Seitsemän prosentin Haavisto oli odotettuakin surkeampi: Alentui jopa uhkailemaan EU-maissa opiskelevia tuhansia venäläisnuoria

Sannan Marinin vihervasemmistolaisen hallituksen ulkoministeri Pekka Haavisto tapasi riitaisissa merkeissä tänään Pietarissa Venäjän federaation ulkoministeri Sergei Lavrovin.

Oli kyllä miehissä eroa: toisesta huokuu kymmenien vuosien kokemus suurvallan ulkoministerinä ja toisesta kaiken kattava mitättömyys, jota ei jatkuva silmälasien näplääminen pelasta. Karisma se on sellainen asia jota ei saa, ei rahalla, ei valehtelemalla, ei millään. Sitä joko on tai ei ole.

Oli loukkaavaa sekä Suomea että Venäjää kohtaan

Taisi olla seitsemän kertaa, kun Haavisto jankutti Lavroville kuinka Suomi on EU:n jäsen. No, kas, ei taida olla niinkin sivistyneelle kosmopoliitikolle niin kuin Lavrov mikään uutinen.

Haavisto unohti tietoisesti, että hän on Suomen ulkoministeri, -ei EU:n edustaja

Haaviston viittaukset Suomeen jäivät vingahduksiksi verrattuna siihen paloon, millä Suomen ulkoministeri puolusteli EU:n tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.
Edes EU:n ”korkea edustaja” viikon takaisella Moskovan vierailulla ei kehdannut uhkailla venäläisnuoria. Haavistohan sanoi tiedotustilaisuudessa pakotepuheiden yhteydessä, että ”Euroopassa opiskele tuhansia venäläisnuoria”. Jos tuo ei ollut uhkaus ajaa heidät pois EU:n oppilaitoksista niin mikä tuossa asiayhteydessä esitettynä on sitä ?

”Aatteleppa omale kohale”

Jotkut EU-maiden diplomaatit ovat osallistuneet Venäjän lakien vastaisiin mielenosoituksiin. Se onko asia oikea vai väärä, se on toissijaista sen suhteen, että jos vaikka meillä olisi jokin Suomen lain kieltämä mielenosoitus ja venäläisdiplomaatit siihen osallistuisivat, niin niinköhän Haavisto kommentoisi sitäkin ”Wienin sopimuksen mukaisena”. Uskokoon ken tahtoo. Ja varsinkin jos mieltä osoitettaisiin Marinin hallitusta vastaan.

Totta kai on selvää, että Venäjällä on puutteita demokratiassa mutta kun, vaikkapa Kataloniassa muualta Espanjasta varta vasten tuotetut paikallisille vieraat poliisit hakkaavat vanhoja mummoja, niin Brysselissä ja myös Suomen ulkoministeriössä ollaan hipi hiljaa. Niin, että malkaa löytyy joka valtion silmästä.

Sinänsä on koomista, että kun EU:lle ja varsinkin Vihreille ympäri Euroopan on selvinnyt, että Aleksei Navalnyi on kansallismielinen venäläinen patriootti josta ei Brysselin käsikassaraa ja vihreiden ”barbia” saa niin on paljon vaisumpaa hänen puolustamisensa, vaikka asiaa olisi.

Lavrovin loppukuitti Haavistolle oli jäätävä

Ylettömän pitkän tiedotustilaisuuden lopuksi Sergei Lavrov lähetti karvaan viestin Haaviston mukana Brysselin oppimestareille : ”Euroopan Unioni on seitsemän viime vuoden aikana tuhonnut pohjan ja rungon EU:n ja Venäjän yhteistyöltä.”

Venäjän ulkoministeri kuitenkin painotti, että Venäjä haluaa pitää hyviä suhteita kaikkiin Euroopan maihin. Tähänkin Haavisto papukaijamaisesti toisteli, että ”Suomi on EU maa”.

Haaviston haaveille tyrmäysisku

Helsingin Sanomien aamulla julkaiseman presidenttigallupin suurin uutinen on se, että Pekka Haaviston ( Vihr.) kannatus on pudonnut seitsemään prosenttiin, eli kannatus on noin puolet Vihreiden kannatuksesta. Ja, kun otetaan huomioon, että mukana ei ollut esim. Li Andersson, niin voi olettaa,että Haaviston kannatus tällä hetkellä on noin 5 %:a.

