä minkäänlaista laki-tyhjiötä, eikä rikollisia rakenteita.

Libanonin sisällissodan aikana, 1980-luvulla, tuhansia libanonilaisia asettui Saksaan, Ruotsiin ja mm. Australiaan. Heidän joukossaan tuli klaaneja, jotka toivat tullessaan oman perhekeskeisen ja laeista piittamattoman elämäntapansa, ja kehittelivät verkostoja lahjottaviin viranomaisiin ja poliitikkoihin. Huumekauppa ja prostituutio olivat paikoin heidän hallussaan yllättävän nopeasti. He käyttivät myös sumeilematonta väkivaltaa kilpailijoitaan ja viranomaisia kohtaan.

Nyt heille on siis näytetty paikka.

2 Comments

 1. Nestori Lundahl
  13.1.2019 18:56

  Pieni pinnan raapaisu vasta.

  Vastaa
 2. Islamberg New York
  14.1.2019 08:25

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top