Sauli Niinistö: ”Meidän on ymmärrettävä, että meillä on 1300 kilometriä yhteistä rajaa, ja toimeen on tultava”

Näin tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi valtiopäivien avajaisissa, muistuttaen Putinille ja Venäjälle nyrkkiään puiville punavihreille kuumakalleille siitä tosiasiasta, että olemme Venäjän naapuri ja, että Venäjä on maailman toiseksi suurin asemahti ja ydinasevalta.

Tietysti tasavallan presidentti myös teki selväksi, että Aleksei Navalnyin pidättäminen ja tuomio on EU:n ja myös Suomen tahdon vastainen toimenpide. Suomen on oltava Niinistön mukaan tarkkana ulkopolitiikassaan, -erityisesti näinä aikoina. Presidentin mukaan on puhuttava erityisesti niiden kanssa, joiden kanssa ollaan eri mieltä. Puhumattomuus ei ainakaan hyödytä mitään.

Koronasta selvitään yhdessä

Niinistön näkemys on koronan suhteen sellainen, että politiikassa ei ole päästy sille kansainväliselle tasolle mitä lääketieteessä on yhteistyöllä saavutettu. Hän kannusti puheessaan myös keskusteluun eri vaihtoehdoista pandemian selättämiseksi.

Presidentti painotti myös sitä, että meidän jokaisen oma toiminta on arjessa tärkeintä. Niinistö vakuutti, että yhdessä me tästäkin selviämme varmasti.

Seppo Huhta

8 Comments

 1. juha.
  3.2.2021 19:09

  Presidentti sentään vielä ymmärtää joitain reaaliteettejä. Sehän on helppoa unohtaa, että asustelee nukkuvan karhun naapurina. Juttu kertoo taas karulla tavalla punavihreiden olevan ÄO:ltään vammaiseläkkeen piiriin kuuluvia, jotka olisi asiallista haudata suomalaiseen peruskallioon yhtä syvälle kuin ne yhtä vaaralliset ydinjätteet!

  Vastaa
 2. Kaupankäynti vauhtiin
  3.2.2021 20:07

  Kuten tekstissä ja kommentissakin todettua, meillä on nukkuva karhu joka herää jos me sitä liikaa ärsytämme. Nimittäin NATO-*skalla.

  Olkaamme Kekkosen-Pasikiven viitoittamalla tiellä ja tehkäämme kauppaa kahteen suuntaan niin paljon kuin sielu sietää. Nimittäin, euroopan mailla ei ole yhteistä rajalinjaa kauankäyntiin. Se olisi Suomelle etu. Mutta tyhmät politikkomme ja seuomettuneet yritysjohtajamme estävät kaupankäynnin kun joku värillinen amerikassa pahoitti mielensä vuosia sitten.

  Vastaa
 3. Sensuroimaton Totuus
  3.2.2021 20:24

  Totta helvetissä koronasta selvitään koska mitään todellista tautia ei edes ole olemassa! Toinen asia on taas se miten pitkälle suomen poliisivaltiokehitys viedään tämän pelleilyn varjolla?

  Nyt valoja päälle suomen kansa! Vapauksistamme ja OIKEUKSISTAMME ei enää voida tinkiä milliäkään. Taloudellinen romahdus on väistämättä edessä jo nyt tehtyjen, täysin mielipuolisten toimien takia ja nyt on syytä keskittyä vapauden puolustamiseen.

  Vastaa
 4. Vai suunnataanko huomiota muualle
  3.2.2021 20:51

  Joo ei mulla ole mitään ongelmaa Venäjän kanssa. Harmi vaan, että meidän pimahtaneilla pissiksilla hallituksessa taas on, kun pitää antaa jotain hyvesignaaleja.

  Pikemminkin keskittyisin oman maan asioihin ja ottaisin tiukemman linjan EU:n käskytystä kohtaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.2.2021 21:03

   Vuoteen 1991 ei ollut mitään vastustusta neukkujen asioihin-sekaamtumiselle. Sitä ei paikata nöyristelemälle Eurostoliitolle.

   Vastaa
 5. K.Lehto
  4.2.2021 00:53

  Lääketieteessä onkin ymmärretty, että toimivia rokotteita ei Wuhan Virukseen ole olemassa, ja kokeelliset rokotteet joita on saatavilla ovat tautia vaarallisempia.

  https://www.lifesitenews.com/news/frontline-doctors-experimental-vaccines-not-safer-than-covid-19

  Vastaa
 6. Reijo Urpilainen
  4.2.2021 14:42

  Kuulostaa tämä Venäjän opposition kiihotushomma heittävän yli laidan. Alkaa olla 1930-luvun tietämissä, että kohta pitää lähteä Uralin suuntaan marssille laittamaan naapurin asioita kuntoon. On näköjään taas unohtunut, vai olisko vallan tyhmyyttä, että Venäjä hoitelee omat asiansa ilman Suomen hallituksen ja ylen kommentaatorien avustusta niinkuin parhaaksi näkee. Kieroutunut systeemi, joka eu:ssa pyrkii kansallisuusaatetta tekemään rikolliseksi, rahoittaa ja pyrkii edesauttamaan sitä Venäjällä. Jos nyt jonkin verrankin on lukenut historiaa, tietää kuinka pahasti Suomi on saanut näpeilleen, kun on mennyt sorkkimaan suurvaltanaapurin asioita.

  Vastaa
 7. Minä
  4.2.2021 20:23

  Ikävä juttu miten tossukoita ihmiset on. Eikä ajattele omilla aivoilla. Laumasielu menee vaikka kalliolta alas jos halltus pyytää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top