Gallupin ykkönen oli Olli Rehn ( Kesk.) 19 %:a ja toisena Sanna Marin (SDP) 13 % :a. Myös Jussi Halla-aho ( PS) 6 %:a on jo tosiasiallisesti ohi Haaviston. Jokohan olisi Vihreiden aika vaihtaa ”hevosta” eli kaivaa nykyisen presidentin veljenpoika Ville Niinistö naftaliinista (Brysselistä).

On ollut ikävää mutta myös huvittavaa lukea valtamedioiden uutisia ja kolumneja Haaviston Pietarin vierailusta: Oi kaikki on mennyt niin ja niin hyvin ja Haavisto on ollut sitä ja tätä erinomainen … Epäilen, että vaikka ulkoministeri taannoisen presidenttimme tavoin olisi lyönyt päänsä ”liikutuksissa” lavuaarin reunaan ja pissanut housuihinsa niin valtamedia olisi ylistänyt Haavistoa onnistuneesta vierailusta, mitä se ei todellakaan ollut.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. Juha
  15.2.2021 19:19

  Heh heh. Naton tottelevaiset juoksupojat ja – tytöt ym juoksusukupuolet tekee mitä käsketään. Omituisesti koko Suomen poliittinen johto ja valemedia toistelee Naton propagandaa.. Onko tämä sitä hybridisodankäyntiä.. mitä?
  Ei voi muuta kuin nauraa 🙉🙈🙊

  Naton etu on järjestää konflikteja venäjän sisälle ja rajalle.. mielellään aseellisia sellaisia. Joissain sivistysmaissa tuomitaan maanpetoksellisesta toiminnasta, jos toimii vieraan vallan juoksutyttönä tms.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  15.2.2021 19:45

  Jos en tietäis, että happaman ilmeen pitäminen kuuluu ydinasevallan ulkoministerin työtehtäviin…..

  Vastaa
 3. juha.
  15.2.2021 20:59

  Llkoministeri Pekka Haavisto on täydellinen… MITÄTTÖMYYS!!!

  On hbirtehistä ja painajaismaista, että Suomella on ulkoministerinä tuollainen kammottava poliittrinen hasardi, sillä entisinä aikoina tuohon virkaan pyrittiin valitsemaan osaava MIES, vaikka Suomen ulkopolitiikasta vastasi Tasavallan presidentti.

  Haaviston poliittinen ura on aina perustunut kahteen seikkaan: Vihreään puolueeseen ja kuuluminen seksuaalivähemmistöön!

  Vastaa
 4. tyhjät tynnyrit...
  15.2.2021 22:48

  Ylioppilas haavisto räplää lukulasejaan ja toteaa: ”EU olemme me”. Ja viherpuna-lehdistö on kiimoissaan.

  Ei ole Suomella koskaan ollut näin tyhjäpäinen hallitus ja tyhjäpäiset ministerit.

  Vastaa
 5. pöh
  17.2.2021 01:25

  Lakia rikkova ministeri joka tuo maahansa terroristeja salaisilla operaatioilla menee naapurimaahan sanomaan miten siellä pitäisi toimia..
  Meillä on sellainen hallitus joka sen lisäksi että vaarantaa suomalaisten turvallisuuden, lahjoittaa pois rahamme ja itsenäisen päätäntävallan, sen kaiken lisäksi pilaa vähäisenkin maineen mikä Suomella ehkä vielä on ollut.

  Vastaa
 6. Orang Utang
  17.2.2021 12:45

  Itse pidän tätä uhkailua tyyppiesimerkkinä siitä kuinka valtion puuttuminen mihin tahansa asiaan johtaa lopulta aivan päinvastaiseen tulokseen kuin mitä oli aiottu.

  Aikomus:
  – Venäläiset nuoret vihastuvat omaan hallitukseensa, tekevät värivallankumouksen maassa ja lopulta luovuttavat vallan EU:n komissiolle.

  Lopputulos:
  – Venäjän parhaat kyvyt, jotka nyt ja tulevaisuudessa olisivat saaneet „Eurooppalaisen kulttuurin” vaikutuksen sivistykseensä ja vieneet nämä opit mennessään Venäjälle, siirtyvätkin opiskelemaan Kiinan huippuyliopistoihin. – Merkittävä osa opiskelijoista, jotka muuten olisivat jääneet rikastuttamaan EU:n byrokratiaa jäävätkin Kiinaan toteuttamaan itseään tuossa „valtavien mahdollisuuksien” maassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top