Siirtolaismarssi Väli-Amerikasta USA:n rajalle tuo rajan-yli-juoksu -taktiikan takaisin synnyinseudulleen

Kesän ja syksyn 2015 näkymät, kun satojentuhansien maahanpyrkijöiden joukot tallustivat pitkin Balkanin ja Saksan maanteitä, ja täydet erikoisjunat toivat kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita Tornioon, ovat yhä kaikkien muistissa. Ilmiö, jonka näimme silloin uutisissa, ei kuitenkaan alkanut Euroopan rajoilla, vaan jo nelisen vuotta aiemmin Rio Grandella: Jo silloin ilmaantui käsite ”yksintulleet alaikäiset”.

Ensimmäinen tapaus, jossa katsottiin miten käy kun laumoittain ihmisiä ryntää sivistyneen valtion vartioidun rajan yli ilman passeja tai viisumeja, jopa ilman mitään henkilöllisyyden osoittavia dokumentteja, tapahtui USA:n ja Mexikon rajalla jo vuosia sitten, vuonna 2011. Silloin Rio Granden yli tunki yli 60 000 hondurasilaista ja salvadorilaista teini-ikäistä, jotka rikolliset kartellit olivat pelotelleet karkumatkalleen. Joku testasi jotakin?

Rajavartijoiden uhmaaminen kävelemällä päin, ja tönimällä sivuun olisi ollut mahdoton ajatuskin vähemmän kuin sukupolvi sitten. Jokin syyhän siihen täytyi olla, että vanhempamme hankkivat passit ja viisumit käydäkseen Suomen naapurimaissa, -ja maksoivatkin niistä palkkatöissä ansaituilla rahoilla. Että ajat olivat muuttuneet, sitä ei ilmeisesti kukaan uskonut, -kokeilematta.

2011 Salvadorin ja Hondurasin kaltaisissa maissa arkielämän tasolla hyvin suurta valtaa käyttävät rikollisskartellit olivat se taho, jolla oli kyky saada ihmisiä liikkeelle: Väkivallan uhkalla. Juuri kukaan ei ole pohtinut sitä, mistä he saivat idean peloitella juuri teini-ikäisiä liikkeelle, ja neuvoa näitä hävittämään henkilöllisyysdokumenttinsa takaisinlähettämisen vaikeuttamiseksi.

USA:n viranomaisille vuoden 2011 ihmistulva oli yllätys, eikä sitä pystytty käsittelemmän edes sillä tasolla, kuin Suomessa v.2015. Rajan yli tulleita teinejä jouduttiin majoittamaan tyhjien lentokonehallien betonilattioille yms. inspiroituihin tiloihin, ja huoltamaan vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen avulla. Toisin kuin v.2015 Suomessa, ”yllätykseen” varautuneita majoitusbisnes-miehiä ei ollut.

Tärkein 2011-opetus, joka huomattiin muuallakin kuin kartellien esikunnissa, oli tieto että rajojen yli pääsee vaikka juoksemalla, kunhan vain menee. Tätä tietoa ei aiemmin ollut kenelläkään.

USA:n teinisiirtolais-katastrofi hoideltiin pois, tosin huonosti ja viiveellä, ja se jäi otsikoista. Haettu tieto oli kuitenkin olemassa, ja joku alkoi hioa koneistoa ja solmia verkostoja miljoonien rajan-yli-juoksijoiden tuomiseksi Eurooppaan. Syksyllä 2015 näimme Tukholman rautatieasemalla huomioliivein varustetut oppaat neuvomassa EU:n etelärajan yli tulleet Suomeen meneviin juniin. Organisaatiot oli hiottu, ja ne myös nähtiin.

Tätä kirjoitettaessa siirtolaismarssiksi nimetty kulkue lähestyy taas Rio Grandea. Ilmiö on palannut juurilleen.

Voimme tarkastella, mitä muita yhtäläisyyksiä on v.2011 teinisiirtolaiset lähettäneillä tahoilla ja EU-maihin muodostuneilla ulkoeurooppalaisilla siirtokunnilla. Seuraava tutkimuskohde voikin olla valtarakenne:

Rajan-yli-juoksun lisäksi toinen Etelä- ja Väli-Amerikoissa jo testattu metodi on vallankäytön osa-alueiden valtaaminen viralliselta hallintokoneistolta, #kaksoisvalta. Jengit ja huumepomot ovat viimeisten parin vuosikymmenen aikana ottaneet suurkaupungeista kontrolliinsa alueita, joissa ne estävät viranomaisilta toimivallan käytön. Rikolliset eivät ole uhmanneet laillisia vallanpitäjiä, ainoastaan pitäneet nämä poissa omiksi reviireikseen julistamiltaan alueilta.

