Saudi-Arabia lopettaa raipparangaistuksen rikoksista tuomittaessa

Eräittäin islamilaisessa Saudi-Arabiassa on korkeimman oikeuden päätöksellä luovuttu Hadditheihin perustuvan Ta’zir-ruoskimisrangaistuksen määräämisestä tuomioistuimissa rangaistukseksi rikoksista. Kuningas ja kruununprinssi tukevat uutta rangaistuslinjausta.

Saudi-Arabian oikeusministeri Waleed al-Samaani on lähettänyt tuomioistuimille kiertokirjeen, jossa ilmoitetaan korkeimman oikeuden päätöksestä: Tuomioiden tulee olla vankeusrangaistuksia tai sakkoja tai näiden yhdistelmiä rangaistukseksi rikoksista, sen sijaan että annetaan ”Ta’zir -rangaistuksia”.

Saudi-Arabian ihmisoikeuskomission puheenjohtaja Awwad al-Awaad lertoi medialle: ”Tämä uudistus on merkittävä askel eteenpäin Saudi-Arabian ihmisoikeusohjelmassa, ja se on vain yksi yli 70:stä Yhdistyneessä kuningaskunnassa viimeisen viiden vuoden aikana toteutetusta ihmisoikeusuudistuksesta.”

”Vaikka nämä uudistukset parantavat monenlaisten henkilöiden, mukaan lukien naisten, työntekijöiden, nuorten ja vanhusten, elämää, ne kaikki johtuvat samasta pyrkimyksestä parantaa elämää kaikille kuningaskunnan kansalaisille ja asukkaille”, lisää al-Awaad. Kuningas Salman ja kruununprinssi Muhammed bin-Salman ovat uutisen mukaan valvoneet linjauksen käsittelyä korkeimmassa oikeudessa.

4 Comments

 1. Orang Utang
  20.5.2020 00:54

  Saudeissahan on islamilainen laki. Se perustuu koraanin teksteihin. Kirjaimellisesti.

  Tämä on hyvä esimerkki siitä miten korkeasti oppineet uskonnolliset koraanin tulkitsijat vuosi vuodelta ja vuosisata vuosisadalta oppivat aina vaan paremmin ymmärtämään sen mitä Allah todella tarkoitti.

  – Eipä tätäkään rangaistuslijausta vielä viime vuonna osattu tulkita oikein. Mutta se ei silti tarkoita, että aikaisempi tulkinta olisi ollut väärä. Vaikka Allah, Koraani ja Muhamedin teot ovat pysyviä niin ihmisen käsityskyky on vaihteleva ajasta toiseen.

  Vastaa
  1. Kaislikossa suhisee
   20.5.2020 10:43

   Ei se suku ole itse mitenkaan uskonnollinen, vaan pyorittanyt julmaa yksinvaltiaan diktatuuuria omien oljyn ja ollut silmamunia myoten lisaksi mukana isona pelurina ja valietappina lapsi- ja ihmiskaupassa seka muussa salakuljetuksessa. Nyt orjaluokka on nousemassa uhaksi kun partnerit katoavat ja oljyn hinta romahtanut. Suku taistelee kaikin keinoin pysyakseen vallassa alkaen mielistella orjiensa suuntaan, kun ei ole mitaan muuta keinoa. Maan Islamilainen historia on ollut verhona suvun puuhillle.

   Vastaa
 2. Kaislikossa suhisee
  20.5.2020 01:49

  Muutokset eivät liene valtasuvun omasta halusta, vaan suvun yrityksestä roikkua vallassa kiinni, kun USA:n tuki poistumassa (patriot ohjukset lähti). Itsensä korruptiosta puhdistanut UAE on kääntynyt saudien viholliseksi. Yemenin rintamamenestys kääntymässä saudien alakynneksi, kun UAE vaihtoi puolta. Samalla USA pakkopurkaa tiiviinä ollutta yhteistyötä saudisuvun ja Zionistien välillä. Israelin merivedensuolapuhdistuslaitoksiin kohdistuu nettihyökkäyksiä tuntemattomasta maasta ja USA murtaa merisuolanpuhdistuslaitosprojektia Kiinan kanssa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.5.2020 01:34

   Venäjä on pitkään ollut myymässä S-400:a saudeille.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top