Seinäjoen raiskausoikeudenkäynnissä ei ollut Yle:n toimittajaa

Keskiviikkona ja torstaina (13.-14.11.) käsiteltiin Seinäjoella käräjäoikeudessa neljän afganistanilaisen turvapaikanhakijan seksuaalirikos-syytettä, PT-median uutisoidessa oikeudenkäyntiä. Uutisen mukaan Ylen toimittajana esiintynyt henkilö yritti estellä PT-median reportteria tekemästä työtään.

PT-media 15.11.2018:

Seinäjoen oikeustalolla tuli esille mielenkiintoinen sivujuonne. Pt-median edustaja oli paikalla kuvaamassa ja Ylen ulkomaalaistaustainen toimittaja kävi selittämään toimittajallemme, että hän ei saa kuvata. Ylen edustajan mukaan hän tietää mikä laki on ja syytettyjä ei saa kuvata.

Ylen Pohjamaan aluetoimituksesta kerrottiin (16.11.) eXtralle, ettei heiltä ollut ketään paikalla oikeustalolla po. jutussa, vaan he käyttivät STT:n uutista. PT-median toimittajalle häiriköinyt henkilö ei siis ole Yleisradion palveluksessa.

Oikeudenkäynti ja tuomiot on uutisoitu poikkeuksellisen laajasti. Tuomioita jaettiin seuraavasti:

 • Ghosuddin Ghiasuddin Waisuddin (31v): Useita raiskauksia; 2 vuotta 6 kuukautta vankeutta.
 • Nawshad Chinigol (20v): Raiskaus; 2 v.
 • Nabi Ahmadi (19v): Raiskaus; 2 v 3kk.
 • Abdullatif Shafai (21v): Raiskaus; 3 v.
 • Abdoli M (21v): Pakottaminen seksuaaliseen tekoon; 6kk ehdollisena. (Videoi rikokset.)

Joukkoraiskaus tapahtui Seinäjoella 20.-21.07.2018. Tekijöille tuomittiin maksettaviksi myös korvauksia uhrille. Uhri oli 19-vuotias nainen.

Asiasta ovat uutisoineet mm. PT-media 15.11. (nimet+kuvat+video), Iltasanomat 15.11. (nimet), Iltalehti 15.11. (nimet). Media kirjoittaa siis nykyisin ulkomaalaisrikollisuudesta tarvittaessa suorapuheisesti, ja tekijöiden identiteetit mainiten.

2 Comments

 1. Taitaa olla suvakkilehti
  19.11.2018 18:46

  Seinäjoen oma lehti unohti mainita yhtään asiasta.Seinäjoen mummot ovat olleet aivan tietämättömiä uudesta vaarasta.

  https://www.seinajoensanomat.fi/

  Vastaa
 2. Eino Heikkinen
  21.11.2018 19:17

  Kyllä minusta on täysin mitättömät rangaistukset, ottaen huomioon Suomen hotellitason vankilat, verrattuna noiden henkilöiden lähtömaiden vastaaviin. Tuo teko on mitä julmin ja kuvottavin mikä olla voi. Ja mikään ei korvaa sitä mitä uhri on joutunut ja joutuu tod näköisesti loppuelämänsä kärsimään!!! Tämmöisstä pitäisi peloitevaikutuksen vuoksi jo antaa vähintään 10 vuotta täysimääräisinä ja sen jäkeen karkoitus loppuiäkseen koko tältä pallonpuoliskolta!!

  Yhdet välilliset syylliset ovat arkadianmäellä . Kun tämä ei ole ainut . Arkadianmäellä pitäisi miettiä näitä ”turvapaikan hakijoita” ottaessaan järjestää ensin omille kansalaisille turvapaikat näiltä ”turvapaikanhakijoilta” ennenkuin ottaa.

  Mutta mitäpä yhden kahden sadan tai tuhannenkaan tytön elämän tuhoaminen näyttää näille moraaliposeeraajille merkitsevän!

  En tiedä, mutta todella todella pahalta ja synkältä näyttää tulevaisuus josta on näköjään menetetty täysin hallinta .

  Onneksi olen löytänyt Jeesuksen elämääni ja uskon että Jumalalla on kuitenkin viimeinen sana sanottavana.
  Ja vaikka kirjoitin noin tuomitsevan kuuloisesti noista rikollisista, toivon että tuleva vankilaelämä mahdolistaisi heidät kokemaan aitoa syyllisyyttä ja löytämään uuden suunnan elämään . Ja ennenkaikkea se löytyy Jeesuksessa Kristuksessa suurimmallekin syntiselle , heillekin se on tarkoitettu.

  Ja rukoilen arkadianmäellekin sitä, että löytäisivät uudelleen sen viisauden ja oikeuden ja totuuden langanpään jonka ovat kadottaneet. Tämä ei koske kaikkia heitä, suurinta osaa kylläkin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top