Serbia ja Montenegro EU:n jäseniksi? – sisäministeri Ohisalo neuvottelemaan muuttoliikennereittien tukitarpeista

EU on käynnistänyt Länsi-Balkanin kanssa ns. vakautus- ja assosiaatioprosessin, jonka tavoitteena on tuoda alueen maat lähemmäksi unionia, sekä aloittanut jäsenyysneuvottelut Serbian ja Montenegron kanssa. Jäsenyysneuvottelujen aloittaminen ja niissä edistyminen riippuu monelta osin maiden oikeusvaltiokehityksestä, kerrotaan sisäministeriön tiedotteessa.

Sisäministeriö, jonka toimialaan asia ei keskeisesti kuulu ei avaa asiaa mediatiedotteesaan enempää. Ministeri Ohisalo ei ollut tavoitettavissa haastateltavaksi asian tiimoilta.

Tiedotteessa todetaan, että EU:n ja Länsi-Balkanin oikeus- ja sisäministerikokous järjestetään Pohjois-Makedonian Skopjessa 18.–19. marraskuuta. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toimii kokouksen puheenjohtajana oikeusasioissa. Sisäasioita koskevan kokouksen puheenjohtajana toimii sisäministeri Maria Ohisalo.

Sisäministerien kokouksessa keskustellaan Länsi-Balkanin muuttoliikereitin maiden tilanteista ja tukitarpeista. Länsi-Balkaniin kohdistuu edelleen voimakas muuttoliikepaine, sillä alue on yksi yleisimmistä väylistä Euroopan unioniin. Muita sisäministerikokouksen aiheita ovat yhteistyön tiivistäminen rajavalvonnassa sekä terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunta.

2 Comments

 1. Petri
  16.11.2019 09:39

  Vasemmisto ja liberaalit yrittävät tuhota Eurooppaa ja Suomea kiihtyvällä tahdilla, ettei ole paluuta normaaliin, koska tiedostavat kansallismielisten nousun.
  Heillä on valtava kiire.

  Rkp on erityisesti puolue, joka on aina käyttänyt ”Hajota ja Hallitse”-politiikkaa. Vihreät huomanneet myös, miten tehokasta on tuhota Suomea, että saa itselleen stabiilin kannatuksen.

  Vastaa
 2. seant
  16.11.2019 11:41

  Sinne juuri pitäisi rakentaa eu:n haluama palautuskeskus.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top