Sarja-taskuvaras kiinni, rikoskumppanit jo ulkomailla

Erityisesti vanhojen naisten lompakot ovat olleet vaarassa tänä vuonna Helsingissä: Ryhmä erikoistuneita varkaita on metsästänyt sopivia uhreja, seurannut heitä ja sitten vienyt lompakot.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kuudentoista lompakkovarkauden sarjasta. Rikoksista epäilty vuonna 1981 syntynyt nainen on tutkintavankeudessa. Naista epäillään myös seitsemästä maksuvälinepetoksesta ja yhdestä varkauden yrityksestä.

Esitutkinnassa selvisi, että nainen on toiminut yhdessä muutaman muun naisen kanssa. Heidät on etsintäkuulutettu. On kuitenkin mahdollista, että epäillyt rikoskumppanit ovat poistuneet maasta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet kevään, kesän ja syksyn aikana eri puolilla Helsinkiä: keskustassa, Töölössä, Vallilassa, Malmilla, Itäkeskuksessa ja Kontulassa. Yksi epäillyistä varkauksista tapahtui vuosi sitten marraskuussa.

– Naiset tarkkailivat ja seurasivat pääasiassa vanhempia naisia esimerkiksi ostoskeskuksissa tai kirpputoreilla ja anastivat sitten lompakon. Seitsemässä tapauksessa varastetulla pankki- tai luottokortilla nostettiin rahaa jopa satoja tai tuhansia euroja, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin tietojen mukaan rikoksista epäillyllä naisella on yhteys järjestäytyneeseen rikollisryhmään, joka tekee muun muassa lompakkovartauksia eri puolilla Eurooppaa.
Asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisi.fi tänään.

Samat rikollisryhmät kontrolloivat sekä kadullakerjäämistä, että avuttomiin henkilöihin kohdistuneita taskuvarkauksia ja ryöstöjä. Näiden rikoslajien tekijät ovat rikollis-alakulttuurissa alinta kastia: Heitä tuodaan jostain Suomeen, laitetaan ”töihin” ja heiltä kerätään rahat. Tekijät saavat vain pienen osan saaliistaan. Rikollis-organisaatioiden jokainen porras maksaa siivun ”ravintoketjussa” ylöspäin, kunnes ollaan miljonääritasolla, jossa ei tehdä rikoksia vaan odotetaan että muut tekee, ja tuovat linsenssimaksunsa.

Eräissä Romanian maaseutukaupungeissa kohoaa mauttomia lukaaleja juuri näillä rahoilla.

Kadun varrella näkyi useita keskeneräisiäkin rakennuksia, joten monta kertaa täytyy vielä pahvimukia heristää.

1 Comment

  1. Lonkka
    13.11.2018 19:16

    Ulkomailta asti tullaan tekemään rikoksia meidän vanhuksia vastaan. Tästäkään ei saisi olla vihainen, vaan lässytetään vihapuheesta. Mikä helvetti tätä kansaa vaivaa? Miten meistä voi niin moni olla niin pihalla ja aivovammainen, että hyväksii kaiken tämän paskan???

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top