Sampo Terholla on tänäänkin aikaa luonnolle

Sininen ministeri Sampo Terho käsittelee tänään bloggauksessaan luontokonservatismia. Otetaankin lainaus:

Luontokonservatiivin puheenvuoro by SAMPO TERHO on 08/03/2019:

Ilmastonmuutoksen torjuminen on osa kansanturvallisuuden vahvistamista ja olemme sitoutuneet siihen. Tehokkaalla ilmastonmuutoksen hillinnällä ja sopeutumistoimilla voidaan vähentää myös ilmastopakolaisuutta. Me Siniset edellytämme kuitenkin, että ilmastonmuutosta torjutaan sosiaalisesti oikeudenmukaisesti eikä ihmisten elämää kurjistamalla.

Kuullostaa ihan siltä, kuin Terho olisi saanut piiskaa Touko Aallolta? Spekuloinnit sinisten vaalienjälkeisistä puoluekannoista kommennteihin.

1 Comment

  1. Jussi
    8.3.2019 17:47

    Höpö höpö – koko ilmastonmuutos on tieteellisesti todistettuna keksimällä keksittyä, mutta valtavirtamediassa tiheään toistettua, hölynpölyä. Ilmastopapit ovat kaukana sivuraiteella ja läksyt tekemättä. Ja mikä ilmastonmuutos? Menikö ”global warming” termi vahingossa hukkaan, kun suunta onkin ilmaston kylmeneminen:-D? Nyt ei enää väitetä edes kumpaan suuntaan ollaan menossa – vastustetaan pelkkää muutosta oli se sitten kylmeneminen tai lämpeneminen :-D. Lämpenevät valtameret vapauttavat luonnollisesti vedestä ilmaan CO2 ja viilenevät valtameret sitovat luonnollisesti ilmasta CO2 takaisin veteen. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Ilman lämpötila seuraa auringon kuumotuksen vaiheita viimeiset mitatut 350 vuotta ja edelleen. Auringon/ilman lämpömuutokset leviävät hitaasti syvien ja laajojen valtamerten sisällä eli mittausten mukaan 800 vuoden viivellä. Harmiton CO2 ei nosta eikä laske ilman lämpötilaa. Hitaat meriveden lämpötilan muutokset säätelevät CO2 siirtymistä ilman ja meriveden välillä. CO2 ei ole syy vaan hidas seuraus ilman lämpenemisestä, joka taas riippuu auringon kuumotuksen kausivaihteluista. Mitatussa historiassa on ollut 3..10 kertaa nykyistä korkeampia ilman CO2-pitoisuuksia – muttei mitään haittavaikutuksia. Suurin CO2 tuottaja on tulivuoren purkaukset. Ihmisillä/eläimillä elintapoineen saatikka teollisuudella ei ole merkitystä jo sinänsä harmittoman CO2-pitoisuuden tasoon. CO2-pohjaisen harhaanjohdon ja syyllistämisen tavoite on ajaa läpi globaali automaattisesti perittävä TURHA HIILIVERO JOKA MAKSUTAPAHTUMASTA. Sitä tuetaan pyrkimyksellä luopua käteisestä maksuvälineenä – ettei hiiliveroa voisi välttää käteismaksulla.
    Jännä tiededokumentti aiheesta:

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top