Siirtotyöläiset pakenevat lapsenraiskauksen aiheuttamaa suuttumusta Intiassa

14-kuukauden ikäisen tyttövauvan raiskaus on aiheuttanut levottomuuksia Pohjois-Gujaratin osavaltiossa Intiassa. Uttar Pradeshista ja Biharista tulleet siirtotyöläiset ovat väkivaltaisuuksien kohteena, ja joukkopako on käynnissä.

NDTV kertoo tänään 150:n henkilön pidätyksestä, näiden uhatessa siirtotyöläisiä. Poliisi myös partioi siirtotyöläisten asuinalueilla estääkseen paikallisten asukkaiden summittaiset kostoimet. Levottomuudet alkoivat Ahmedabadissa ja neljässä muussa kaupungissa, kun biharilainen mieshenkilö pidätettiin lapsenraiskauksesta epäiltynä

Intiassa tehdään seksuaalista väkivaltaa alle yhden vuodenkin ikäisille tytöille suhteellisen usein. Toisinaan tapaukset ylittävät kansainvälisen uutiskynnyksen.

Asiasta kertoivat NDTV 07.10.2018 ja Hidustan Times 05.10.2018.

2 Comments

 1. Juuso
  7.10.2018 07:41

  Suomen feministeillä on paljon vielä tehtävää, jotta naisen asema olisi parempi.
  Eli paljon pitää kiltin suomipojan vielä kärsiä, jotta nämä rikokset on sovitettu.

  Ai että on kaukaka ja eri kulttuurin aikaansaanosta? Ilolla näitä kuitenkin ollaan haalimassa tänne, kaikkihan on oikeutettuja kaikkeen pallollamme.
  Poislukien eliitti, joka ei jaa eduistaan

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.10.2018 09:18

   Suomi on jopa läntiseen Eurooppaan verrattuna miltei ykkösmaa naisten tasa-arvoisuutta tarkastellen. Joissain maissa on enemmän meluisia ”feministejä”, kuin Suomessa, mutta vähemmän tasa-arvoa. Että esm. suuryritysten johtotasolla on vähemmän naisia, selittynee historiallisilla syillä: Menneiden vuosikymmenien asenteella, kun sinne johtoon päästälseen on täytynyt olla keskitasolla alan yrityksissä vuosikymmeniä, ja yritysten tekemät asiat ovat usein sellaisia, joita naiset eivät ainakaan ennen lähteneet yleensä opiskelemaankaan. Nykyisin yritykset myös rekrytoivat ammattijohtajia angloamerikkalaisesta maailmasta, jossa naisille on oikeestikin se #lasikatto.

   Naisen fyysinen koskemattomuus ja henkilökohtainen suoja on heikko koko maailmassa, mutta tilanne vaihtelee. Kehitysmaissa saaattaa seksuaalisen väkmivallan teko olla miehelle jopa ylpeilyn aihe, kuten näyttää olevan Intiassa. Sielläkään asia ei ole julkisuudessa niin, mutta ainakin jonkintyyppisissä miesporukoissa on. Intia on nyt siinä vaiheessa, että raiskaajia piestään julkisesti, tai -kuten nyt Gujaratissa- ajetaan takaa ja pyritään lynkkaamaan. Raiskaajajoukot eivät enää Intian maaseudulla kulje tekonsa jälkeen iloisesti naureskellen kylänraiteilla, vaan joutuvat pelkäämään henkensä edestä, ihan oikeesti. Saattaakin olla, että joissakin tietyissä maissa raiskaaajilla alkaa olla nykyisin tukalaa, ja hakeutuvat muualle? Kokemaansa vainoon vedoten.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top