Se siitä sosialismista: Ameriikan-apu on perillä Venezuelassa!

Venezuelan väliaikainen presidentti Juan Guaido julistaa, että amerikanapu-paketit ovat pian Venezuelassa. Kolumbian ja Brasilian vastaisilla raja-asemilla on ollut tänään mielenosoituksia, ja yhteenottoja Ureña:n rajakaupungissa. Sotilaspoliisi ja nälkäiset venezuelalaiset ovat seisoneet vastakkainen, ja tilanne on ollut hyvin jännittynyt.

Juuri nyt: Chavinistit eivät anna periksi. Simon Bolivar -silta tyhjennetty väestä kyynelkaasulla.

Guaido kertoo: ”Huomio, Venezuela! Me ilmoitamme virallisesti, että ensimmäiset humanitaarisen avun lähetykset ovat saapuneet rajallemme Brasiliasta. Tämä on suuri asia. Venezuela, me jatkamme!”

Puente Simón Bolívarilla kyynelkaasua saaneista osa on tarvinnut lääkintää. Nyt kerrottiin, että toinen silta, Puente Santander, on raivattu esteistä, ja avustuskuljetusten käytettävissä.

Ameriikanpaketteja jaetaan jo sosialismin nälkiinnyttämille venezuelalaisille. Paketit puretaan rekoista Simon Bolivar -sillalla, ja ihmisketju kuljettaa niitä rajan ylitse. Noticias tarkentaa: Paketit lastataan kuormalavoille, ja tuodaan rajan yli traktori-kyydillä Venezuelan armeijan sotilaiden saattamina.

Avustusrekat ajavat nyt Santanderin sillan yli Venezuelaan, ihmisiä on kiivennyt kuormien päälle ja tunnelma on korkealla.

Puente Francisco de Paula Santander:lla on tapahtunut välikohtaus. Toimittaja haastattelee itkeviä ihmisiä, ja lääkintähenkilöitä kiirehtii sillalle. Noticias nimeää sotilaspoliisin tapahtumaan vastuulliseksi. Pommi mainittu.

Avustusrekat ajavat nyt myös Puente Simon Bolivarilla.

Vähintään kahtatoista on ammuttu Madurolle lojaalien joukkojen toimesta, ja toinen lähde mainitsee kahden menehtyneen tämän päivän välikohtauksissa Venezuelan rajoilla. Yksi kuolleista mainitaan nimeltä: José Hernandez, 26-vuotias. Pahin välikohtaus on ilmeisesti tapahtunut Santa Elena de Uairé:ssa. Maduro julistaa pysyvänsä vallassa. Uairessa kuolleiden määrä on tarkentunut neljään, loukkaantuneita on 18.

Venezuelan ilmatila suljettiin juuri kaupalliselta liikenteeltä.

Ureña:ssa. Francisco de Paula Santander -sillalla on ollut hetki sitten välikohtaus, jossa on useita loukkaantuneita. Rekkaliikenne on ilmeisesti estynyt.

3 Comments

 1. Minä
  24.2.2019 02:41

  Maduroa kyllä harmittaa, kun kansa vastustaa hänen tahtoaan. On se niin väärin ja todella epädemokraattista.

  Vastaa
 2. Laillistettu ryöstö
  24.2.2019 15:41

  Pian sama meno kuin Ukrainassa Venäjän humanitaarisen avun tultua rekkakolonnilla maahan.
  Kansallistettu öljytuotanto ei toimi maailman suurimpien öljyvarantojen Venezuelassa niin kuin se toimii esim. kansallistetun öljytuotannon Norjassa. Sen sijaan Venezuelaan tuodaan USA:n avulla samaa mallia kuin Nigeriaan, suurten öljyvarantojen maahan, jossa puolet kansasta lähes 100 miljoonaa nigerialaista elää äärimmäisessä köyhyydessä pääosin jenkkiläisten globaalien öljyfirmojen ryöstäessä kansallisomaisuutta-varallisuutta. Nigerian kansallisaarteiden Sammonryöstö ja puhallus menossa kansalaisten kärsiessä vielä Venezuelan pakotteiden kohteena olevaa kansaa enemmän. Mutta Nigeriassa rosvous on tehty uusliberalismiglobalismin sääntöjen mukaan. Venezuelassa tätä oikeaa kansallisomaisuuden ryöstötapas vasta odotetaan ja valmistellaan ulkoa käsin. Kapitalistit ovat keksineet lainmukaisen tavan ryöstää kansallisvaltioiden kansan kansallisen omaisuuden.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top