SDF:n taistelijat ottivat kiinni naisiksi pukeutuneita jihadisteja (+LIVE SDF:n tilaisuudesta Beghouz:ssa)

”Islamilaista valtiota” IS:ää (ISIS, ISIL, Da’esh) vastaan taistelleet Syyrian Demokraattisten Voimien SDF:n joukot ovat ottaneet kiinni useita islamin jyrkän tulkinnan mukaisiin asuihin, peittävään burkhaan, pukeutuneita jihadisteja. Näiltä oli päässyt unohtumaan, että uskonnollinen määräys koskee naisia, ei miehiä. Transgender-pukeutuneiden oletetaan yrittäneen paeta Syyriasta Irakiin.

SDF:n tilaisuus Baghouzissa juuri nyt:

USA:n tukema SDF, jonka päävoiman muodostavat kurdien Kansan Itsepuolustusjoukot YPG, on kantanut päävastuun IS:n viimeisen tukialueen, Baghouzin motin, saartamisesta ja laukaisemisesta. USA julisti jo sodan IS:n islamisteja vastaan päättyneeksi, ja tuloksen saavutetuksi.

Al Masdar News kertoo tänään tiedon, että jihadistien pelätty johtaja , Abu Bakr al-Baghdadi, on ajanut partansa pois naamioituakseen viimeisiä terroristeja etsiviltä sodan voittajilta.

Al Masdar kertoo myös räjähdyksistä ja ilma-iskuista Idlibissä, jossa al-Nusran rintaman, nykyisen Hay’at Tahrir Al-Sham:n, jihadistit tekevät vielä vastarintaa. Uutistoimiston mukaan IS:n syyrialaiset ja irakilaiset ovat mahdollisesti jopa ammuskelleet toisiaan itäisessä Syyriassa. Idlibissa on räjähtänyt kaksi autopommia, joilla on surmattu Hay’at Tahririn korkea johtaja. Iskusta on syytetty IS:n nukkuvaa solua. Syyrian virallisen hallituksen, presidentti Bashar al Assadin, joukot ja heitä tukevat venäläiset ovat myös iskeneet Idlibissa jihadisteja. Venäjä on tehnyt 15 ilmaiskua Hay’at Tahriria vastaan Idlibin maakunnassa, kertoo Masdar.

Hay’at Tahrir al Sham on siis al Qaedan osasto Syyriassa, ´”islamilaisen valtion” l. ”ISIS:n” ollessa irrallinen toimija al-Baghdadin lähdettyä omille teilleen, ja kiistettyä al Qaedan auktoriteetin. Nämä ryhmät ovat myös käytännössä olleet sodassa keskenäänkin. Molemmilla on kontakteja ja toimintaa Suomessa, kuten myös al Assadin dynastian puolella sotivalla shia-islamistisella Hezbollahilla, joka on ollut Damaskoksen hallituksen tärkein paikallinen liittolainen Syyrian sisällissodassa.

2 Comments

 1. Hannu Haili
  23.3.2019 13:43

  Pelkureita. Louzy cowards.

  Vastaa
 2. steam deals today
  28.3.2019 07:26

  It’s һаrd to find well-informed people in this particular subject, however,
  you seеm like you know what you’re talқing about! Thanks

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top