Siirtyykö siirtolaisliikenne huvialuksiin?

Italian ja Maltan sulkiessa satamiaan Libyan edustalta afrikkalaisia yms. Eurooppaan-pyrkijöitä poimivilta aluksilta, saattaa olla avautumassa huvivenereitti?

Yksityisten kansalaisjärjestöjen operoimat Open Arms, Aquarius, Sea Watch 3, Seefuchs ja Lifeline poimivat kyytiinsä matkustajia ”SAR-vyöhykkeeltä”, so. ihmissalakuljettajien jättöalueelta jonne afrikkalaiset jätetään lillumaan. Salakuljettajien ja avustusjärjestöjen koordinoitua toimintaa on arvosteltu epäinhimilliseksi: Äskettäin kerrotaan yli sadan ihmisen hukkuneen po. olosuhteissa.

Seafuchsin tultua pysäytetyksi Valettan satamaan Maltalla, suurilla aluksilla tapahtuvien ihmiskuljetusten jatko on epävarmaa. On herännyt epäilyjä, että salakuljettajat etsivät toisia reittejä.

Viimeisen vuorokauden aikana tunnettu siirtolaisalus Open Arms on operoinut erään britti-rekisteröidyn huvialuksen läheisyydessä, kohdaten sen kaksi kertaa. Ruutukaappauksista näkyy alusten erikoiset manööverit:

Open Arms on sivuuttanut Astralin ja asettunut pohjoisemmaksi (ruutu).

Astral on siirtynyt Open Armsin uuteen pysähdyspaikkaan, ja alukset kelluvat jo toisen kerran lähekkäin. Alemmissa kuvissa Astralin reitti ja molempien alusten arkistokuvat.

Ei kai tästä tule muuta päätellä, kuin että tupakat olivat loppu jommastakummasta laivasta. 

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:4184511/zoom:10Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top