Samanaikaisesti lailliseen bisnekseen on tunkeuduttu huumerahan voimalla, ja paikallispoliitikkoja, joskus pääministereitäkin, on kiedottu poliittisten palvelujen ja vastapalvelujen vyyhteen. Kun jengipomo, ”don”, voi määrätä kontrolloimissaan kortteleissä asuvat äänestämään tiettyä ehdokasta, tämä sama ehdokas valituksi tultuaan hämmentää poliisin yritykset ulottaa laki ja järjestys jengien hallitsemiin kaupunginosiin.

Latinalaisen Amerikan narco-korttelit ja mm. Ruotsin no-go-lähiöt ovat hämmästyttävän samankaltainen ilmiö: Amerikoissa näillä alueilla huumekauppaa käydään toripöydiltä katujen varsilla, ja jenginuoret saapastelevat aseet esillä, ja kortteleihin sisäänpääsyä hidastavat improvisoidut katusulut. Ruotsissa ja Englannissa shariapoliisit ja muezzinin huuto minareetista kertovat, että valta ei ole kantaväestöllä eikä virallisella valtiolla. Toki myös huumekauppa on vähintään puoliavointa.

On monasti kauhisteltu maahanmuuttajataustaisten lähiönuorten tapaa pommittaa ruotsalaisissa kaupungeissa kivillä kaikkia viranomais-ajoneuvoja ambulansseista alkaen. Vaikka joku omista saattaa menehtyä, tärkeää on vain että vihamielinen Ruotsi pidetään poissa ”omilta” kaduilta. Meneillään on ainakin julkisen tilan haltuunotto, ehkä myös kaksoisvallan rakentaminen.

Kuten Amerikkojen narcot, Euroopan uudet asukkaat sallivat virallisten vallankäyttäjien pitää vallan symbolit itsellään, mutta asioihin puuttumista omin päin ei sallita. Muslimi-maahanmuuttajien aktiivisuus saada omia henkilöitä kuntien johtoon (Lontoo, Helsinki) on korostetumpaa, kuin narcoilla jotka luottavat lahjontaan ja uhkailuun. Poliisijohtajan avuttomuus rikollisperheiden ja klaanien vallan edessä, josta Aftonbladet raportoi, on hyvä esimerkki porvarillisen ruotsalaisen yhteiskunnan vastustuskyvyttömyydestä järjestelmällisesti ja häikäilemättömästi etenevän maahanmuuttajamafian edessä.

Tähän mennessä olemme löytäneet:

 • Massaryntäykset vartioidun rajan yli sivistyneitä tapoja noudattavaan valtioon on testattu Rio Grandella, ja toteutettu Euroopassa.
 • Paikallisvallan haltuunotto ja rinnakkaisvaltion muodostaminen rikollisten tms. kontrolloimalle alueelle, so. viranomaisten karkoittaminen de facto, on käytäntöä latinomaiden narco-kortteleissa, ja ottaa nyt askeleita mm. Ruotsissa.

Ilmiöiden samankaltaisuus tarkoittaa yhteyttä. USA:n presidentti Donald Trump on ilmoittanut lähettävänsä etelärajalle riittävän määrän viranomaisvoimaa järjestyksen säilyttämiseksi. 

2 Comments

 1. Puolueeton
  6.11.2018 17:45

  ”Syksyllä 2015 näimme Tukholman rautatieasemalla huomioliivein varustetut oppaat neuvomassa EU:n etelärajan yli tulleet Suomeen meneviin juniin. Organisaatiot oli hiottu, ja ne myös nähtiin.”
  Voi olla mahdollista, että Ruorsin hallinto teki tämän Suomen hallintoviranomaisten ja eduskunnan tietämättä. Todennäköisintä kuitenkin on, että asiasta oli sovittu ainakin ulkoministeri Soinin , pääministerin ja presidentin kanssa.
  Näinhän tapahtui 1941 kun Ryti, Tanner(?) ja Mannerheim sopivat saksalaisten läpikulusta. Sisäministeri ei tiennyt eikä eduskunta. MInisteri meni yllättyneenä Rytin puheille, kun Vaasan nimismies oli ihmeissään soittanut laivoista maahan nousseista saksalasista sotilaista. Näin luotettavia ovat suomalaiset poliitikot kansaa kohtaan. Lopputulos luvasta oli 70000 sodassa kuollutta nuorta ja lisää aluemenetyksiä sotakorvauksineen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.11.2018 19:40

   Vuonna 1941 Suomessa oli venäläisiä sotajoukkoja. Niiden ei haluttu tietävän ennakkoon saksalaisten tulosta. Eduskunnasta asiat vuotivat itään, niin silloin kuin nytkin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top